Μία άκρως δημιουργική μαμά μεταμόρφωσε ένα γέρικο δέντρο στην πιο ονειρεμένη δανειστική βιβλιοθήκη!


Μπορεί να ζούμε σε έναν κόσμο που πλέον λειτουργεί σχεδόν εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά, όμως τα βιβλία διατηρούν ακόμα την δική τους μαγεία.

Η δυνατότητα να «βουτήξεις» κυριολεκτικά σε ένα λογοτεχνικό κείμενο, και να το ρουφήξεις αργά και απολαυστικά, σε αντίθεση με τον πειρασμό του γρήγορου scroll μιας ηλεκτρονικής σελίδας, σε ανταμείβει πλουσιοπάροχα, ενώ σε βοηθά να υιοθετήσεις σημαντικές ικανότητες, όπως η κριτική σκέψη και η ενσυναίσθηση –δύο στοιχεία που όπως φαίνεται λείπουν όλο και περισσότερο από τη σύγχρονη κοινωνία.

Προκειμένου να διατηρηθεί ζωντανή η έμφυτη αγάπη μας προς τα βιβλία και να διευκολύνεται η πρόσβαση των ανθρώπων σε αυτά, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Little Free Library αναλαμβάνει την διεξαγωγή ανταλλαγής βιβλίων, μέσα από αυτοσχέδιες βιβλιοθήκες που εμφανίζονται η μία μετά την άλλη, σε όλο τον κόσμο. Μέχρι στιγμής, 75.000 τέτοιες δανειστικές βιβλιοθήκες υπάρχουν σε όλο τον κόσμο (και στην Ελλάδα – δείτε εδώ), όμως καμία δεν συγκρίνεται με αυτήν που εμφανίστηκε πρόσφατα έξω από το σπίτι μιας οικογένειας στο Idaho.

H Sharalee Armitage Howard, μια μαμά, βιβλιοθηκάριος, καλλιτέχνης και πρώην βιβλιοδέτης, αποφάσισε ότι ο γιγαντιαίος κορμός του -110 ετών- δέντρου στην αυλή του σπιτιού της, θα μπορούσε κάλλιστα να μεταμορφωθεί σε μία ονειρεμένη βιβλιοθήκη, αντί να κοπεί και να καταστραφεί. Και κάπως έτσι, πήρε την απόφαση και έφτιαξε την «Little Tree Library» (Μικρή Δεντρο-βιβλιοθήκη).

Για να το καταφέρει, αφού έκοψε τα κλαδιά του γέρικου δέντρου, με τη βοήθεια της οικογένειάς της σκάλισε τον κορμό στο εσωτερικό του, του έβαλε μία «σκεπή» και τον επένδυσε με όμορφο φωτισμό που τον κάνει να μοιάζει… μαγεμένος! Το αποτέλεσμα; Ίσως η ομορφότερη βιβλιοθήκη που είδατε ποτέ! Το μοναδικό μειονέκτημα; Είναι αρκετά μακριά για να την επισκεφθούμε…


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ