7 tips για σωστή διατροφή μετά τις διακοπές


Οι διακοπές τελείωσαν και, όπως λένε και οι παλιοί, τα κεφάλια μέσα. Χαλαρώσαμε, ξεκουραστήκαμε, φάγαμε και κάτι παραπάνω, ωραία ήταν.

Μόνο που τώρα τα παιδιά μας ξαναμπαίνουν σε κανονικό πρόγραμμα: σχολείο, διάβασμα, δραστηριότητες. Ώρα να επιστρέψουν σε ένα σωστό διατροφικό πρόγραμμα με 7 χρήσιμα tips.

Πώς θα μπορέσουμε να τα ξαναβάλουμε σε ένα υγιεινό διατροφικό πλάνο έπειτα από ένα χαλαρό 15νθήμερο διακοπών; Σας φαίνεται βουνό; Ακολουθήστε τα παρακάτω tips ξεκινώντας όσο πιο άμεσα γίνεται:

1. Η καλή μέρα από το πρωινό φαίνεται:

Ξεκινήστε τη μέρα με ένα ισορροπημένο πρωινό, το πιο σημαντικό γεύμα, ιδιαίτερα για τα παιδιά που χρειάζονται καθημερινά ενέργεια για καλή απόδοση στο σχολείο.

Ενσωματώστε τις φυτικές ίνες στο πρωινό του γεύμα ώστε να αισθάνεται πλήρης για αρκετές ώρες.

2. Αγαπημένο μου ημερολόγιο:

Καθιερώστε ένα Ημερολόγιο Καταγραφής Τροφίμων που θα συμπληρώνει το παιδί (με τη βοήθειά σας), ώστε να παρακολουθείτε τις διατροφικές του συνήθειες αλλά και το αν λαμβάνει καθημερινά όλα τα υγιεινά τρόφιμα που χρειάζεται ο οργανισμός του.

3. Σχεδιάστε το μενού όλης της οικογένειας:

Προγραμματίστε τα γεύματα της εβδομάδας, ώστε να είστε εφοδιασμένημε τα απαραίτητα τρόφιμα που χρειάζεται να καταναλώνει καθημερινά το παιδί σας, αλλά και εσείς οι ίδιοι. Έτσι και θα ελέγχετε το τι τρώτε αλλά θα απαλλαχθείτε από το άγχος τού «τι να φτιάξω πάλι σήμερα;»

4. Δεν ξεχνάμε τα ενδιάμεσα γεύματα:

Από το ξεκίνημα της νέας ημέρας θα πρέπει τα συνολικά γεύματα του παιδιού να είναι 5: 3 κύρια και 2 ενδιάμεσα. Μόνο έτσι θα νιώθει πάντα πλήρης, χωρίς να πεινάει και να ψάχνει για πρόχειρες λύσεις φαγητού.

Είναι η κατάλληλη εποχή για να αυξήσετε τα φρούτα και τα λαχανικά, ώστε να αναπληρώσει ο οργανισμός τις απαραίτητες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

5. Πολύ νερό για σωστή ενυδάτωση:

Απαραίτητη αφού το περισσότερο του σώματός μας είναι νερό. Πίνοντας το παιδί πολύ νερό εξασφαλίζετε τη σωστή λειτουργία του οργανισμού του, αποφεύγοντας τυχόν πονοκεφάλους, κράμπες και έλλειψη προσοχής.

6. Πάμε για μπάλα;

Η φυσική δραστηριότητα, σημαντικό μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής,θα πρέπει να επανέλθει στο προσκήνιο. Μόλις 30 λεπτά την ημέρα αρκούν για να είστε και εσείς αλλά και τα παιδιά σας σε φόρμα, γεμάτοι υγεία και ευεξία.

7. Νωρίς για ύπνο:

Ενώ η διατροφή και η άσκηση είναι δύο μεγάλα τμήματα ενός υγιεινού τρόπου ζωής, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το τελευταίο σημαντικό βήμα της ημέρας, τον ύπνο.

Τα παιδιά εκμεταλλεύονται τις διακοπές των Χριστουγέννων για παραπάνω παιχνίδι και τηλεόραση. Θα πρέπει όμως με την έναρξη του προγράμματος να επανέλθουν στον βραδινό τους ύπνο, καθώς είναι απαραίτητος για την ψυχική και σωματική υγεία τους.

9-10 ώρες ύπνος καθημερινά είναι όσες χρειάζεται κάθε παιδί, ανάλογα με την ηλικία του για την καλύτερη απόδοσή του στο σχολείο.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο ώστε να ξαναμπεί το παιδί σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής. Απλά θυμηθείτε, όσο πιο γρήγορα ξεκινήσετε, τόσο πιο γρήγορα θα συμβεί.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ