Νεοπτόλεμος Λεφτής: Σκότωσε 50 Τούρκους, 40 Βρετανούς και ανατίναξε δυο τανκς – Ο τελευταίος Έλληνας ήρωας (vid)


Νεοπτόλεμος Λεφτής: Σκότωσε 50 Τούρκους, 40 Βρετανούς και ανατίναξε δυο τανκς στο Δίκωμο το 1974 – O 98χρονος τελευταίος Έλληνας ήρωας εν ζωή

Πυροδότησε εκρηκτικά σε ένα Βρετανικό Πολεμικό Πλοίο το 1946, λίγο μετά τον Β’ Παγκόσμιο. Σκότωσε 35 προδότες οι οποίοι έδιναν τις θέσεις τους. Έδωσε την περιουσία του για να κατασκευάσει πάνω από 500 όπλα με τα χέρια του για τον αγώνα της ΕΟΚΑ.

Πιάστηκε 2 φορές από τους Βρετανούς και βασανίστηκε. Ήταν το δεξί χέρι του στρατηγού Γεώργιου Γρίβα.

Είχε σχεδιάσει 3 φορές να δολοφονήσει τον Μακάριο. Φυλακίστηκε άδικα για την δολοφονία του Αμερικανού πρέσβη στην Κύπρο. Το κράτος του κατέσχεσε περιουσία!

Νεοπτόλεμος Λεφτής: Ετών 98 από την Κύπρο.
Ο στόχος του ήταν ένας: ΕΛΛΑΣ – ΚΥΠΡΟΣ – ΕΝΩΣΙΣ.

– Σε συνομιλία μου με τον Νεοπτόλεμο Λεφτή μετά την συνέντευξη, μου είπε ότι όταν ο Μακάριος υπέγραψε για την πράσινη γραμμή (Δεκέμβριο 1963) του είπε “Φύγε από την Κύπρο” και βέβαια αυτός αρνήθηκε.
– Μου είπε επίσης ότι ο Ντερτιλής συμμετείχε στο πραξικόπημα κατά του Μακαρίου στο Προεδρικό αλλά ο Μακάριος είχε ειδοποιηθεί μέρες πριν, γι’ αυτό και έλλειπε. Ο Ντερτιλής δεν γνώριζε όλο το σχέδιο της προδοσίας και ότι ο Κύπρος ήταν αφύλακτη.
– Επίσης είχαν βάλει στο κρατητήριο τον Λεφτή άλλες 2 φορές εκτός από το 1976. Το 1968 και το 1974. Τις πρώτες δύο φορές ήταν για λίγες μέρες και αθωώθηκε (το 1976 ήταν που του έριξαν 2 χρόνια φυλακή).
– Η ΕΟΚΑ δεν λήστεψε ΠΟΤΕ τράπεζα. Μία ληστεία που έγινε τότε δεν αφορούσε αγωνιστές της ΕΟΚΑ.
– Ο Αυξεντίου προδόθηκε από έναν βοσκό (Τοβουλιάς λεγόταν στο επίθετο, το μικρό όνομα δεν το θυμάται) και ο Μάτσης από έναν Ανδρέα (επίθετο δεν θυμάται). Ήταν και οι δύο ΕΟΚΑτζήδες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ