Εγκυμοσύνη: 1 στις 6 γυναίκες αντιμετωπίζουν προβλήματα με την όραση


Στην εγκυμοσύνη το σώμα της γυναίκας αλλάζει. Το σοκ για τον οργανισμό είναι μεγάλο. Έρευνα του 2019 δείχνει πως στην εγκυμοσύνη μπορεί η μητέρα να έχει ακόμα και προβλήματα στην όραση.

Από την αρχή της εγκυμοσύνης, το σώμα αλλάζει και τα πρώτα συμπτώματα που προκαλούν δυσφορία και ενόχληση στη μέλλουσα μαμά είναι αισθητά από το πρώτο κιόλας τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Οι ναυτίες, ο πόνος και το πρήξιμο στο στήθος, η γενικότερη αδιαθεσία, είναι συμπτώματα γνωστά και σχετικά αναμενόμενα.

Ένα λιγότερο γνωστό επακόλουθο της εγκυμοσύνης είναι οι αλλαγές που προκαλεί στην όραση. Έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2019 το επιβεβαιώνει. H έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Αμερικανική Οπτομετρική Ένωση και σύμφωνα με τα αποτελέσματα περίπου 1 στις 6 γυναίκες που συμμετείχαν ανάφεραν ότι παρατήρησαν αλλαγές στην όρασή τους την περίοδο της εγκυμοσύνης. Επιπλέον, 2 στις 5 είπαν ότι δε γνώριζαν πως οι αλλαγές στην όραση είναι επακόλουθο της εγκυμοσύνης. Μεταξύ αυτών η ξηροφθαλμία, οι ημικρανίες, η θολή όραση και η ευαισθησία στο φως. Όλα θεωρούνται αποτέλεσμα των ορμονικών αλλαγών και είναι παρωδικά.

Συνήθως η όραση επανέρχεται πλήρως μετά τον τοκετό, είναι σημαντικό ωστόσο εάν παρατηρήσετε συμπτώματα που σας ανησυχούν να απευθυνθείτε στον γιατρό σας.

Εγκυμοσύνη και όραση

Οι απότομές αλλαγές στην όραση την περίοδο της εγκυμοσύνης μπορεί να υποδεικνύουν ένα πιο σοβαρό πρόβλημα όπως είναι η προεκλαμψία.

Άλλα συμπτώματα για την προεκλαμψία είναι:

  • Πρήξιμο στα χέρια και το πρόσωπο
  • Έντονος πονοκέφαλος που δεν περνάει με παυσίπονο
  • Απότομη αύξηση βάρους
  • Υψηλή αρτηριακή πίεση
  • Έντονη δίψα
  • Συχνοουρία και μεγάλη ποσότητα ούρων

Πηγή: moms.com

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ