Αυτοί είναι οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του Μιχάλη – Όλα τα ονόματα


Όλα τα ονόματα των συλληφθέντων του Τάγματος Εφόδου των χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στη δημοσιότητα δόθηκαν μέσω του διαβιβαστικού της ΕΛ.ΑΣ, προς τον αρμόδιο εισαγγελέα, όλα τα ονόματα των 105 συλληφθέντων, ήτοι των 102 αλλοδαπών και των τριών Ελλήνων, στους οποίους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών για την υπόθεση της αιματηρής συμπλοκής στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή και τον τραυματισμό τεσσάρων ακόμη ατόμων.

Παράλληλα στο διαβισβαστικό, πέρα από τα ονόματα των συλληφθέντων αναφέρεται ακόμη όλο το χρονικό της συμπλοκής στη Νέα Φιλαδέλφεια, τι προηγήθηκε αλλά και τι ακόλουθησε των αιματηρών επεισοδίων, στα οποία πρωταγωνίστησαν οι Κροάτες χούλιγκαν. Επίσης όλα τα ευρήματα των Αρχών και όσα κατασχέθηκαν από τους συλληφθέντες, αλλά και οι συλλήψεις Κροατών που ακολούθησαν στα Ιωάννινα και την Ηγουμενίτσα.

Παράλληλα σύμφωνα με κροατικό δημοσίευμα ανάμρεσα στους συλληφθέντες Κροάτες είναι και ο αρχηγός των «Bad Blue Boys», όπως και άλλα ηγετικά στελέχη του συγκεκριμένου συνδέσμου οπαδών.

Εν τω μεταξύ μετά από την εισαγγελική παραγγελία, συνεχίζονται οι εργαστηριακές έρευνες σε φονικά εργαλεία και γενετικό υλικό που έχει ληφθεί από τους κρατουμένους, προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο δράστης της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές , η έρευνα των αρχών εστιάζεται σε 5 από τους συλληφθέντες στα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλοδαπούς αλλά και Έλληνες,  δύο εκ των οποίων έχουν βαρύ ποινικό μητρώο.

Ξεκινούν από αύριο οι απολογίες

Από αύριο Παρασκευή έως και την Κυριακή θα απολογηθούν σταδιακά ενώπιον των τριών ανακριτών οι 105 συλληφθέντες, που αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες. Η υπόθεση ανατέθηκε στην 25η ανακρίτρια, η οποία και θα την χειριστεί συνεπικουρούμενη από τον 14ο Τακτικό Ανακριτή και την 20η Τακτική Ανακρίτρια που υπηρετούν στα θερινά τμήματα.

Ως γνωστόν στους 105 συλληφθέντες έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα από τον εισαγγελέα πρωτοδικών για την υπόθεση της αιματηρής συμπλοκής στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή και τον τραυματισμό τεσσάρων ακόμη ατόμων.

Αναλυτικότερα η δίωξη που ασκήθηκε κατά των προαναφερθέντων, αφορά τα εξής 11 αδικήματα.

Τα τέσσερα κακουργήματα για τα οποία διώκονται οι 105 συλληφθέντες είναι: 1) Εγκληματική οργάνωση, 2) Ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά αγνώστου, 3) Έκρηξη και 4) Κατοχή εκρηκτικών.

Σε ότι αφορά τα επτά  πλημμελήματα είναι κατά σειρά: 1) Διατάραξη κοινής ειρήνης, 2) Επικίνδυνη σωματική βλάβη τετελεσμένη σε απόπειρα, από κοινού και  κατά συρροή, 3) Φθορά ξένης ιδιοκτησίας 4) Βιαιοπραγία με βάση τον αθλητικό νόμο 5) Παράνομη οπλοφορία 6) Οπλοχρησία και 7) Κατοχή φωτοβολίδων.

Η δίωξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας δεν προσωποποιήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές, καθώς εξετάζονται ακόμη όλα τα στοιχεία και δεν έχει ταυτοποιηθεί ο ένοχος ή οι ένοχοι για την δολοφονία του 29χρονου.

Παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εσωτερική έρευνα στην ΕΛ.ΑΣ για το απόλυτο «φιάσκο» στον τρόπο αντιμετώπισης των Κροατών χούλιγκαν, που είχε ως αποτέλεσμα την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή και τον τραυματισμό των υπόλοιπων Ελλήνων φιλάθλων.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ