Κράμπες περιόδου: Πώς να τις αντιμετωπίσετε (vid)


Κράμπες περιόδου: Συχνά πριν και κατά τη διάρκεια της περιόδου πολλοί άνθρωποι αναφέρουν συναισθηματική φόρτιση και κράμπες

Αμφότερα τα φαινόμενα είναι φυσιολογικά και υπάρχουν τρόποι να τα διαχειριστείτε.

Τι προκαλεί τις κράμπες πριν και κατά την περίοδο;

Οι εμμηνορροϊκές κράμπες μπορεί να είναι πραγματικά άβολες και επώδυνες, αλλά συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, η μήτρα σας συστέλλεται. Αυτό βοηθά το αίμα να ρέει από τον κόλπο σας.

Συνήθως οι κράμπες βιώνονται σαν παλμικοί πόνοι στο κάτω μέρος της κοιλιάς και μπορεί να ξεκινήσουν μερικές ημέρες πριν έρθει η περίοδός σας ή/και να συνεχίσουν καθ ‘όλη τη διάρκεια της περιόδου. Οι κράμπες είναι συνήθως πιο επώδυνες κατά τις πρώτες ημέρες της περιόδου σας, όταν η ροή σας είναι η πιο βαριά.

Σε πολλές περιπτώσεις οι κράμπες γίνονται λιγότερο οδυνηρές μεγαλώντοντας.

Οι εμμηνορροϊκές κράμπες μπορεί να είναι επώδυνες και ενοχλητικές, αλλά είναι πολύ συχνές και υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισής τους.

Τι βοηθάει με τις κράμπες περιόδου;

  • Μη συνταγογραφούμενο φάρμακο για τον πόνο. Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες χρήσης. Μιλήστε με το γιατρό σας πριν πάρετε φάρμακα για τον πόνο εάν έχετε αλλεργία σε έκδοχα ή άσθμα.
  • Ασκηση. Εξαιτίας της απελευθέρωσης των ορμονών της καλής διάθεσης, όπως ενδορφίνες και σεροτονίνη, η σωματική άσκηση μπορεί να έχει αναλγητικές δράσεις.
  • Τοποθετήστε ένα θερμαινόμενο μαξιλαράκι ή θερμοφόρα στην κοιλιά ή το κάτω μέρος της πλάτης σας.
  • Κάντε ένα ζεστό μπάνιο.
  • Αυνανιστείτε ή κάντε έρωτα. Ο οργασμός είναι γνωστό ότι έχει χαλαρωτικές και αναλγητικές δράσεις.
  • Βελονισμός ή accupressure.
  • Ορισμένες βιταμίνες και βότανα, όπως η βιταμίνη Β1, το ιχθυέλαιο, ο τριγωνίνος, το τζίντζερ, η βαλεριάνα.

Οι κράμπες είναι ένα πολύ φυσιολογικό μέρος της περιόδου σας, εάν ωστόσο οι πόνοι σας είναι τόσο έντονοι που επηρεάζουν την καθημερινή σας λειτουργικότητα, συνίσταται να μιλήσετε με τον/την γιατρό σας. Οι ειδικοί μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τον πόνο ή μπορεί να θέλουν να ελέγξουν αν συμβαίνει κάτι πιο σοβαρό.

Δείτε το σχετικό βίντεο:


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ