Πώς να τον διώξεις ευγενικά από το σπίτι σου


Το σκηνικό είναι λίγο-πολύ γνωστό. Βγήκατε ραντεβού, ήπιατε δύο ποτηράκια παραπάνω και καταλήξατε σπίτι σου. Μπορεί να περάσατε ωραία – μπορεί και όχι- αλλά εσύ θέλεις τον χώρο σου, δεν θέλεις να μοιραστείς το κρεβάτι σου με κάποιον. Είναι απολύτως κατανοητό και δεν είσαι μόνη σου σε αυτό. Έχεις και αυτό το άρθρο με έξι τρόπους, τους οποίους ίσως να μην είχες σκεφτεί.

Ο δοκιμασμένος

Ο πιο εύκολος τρόπος να ζητήσεις από κάποιον να φύγει από το σπίτι σου, είναι λέγοντας την πιο κλασική δικαιολογία: «Πρέπει να ξυπνήσω νωρίς το πρωί». Εντούτοις, η ατάκα αυτή ενέχει τον κίνδυνο να σου απαντήσει «Α! Κι εγώ!». Σε αυτήν την περίπτωση, δύσκολα το σώζεις, αλλά πάλι καλά η φράση «Πρέπει να ξυπνήσω νωρίς» είναι τόσο διαδεδομένη που αυτόματα μεταφράζεται σε «Πρέπει να φύγεις». Για την ακρίβεια, είσαι σχεδόν ειλικρινής.

Ο εργασιομανής

Ο επόμενος τρόπος που θα σου προτείναμε δείχνει ότι είσαι ένα εγωιστικό άτομο, αλλά δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. Προτίμησε το σαλόνι για τις περιπτύξεις σας, ώστε να μην δει ούτε ζωγραφιστή την κρεβατοκάμαρα. Αφού γίνει ό,τι γίνει, μπορείς να προσφέρεις ευγενικά ένα ποτό και να πεις ότι «Με συγχωρείς, αλλά έχω δουλειά να κάνω, θα ήθελες ένα ποτό;», έπειτα κάτσε στο λάπτοπ σου δείχνοντας σκεπτική ενώ κοιτάς την οθόνη. Θα το πιάσει το μήνυμα, εκτός κι αν θέλει να κοιμηθεί μόνος στον καναπέ.

Ο υποχόνδριος

Μπορεί κάποιος να σε κατηγορήσει επειδή είσαι ψυχαναγκαστική με την καθαριότητα; Όχι. Επομένως εκμεταλλεύσου το. Αφού λοιπόν διασκεδάσατε, ρώτα τον αν θέλει να πιει κάτι και αφού σου απαντήσει πες του ότι πρέπει να μαζέψεις γιατί δεν έχεις χρόνο να το κάνεις άλλη στιγμή και την επόμενη θα περάσουν οι γονείς σου για επίσκεψη. Κατευθύνσου προς την κουζίνα και άρχισε να πλένεις πιάτα. Αν δεν φύγει, σημαίνει ότι είναι ψυχάκι. Ελπίζουμε να έχεις άπλυτα πιάτα.

Ο ψεύτικος

Σε αυτό το σενάριο, έχεις σύντροφο. Δεν θα μάθει ποτέ αν έχεις όντως σύντροφο, αλλά θα σε θεωρήσει εξ όλης. Προτείνουμε αυτόν τον τρόπο στην περίπτωση όπου το one night stand είναι κάποιος τουρίστας ή κάποιος επαρχιώτης. Αφού κάνετε ό,τι κάνετε, πες του ότι σε λίγο έρχεται ο σύντροφός σου και –προφανώς- πρέπει να φύγει.

Ο κλασικός

Εκμεταλλεύσου τη στιγμή που θα πάει τουαλέτα. Στείλε μήνυμα στην κολλητή σου να σε πάρει τηλέφωνο. Όταν σε πάρει πες της ότι θα πας εκεί όσο πιο γρήγορα μπορείς. Πες του «Δυστυχώς πρέπει να φύγουμε» ή εναλλακτικά «Πρέπει να πάω να τη βρω, συγγνώμη αν σου το χαλάω, αλλά πρέπει να φύγουμε». Αν η κολλητή σου πετάει χαρταετό, υπάρχει εφαρμογή. Λέγεται Fake Call και μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις αν πάσα στιγμή. Πρόσεχε μόνο μην είναι περίεργος και κρυφοκοιτάει την οθόνη του κινητού σου.

Ο ειλικρινής

Η ειλικρίνεια είναι σχεδόν πάντα η καλύτερη διαδρομή. Πες ακριβώς αυτό που νιώθεις, χωρίς να του ζητάς άμεσα να φύγει. Για παράδειγμα, ανάφερέ του ότι δεν έχεις συνηθίσει να μοιράζεσαι το κρεβάτι σου και ότι κατά συνέπεια δεν θα κοιμηθείς εύκολα. Ευγενικό, ξεκάθαρο, ειλικρινές.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ