ΑΕΛ – Απόλλων Σμύρνης: Τον… καθάρισε στο “χωράφι”


Η ΑΕΛ ήταν ανώτερη του Απόλλωνα Σμύρνης στο… χωράφι της Λάρισας και νίκησε με 2-0, στο ματς που άνοιξε την “αυλαία” της 16ης αγωνιστικής της Superleague. Δυο γκολ ο Νούνιτς.

Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε η ΑΕΛ τις υποχρεώσεις της στη Superleague για το 2019. Λίγες ημέρες μετά το 3-2 επί του Αστέρα Τρίπολης γα το Κύπελλο Ελλάδας, οι “βυσσινί” νίκησαν με 3-0 στη Λάρισα τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον διατήρησαν στους 5 βαθμούς και στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα. Τους 18 έφτασαν οι γηπεδούχοι.

Η ΑΕΛ βρήκε πολύ γρήγορα τον δρόμο προς τα δίχτυα και… έδιωξε το άγχος από πάνω της! Μόλις στο 5′ ο Μπαργκάν εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Χουάντερσον δεν βγήκε από την εστία του και ο Γκίνο, υπό την πίεση του Φατιόν, έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0.

Παρά το γρήγορο τέρμα που δέχθηκε, ο Απόλλων Σμύρνης δεν έδειξε να απογοητεύεται, πήρε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά έδειξε να δυσκολεύεται υπερβολικά στο να φτιάξει ευκαιρίες προς την εστία της ΑΕΛ. Το παιχνίδι είχε πολύ κακή εικόνα, χωρίς φάσεις, κάτι που… βοήθησε και ο τραγικός αγωνιστικός χώρος.

Στη μοναδική μεγάλη χαμένη ευκαιρία του ημιχρόνου (44′), οι “βυσσινί” δεν μπόρεσαν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους, αφού ο Νούνιτς -έκλεψε την μπάλα από τον Τζανετόπουλο και τον πέρασε στην ταχύτητα- δεν έκανε καλό “τελείωμα” από αριστερά στη μεγάλη περιοχή, στέλνοντας την μπάλα να περάσει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τον Απόλλωνα Σμύρνης, αφού ο Στάθης είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες (μάρκαρε αντικανονικά τον Μπαργκάν).

Η… δουλειά της ΑΕΛ έγινε εύκολη και κατάφερε να “κλειδώσει” τη νίκη στο 63′. Ο Μιλοσάβλιεβιτς έκανε φανταστική ατομική προσπάθεια, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του από τα αριστερά, γύρισε την μπάλα και ο Νούνιτς σε κενή εστία “έγραψε” το 2-0. Ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε στο 77′ το τελικό 3-0. Οι “βυσσινί” έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 81′ να πετύχουν ένα ακόμα τέρμα, αλλά ο Ντέλετιτς δεν κατάφερε να νικήσει τον Χουάντερσον από πλεονεκτική θέση και στη συνέχεια ο Σικάβκα σούταρε άουτ.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ