Αγρίνιο: Καταγγελία για bullying σε βάρος οκτάχρονου μαθητή


Περιστατικό εκφοβισμού σε Δημοτικό Σχολείο του Αγρινίου, έγινε λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, σε βάρος οκτάχρονου μαθητή, σύμφωνα με την έγγραφη καταγγελία που έκανε ο πατέρας του.

Τα περιστατικά που καταγγέλλονται, διαδραματίστηκαν στις 18 και 19 Δεκεμβρίου, όταν σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του πατέρα, μαθητής μεγαλύτερος σε ηλικία από τον γιο του, του επιτέθηκε και τον χτύπησε.

Την πρώτη φορά μάλιστα, αν και έγινε καταγγελία, δεν λήφθηκε κανένα μέτρο κι έτσι υπήρξε επανάληψη την επομένη.

Ο πατέρας του οκτάχρονου έχει απευθυνθεί στη Διεύθυνση του σχολείου και σε όλα τα κλιμάκια της Πρωτοβάθμιας, σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας και Περιφέρειας.

Όπως αναφέρει το agriniopress.gr, ενημερώθηκε και ο Εισαγγελέας ανηλίκων ενώ όπως δήλωσε ο πατέρας του μαθητή, ο εισαγγελικός λειτουργός κάλεσε στο γραφείο του τον Διευθυντή και τους γονείς του μαθητή που φέρεται να ασκεί bullying.

«Το θέμα δεν έπρεπε να φτάσει μέχρι τη δικαιοσύνη. Είμαι της άποψης πως αυτά τα ζητήματα πρέπει να λύνονται ενδοσχολικά, Δυστυχώς όμως δεν βλέπω καμιά διάθεση και ανταπόκριση από την Διεύθυνση του σχολείου. Πρόκειται για επαναλαμβανόμενα περιστατικά, που έπρεπε να προληφθούν», δηλώνει χαρακτηριστικά ο πατέρας του οκτάχρονου.

Για το θέμα πάντως, έχει επιληφθεί η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που σύμφωνα με πληροφορίες με προσωπικό επισκέφθηκε το σχολείο για την εξεύρεση λύσης και εκτόνωσης της κατάστασης.

Για αρκετά πάντως από τα λεγόμενα του πατέρα του φερόμενου θύματος της επίθεσης, διατηρούνται σοβαρές επιφυλάξεις.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Διευθυντής του σχολείου έχει υποβάλλει μήνυση σε βάρος του γονέα, «εξαιτίας της επιθετικής του συμπεριφοράς», ενώ και ο πατέρας δηλώνει πως θα καταθέσει μήνυση σε βάρος του Διευθυντή.

Έτσι, η υπόθεση παίρνει και την δικαστική οδό.

Μπορείτε να δείτε τις έγγραφες καταγγελίες του πατέρα στην gallery του άρθρου


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ