«Γιατί η σχέση με τη γυναίκα μου είναι τόσο σημαντική για την οικογένειά μας»


Πολλά ζευγάρια χάνουν τη μαγεία στη σχέση τους αφού γίνουν γονείς και είναι απολύτως λογικό: οι υποχρεώσεις καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της μέρας, η κούραση τους καταβάλλει και οι προτεραιότητές τους αλλάζουν. Παρόλα αυτά, πρέπει να συνεχίσουν να φροντίσουν τη σχέση τους γιατί, όπως λέει ο Mike Berry, ο μπαμπάς που υπογράφει αυτό το κείμενο, «πριν τα παιδιά ήμαστε οι 2 μας. Όταν μεγαλώσουν, θα είμαστε πάλι οι 2 μας».

«Κάθε βράδυ μένουμε για λίγο μόνοι μας με τη γυναίκα μου. Ακολουθούμε αυτόν τον κανόνα από τότε που θυμάμαι. Είμαστε γονείς εδώ και 15 χρόνια και τα παιδιά δεν απορροφούσαν ποτέ όλο μας τον χρόνο. Αφιερώνουμε πολύ χρόνο στις κόρες μας, αλλά όχι όλο. Εννοείται ότι τις αγαπάμε όσο τίποτε άλλο και ότι μπορούν να στηρίζονται σε εμάς!

Αλλά, πέρα απ’ τα παιδιά, υπάρχει το “εμείς”. Η σχέση μας. Η Κρίστιν κι εγώ φροντίζαμε πάντα τον γάμο μας ώστε να παραμείνει δυνατός και υγιής. Οι λόγοι που ο γάμος μας παραμένει σημαντικός είναι αμέτρητοι- εγώ όμως θα σας μιλήσω για τους 4 απ’ αυτούς.

Ο υγιής γάμος είναι ο θεμέλιος λίθος της οικογένειάς μας
Τα παιδιά είναι η ζωή μας αλλά ο γάμος μας είναι αυτός που συνδέει το… χάος που ονομάζουμε οικογένεια. Εσύ και ο/ η σύντροφός σου έχετε όλη την ευθύνη για την οικογένειά σας, γι’ αυτό είστε τόσο σημαντικοί. Τα παιδιά διαλέγουν τον δικό τους δρόμο με βάση το παράδειγμα που τους δίνετε.

Πριν από τα παιδιά, υπήρχαμε ως ζευγάρι
Πριν από τις κόρες μας, ήμαστε οι 2 μας. Ερωτευτήκαμε, κάναμε κοπάνες, μιλάγαμε στο τηλέφωνο όλη τη νύχτα και μετά αποφασίσαμε πως θέλαμε να μείνουμε μαζί για πάντα. Αυτή ήταν η αρχή του δρόμου που χαράξαμε μαζί. Τότε ξεκινήσαμε τη δική μας οικογένεια. Τότε κάναμε τα παιδιά μας. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που γίναμε γονείς. Όμως και ο γάμος μας είναι σημαντικός και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον προστατεύσουμε.

Μετά τα παιδιά, θα μείνουμε πάλι οι δυο μας

Τίποτα δεν κρατάει για πάντα. Θα ζήσουμε εκείνη τη στιγμή που οι κόρες μας θα μεγαλώσουν και θα φύγουν από κοντά μας. Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ αυτό θέλω για κάθε παιδί που φτάνει στα 30. Όταν φύγουν απ’ το σπίτι, κάνουν τη δική τους οικογένεια και μεγαλώνουν τα δικά τους παιδιά, θέλω εγώ και η γυναίκα μου να έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε τη σχέση μας τόσο δυνατή όσο ήταν στην αρχή. Για να είναι το μέλλον του γάμου μας ευοίωνο, πρέπει να προσπαθήσουμε από τώρα. Η σχέση μας πρέπει να είναι η προτεραιότητά μας. Φυσικά δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται.

Πρέπει να δώσουμε το σωστό παράδειγμα
Όπως είπα και πριν, τα παιδιά μας βλέπουν και μαθαίνουν από εμάς. Κάνουν ό,τι κάνουμε εμείς και παρακολουθούν κάθε μας βήμα. “Μεγαλώνουμε ενήλικες, όχι παιδιά”. Θέλω οι κόρες μου να μεγαλώσουν, έχοντας αναπτύξει μια υγιή προσέγγιση όσον αφορά τις σχέσεις, την αγάπη, και την οικογένεια. Θέλω ο γάμος μας να είναι το πρότυπό τους. […]

Στο τέλος της ημέρας, είμαστε όλοι κουρασμένοι και ναι, τα παιδιά μας χρειάζονται. Δεν είναι το χόμπι μας, δεν είναι οι φίλοι μας, δεν είναι “υποχρέωσή” μας. Πρέπει να νοιαζόμαστε για τα παιδιά μας. Ταυτόχρονα, όμως, πρέπει και να φροντίζουμε τη σχέση με τον σύντροφό μας. Όταν τα παιδιά βλέπουν ότι αγαπάμε και σεβόμαστε ο ένας τον άλλον, είναι σίγουρα ότι και τα αγαπάμε. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι θα μάθουν να πιστεύουν στον εαυτό τους και στον κόσμο γύρω τους.

Το πρόγραμμά μας είναι πολύ φορτωμένο. Δεν έχουμε ποτέ αρκετό ελεύθερο χρόνο. Αφιερώνουμε πολύ χρόνο στα παιδιά μας κάθε μέρα. Γι’ αυτό φροντίζουμε να βγαίνουμε ραντεβού με τη γυναίκα μου 2 φορές τον μήνα. Τόσο πολύ μετράει για εμάς. Γιατί ο γάμος μας υπήρχε πριν τα παιδιά μας. «

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ