Νέα Φιλαδέλφεια: Ξένα DNA πάνω στα ρούχα και στο σώμα του Μιχάλη Κατσουρή


Σαρωτικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη καθώς οι Αρχές έχουν ήδη στα χέρια τους τα πρώτα αποτελέσματα των dna.

Οι αστυνομικοί ξεψαχνίζουν τα κινητά τηλέφωνα των Κροατών για να βρουν το βίντεο της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή.

Σύμφωνα με το Star Channel, θεωρούν ότι κάποιος τράβηξε το ντοκουμέντο του μαχαιρώματος.

Την ίδια στιγμή περιμένουν απαντήσεις από την Κροατία για το ποιοι ήταν τελικά οι χούλιγκαν που πέρασαν τα ελληνικά σύνορα και δημιουργήσαν τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός ο Μιχάλης Κατσουρής.

«Μιλούν» τα κινητά τηλέφωνα για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για να εντοπιστεί ο δολοφόνος του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, ο οποίος έπεσε νεκρός έπειτα από τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όπως χαρακτηριστικά αποκάλυψε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, ο δολοφόνος του 29χρονου δεν είχε έρθει σε επαφή σώμα με σώμα μαζί του ενώ το χτύπημα έγινε σε «τυφλό» σημείο, σε σημείο δηλαδή που δεν φαίνεται να υπήρχαν κάμερες.

Γι’ αυτό και οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή, αναλύουν το περιεχόμενο του υλικού που βρέθηκε στα κινητά τηλέφωνα των 105 συλληφθέντων και έχουν εντοπίσει στοιχεία, όπως τα δρομολόγια που ακολούθησαν και τη χρήση GPS.

Οι αστυνομικοί επιχειρούν έτσι να ταυτοποιήσουν τα άτομα με τα οποία ήρθαν σε επαφή στην Ελλάδα, τα οποία φαίνεται ότι είχαν και ρόλο καθοδηγητή στα συγκεκριμένα επεισόδια.

Δεν αποκλείεται λοιπόν το προσεχές διάστημα να δούμε είτε συμπληρωματική δικογραφία είτε ακόμα και νέες συλλήψεις, Ελλήνων αυτή τη φορά. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στο φως, υπάρχουν άτομα που δεν φαίνεται να έχουν συλληφθεί.

Ταυτόχρονα, έχει ξεκινήσει και η διαδικασία της ανάλυσης του DNA από τους 105 συλληφθέντες και προφυλακιστέους. Θα γίνει επιχείρηση ταυτοποίησης με το γενετικό υλικό, το οποίο έχει βρεθεί στο σώμα και στα ρούχα του άτυχου 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, ενώ αναζητούται βίντεο, φωτογραφίες και επαφές στην Αθήνα.

Σε «τυφλό» σημείο η δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια

Πάντως, ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι αστυνομικοί είναι το μαχαίρωμα να έχει γίνει σε κάποιο «τυφλό» σημείο, χωρίς κάμερες. Για αυτό προσπαθούν να φθάσουν στα ίχνη του δράστη μέσα από συγκεκριμένα στοιχεία, όπως κάποιο τατουάζ, το οποίο ενδεχομένως θα μπορούσε να τον προδώσει. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές εκτιμούν ότι υπάρχουν τουλάχιστον τα υψομετρικά χαρακτηριστικά και η σιλουέτα του δράστη της δολοφονίας.

Το πρωί συνεχίστηκαν και οι μεταγωγές των κρατουμένων.Το πρωί έφυγαν από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής Κροάτες για 16 σωφρονιστικά καταστήματα σε όλη τη χώρα. Συνολικά 50 άτομα έχουν φύγει από τη ΓΑΔΑ ενώ μένουν ακόμα 55.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας τόσο κατά τη μεταγωγή, όσο και κατά την παραμονή τους στα καταστήματα κράτησης για να αποφευχθεί κάποιο επεισόδιο είτε με Έλληνες, είτε με Σέρβους κρατουμένους.

Τέλος, σε εξέλιξη είναι και η ΕΔΕ στο εσωτερικό της ΕΛΑΣ, χωρίς να αποκλείεται μάλιστα το ενδεχόμενο και για έκτακτες κρίσεις των ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών του Σώματος, καθώς εκτός από τους επτά που έχουν απομακρυνθεί ήδη, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν και νέες εκκαθαρίσεις.

Μητσοτάκης: Θα κλείσουν οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών

Πάντως, μετά την κατ’ ιδίαν συνάντησή με τον πρόεδρο της UEFA και τη διευρυμένη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζου, της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη και του εκπροσώπου του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε την αυστηροποίηση των πολιτικών έναντι της αθλητικής βίας.

Έχοντας στο πλάι του τον πρόεδρο της UEFA, δεσμεύθηκε πως θα πατάξει τη βία στη ρίζα της.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός είπε πως θα κλείσουν οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών και η κάθε ομάδα έχει μόνον ένα σύνδεσμο.

Προειδοποίησε πως ύστατο μέτρο θα είναι ο προσωρινός αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων από ευρωπαϊκές αθλητικές διοργανώσεις, διατυπώνοντας όμως την ελπίδα ότι δεν θα οδηγήσουν εκεί οι περιστάσεις.

Επίσης, έκανε γνωστό ότι με συμφωνία και των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ η ΕΛΑΣ αναλαμβάνει τον έλεγχο στις θύρες των οργανωμένων οπαδών «που μας έχουν δημιουργήσει πρόβλημα», σημειώνοντας ότι αν χρειαστεί οι εν λόγω θύρες θα κλείσουν.

Ξεκινώντας τις δηλώσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως η χώρα μας φιλοξενεί τον ευρωπαϊκό τελικό του Super Cup και ότι κανονικά ένα τέτοιο γεγονός θα έπρεπε να σηματοδοτεί μόνο την ειρηνική συνάντηση φιλάθλων από διαφορετικές ομάδες και χώρες. «Όμως, δυστυχώς, πραγματοποιείται στη σκιά ενός πένθους επειδή έτσι το θέλησαν κάποιες εγκληματικές συμμορίες» παρατήρησε και προσέθεσε:

«Δυστυχώς, συχνά και η στάση των συλλόγων, των συνδέσμων, ακόμα και του Τύπου, δεν προωθεί μία κουλτούρα συνύπαρξης».

Σε αυτό το πλαίσιο, προέτρεψε πως απαιτείται η κινητοποίηση όλων και διαμήνυσε σε αυστηρό ύφος: «Οι ένοχοι θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, έχει κανόνες. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Δεν δέχεται υποδείξεις από άστοχη φωνή εκτός συνόρων, ακόμα και αν αυτή είναι επίσημη (…). Σε εθνικό επίπεδο όπως ορίζει ο νόμος οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών θα κλείσουν. Κάθε ομάδα θα έχει έναν μόνο σύνδεσμο. Η αστυνομία θα έχει ουσιαστικό έλεγχο για να ελέγχει την είσοδο των οργανωμένων οπαδών».

Αναφορικά με τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, είπε πως βρεθούν οι ένοχοι της δολοφονίας του

Μάλιστα, χωρίς να τον κατονομάσει, έστειλε μήνυμα στον Κροάτη πρόεδρο κάνοντας λόγο για άστοχες δηλώσεις, ενώ υπογράμμισε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη δεν δέχεται υποδείξεις.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ