Έπεσε κερί στα έπιπλα ή στο χαλί; Οι πιο έξυπνοι τρόποι για να το αφαιρέσεις (vid)


Ο καιρός αυτός είναι ιδανικός για να ανάψεις κεράκια στο σαλόνι και να κάνεις cocooning. Έλα όμως που ατυχήματα με το κερί είναι εύκολο να συμβούν και εκεί ο λεκές σε έπιπλα και χαλί μπορεί να μείνει για πάντα.

Ή μήπως όχι;

Κερί στο χαλί: Αν το κερί είναι ακόμα μαλακό, πάγωσέ το εφαρμόζοντας στο σημείο ένα παγάκι τυλιγμένο σε πλαστική τσάντα. Τράβηξε όσο από το κερί μπορείς αφού παγώσει κι έπειτα εξάλειψε το λεκέ με ειδικό Καθαριστικό για χαλιά. Εναλλακτικά, κάλυψε το κερί που έχει πέσει με ένα λευκό πανί, και σιδέρωσε το σημείο μέχρι το κερί να κολλήσει στο πανί. Επανάλαβε βάζοντας το πανί σε καθαρό σημείο μέχρι να τραβήξει όλο το κερί.

Για να φύγει το κερί από τα ξύλινα έπιπλα, χρησιμοποίησε μια κάρτα τράπεζας ή μια τέτοια κάρτα και τρίψε απαλά.

Αν πάλι θέλεις να αφαιρέσεις το κερί από ένα κηροπήγιο, βάλε ζεστό νερό, άφησέ το να μουλιάσει, πλύνε το στο πλυντήριο πιάτων και είναι έτοιμο. Αν πάλι δεν μπαίνει στο πλυντήριο πιάτων, βάλε το κηροπήγιο στην κατάψυξη για 30 λεπτά και προσπάθησε μετά να αφαιρέσεις το κερί με ένα μαχαιράκι ή ακόμα καλύτερα με τα νύχια σου. Αν δεις να πετυχαίνει το κόλπο και το κερί έχει μέσα περισσότερα χημικά υλικά, μπορείς να το ζεστάνει με το σεσουάρ και να το τραβήξεις με τα νύχια όσο είναι μαλακό.ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ