Ατρόμητος – Παναιτωλικός: “Μπλόκο” στο Περιστέρι με Μανά


“Γκέλα” για τον Ατρόμητο στο πρώτο του ματς στη Superleague για το 2019

Ο Παναιτωλικός κατάφερε να ανατρέψει το τέρμα που δέχθηκε στις αρχές της επανάληψης, με δυο γκολ του Μανά, αλλά ο Μούγιακιτς -αλλαγή του Κάναντι- έδωσε το βαθμό στους Περιστεριώτες (2-2).

Χορταστικό παιχνίδι με… ανατροπές στο Περιστέρι! Ατρόμητος και Παναιτωλικός έπαιξαν επιθετικά και έμειναν τελικά στο 2-2, σε ματς για τη 16η αγωνιστική της Superleague. Μετά από ένα ανούσιο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες σημείωσαν τέσσερα γκολ στην επανάληψη. Η ομάδα του Δέλλα κατάφερε να.,.. ανατρέψει το γκολ του Ενσικουλού, αλλά την τελευταία λέξη την είχαν οι γηπεδούχοι και με σκόρερ τον Μούγιακιτς (83′) διαμόρφωσαν το τελικό 2-2.

Ο Ατρόμητος ήταν η ομάδα που είχε ξεκάθαρα τον έλεγχο του αγώνα. Οι Περιστεριώτες κυκλοφόρησαν την μπάλα και προσπάθησαν να δημιουργήσουν φάσεις στην εστία του Κυριακίδη, κάτι που όμως δεν ήταν εύκολο, αφού ο Παναιτωλικός είχε αμυντικούς προσανατολισμούς.

Η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς χάθηκε στο 20′ και… ήρθε από τους γηπεδούχους. Ο Ενσικουλού μπήκε στην αντίπαλη περιοχή από δεξιά, σούταρε από κοντά, αλλά έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Παναιτωλικού!

Η προσωρινή διακοπή της αναμέτρησης -λόγω των καπνογόνων που άναψαν οι οπαδοί του Παναιτωλικού και επηρεάζουν την ορατότητα όλων- δεν επηρέασε την απόδοση των Περιστεριωτών, αφού οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να έχουν αμυντικά προβλήματα (η αγωνιστική αποχή ενός μήνα φαίνεται πως τους επηρέασε). Η πρώτη φάση για την ομάδα του Δέλλα ήρθε στο 35′, αλλά το σουτ του αμαρκάριστου Γουίλιαν έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ.

Ο Ατρόμητος είδε την ανωτερότητα του να… καρποφορεί λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης (50′), με τον Ενσικουλού να κάνει το 1-0 με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να “απαντήσει” πέντε λεπτά αργότερα, αλλά ο Μέγερι πετάχτηκε στο δεξί “Γ” της εστίας του και έδιωξε τη μακρινή εκτέλεση φάουλ του Μοράρ. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν… στροφές στη συνέχεια και κέρδισαν μέτρα προς την αντίπαλη εστία, αφήνοντας όμως και κάποια κενά στην άμυνα τους. Στο 68′ οι φιλοξενούμενοι γλίτωσαν το 2-0, αφού -μετά από αντεπίθεση των Περιστεριωτών- ο Μάντσον βρέθηκε απέναντι στον Κυριακίδη, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο επόμενο λεπτό όμως είχαμε την ισοφάριση! Ο Μαρινάκης έβγαλε πανέμορφη ασίτ στον Μανά και ο Αργεντινός -από το κέντρο της μεγάλης περιοχής- νίκησε τον Μέγερι για το 1-1.

Ο Παναιτωλικός είχε πλέον την ψυχολογία με το μέρος του, κυκλοφόρησε την μπάλα και έφτασε τελικά στην ανατροπή (77′). Ο Μανά μπήκε μόνος στην περιοχή των κυανόλευκων” και από θέση δεξιά “κεραυνοβόλησε” τον Μέγερι, στέλνοντας την μπάλα ψηλά στην εστία του για το 1-2!

Ο Νταμίρ Κάναντι έκανε άμεσα και τις τρεις αλλαγές του (πέρασε στο ματς τους Μούγιακιτς, Κωστόπουλο και Ούμπιδες κατά σειρά) και στο 82′ ο πρώτος τον… δικαίωσε. Ο Κυριακίδης δεν κατάφερε να μπλοκάρει το σουτ του Κουλούρη, ο Μούγιακιτς έγινε κάτοχος της μπάλας από… σπόντα και με κοντινό πλασέ έκανε το 2-2. Στα τελευταία λεπτά ο Ατρόμητος πίεσε για το γκολ της νίκης, έφερε το παιχνίδι στα καρέ του Παναιτωλικού, αλλά το σκορ δεν άλλαξε, αφού ο Κυριακίδης έδιωξε το σουτ του Κυβρακίδη.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ