Κύπρος – Προκαλεί ο Ερντογάν για την επίθεση στην Πράσινη Γραμμή: «Απαράδεκτη η παρέμβαση του ΟΗΕ»


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στράφηκε κατά του ΟΗΕ για τα επεισόδια στη Νεκρή Ζώνη

Στη ρητορική των προκλήσεων επιμένει η Άγκυρα σχετικά με το επεισόδιο στην Πράσινη Γραμμή.

Έπειτα από τις δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, τη σκυτάλη πήρε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος στράφηκε κατά του ΟΗΕ ενώ χαρακτήρισε τη χωρα του «εγγυήτρια δύναμη» που δεν θα επιτρέψει τις παράνομες ενέργειες.

«Η παρέμβαση του ΟΗΕ ήταν απαράδεκτη» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Η Τουρκία, ως εγγυήτρια δύναμη, δεν θα επιτρέψει παράνομες ενέργειες στην Κύπρο και αναμένει μια ανθρωπιστική λύση» συμπλήρωσε.

«Με το να εμποδίζονται οι Τουρκοκύπριοι που ζουν στην Πύλα να φτάσουν στην πατρίδα τους δεν είναι ούτε νόμιμο ούτε ανθρώπινο» υποστήριξε ακόμη ο Ερντογάν.

Και συνέχισε λέγοντας: «Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ φάνηκε να μεροληπτεί με την παρέμβασή της στη Βόρεια Κύπρο».

Τατάρ: Δεν θα αφήσουμε να γίνει η Πύλα χωριό Ελληνοκύπριων

Νωρίτερα, ο ηγέτης του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, προχώρησε σε νέο κρεσέντο προκλητικότητας κατά των Ελληνοκύπριων και προειδοποίησε ότι θα συνεχιστούν τα έργα στην Πύλα.

Μάλιστα, ανέφερε πως η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ επηρεάστηκε από την ελληνοκυπριακή πλευρά η οποία επιδιώκει να διώξει τους Τουρκοκύπριους από την Πύλα. Επιπλέον, ο Τατάρ κατηγόρησε τον ΟΗΕ ότι καθυστερεί το έργο μέσω της διπλωματίας εδώ και 25 χρόνια.

«Η κατασκευή του δρόμου θα ολοκληρωθεί. Δεν μπορούμε να τους επιτρέψουμε να δείχνουν τη γη της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου εντός της Πράσινης Γραμμής», υποστήριξε μεταξύ άλλων.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ