Τίτλοι τέλους για τη συγκυβέρνηση – Αλ. Τσίπρας: “Ζητώ ψήφο εμπιστοσύνης” – Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο νέος υπουργός Αμυνας


«Επι 4 χρόνια είχαμε μία έντιμη και ειλικρινή συνεργασία με Καμένο, αν και από διαφορετικές πολιτικές οικογένειες και οι διαφορές μας – ιδεολογικές και πολιτικές – ήταν γνωστές

Καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από την περιπέτεια των μνημονίων και ευχαριστώ από καρδιάς τον Π. Καμμένο για την σημαντική συμβολή του

Ζήτησα από τον Π. Καμμένο καθαρές λύσεις και καθαρές κουβέντες και τον ευχαριστώ γιατί ανταποκρίθηκε.

Μου δήλωσε ότι παραιτείται από υπουργός Άμυνας και την έκανα δεκτή – Ο νέος αρχηγός Εθνικής Άμυνας θα είναι ο ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης.

Το ίδιο θα κάνει και για τους υπόλοιπους υπουργούς των ΑΝΕΛ και θα κάνω δεκτή και οποιαδήποτε άλλη παραίτηση.

Πάμε άμεσα σε διαδικασία για ανανέωση της εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνηση για να ολοκληρώσει τη θητεία της».

Διαβάστε και αυτό: LIVE: Η συνέντευξη Τύπου του Π. Καμμένου

Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση

“Το θέμα της Μακεδονίας για την οποία έχουν υπάρξει χιλιάδες νεκροί, δεν μου επιτρέπει να μην θυσιάσω την καρέκλα” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος.

“Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό για τη συνεργασία και του εξήγησα ότι για το εθνικό θέμα δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία. Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση” τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, λέγοντας πως θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει σε λίγο.

Δείτε τις πρώτες δηλώσεις Καμμένου από το Μαξίμου:

Τσίπρας: Θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή

Την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση από την ελληνική Βουλή θα ζητήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι έκανε δεκτή την παραίτηση του Πάνου Καμμένου, όπως θα κάνει δεκτή και όποια άλλη παραίτηση τεθεί υπόψη του.

Τόνισε ότι η βασική του επιδίωξη είναι η αποκατάσταση του ρόλου και της θέσης της χώρας στο διεθνές στερέωμα και ο ηγετικός της ρόλος στα Βαλκάνια, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η εξασφάλιση ότι η χώρα θα είναι πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η σχετική κοινοβουλευτική διαδικασία, πρόκειται να ξεκινήσει την Τρίτη και να ολοκληρωθεί την Πέμπτη με τη διεξαγωγή της σχετικής ψηφοφορίας.

Νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης

Νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, στη θέση του παραιτηθέντος Πάνου Καμμένου, θα είναι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, όπως είπε πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε τις πρώτες δηλώσεις Τσίπρα από το Μαξίμου:


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ