Το χωριό της Σιβηρίας με τους -52 βαθμούς Κελσίου! (vid)

Εδώ διεξάγεται ο πιο… παγωμένος αγώνας του κόσμου!

Θα τολμούσατε να συμμετάσχετε σε αγώνα δρόμου σε μια περιοχή όπου η θερμοκρασία κατεβαίνει στα… τάρταρα; Υπάρχουν μερικοί τολμηροί, για άλλους τρελοί, που πράγματι βάζουν τις πολλές στρώσεις αθλητικών τους και δοκιμάζουν τις αντοχές τους στα 5, 10, 20, 30 και 42 χιλιόμετρα σε μια κούρσα, την πιο παγωμένη στον κόσμο!

Είναι οι αθλητές – ο νεότερος είναι 21 και ο μεγαλύτερος 71, όλοι εξαιρετικά καλά προετοιμασμένοι και εκπαιδευμένοι-, που ταξίδεψαν 928 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το Γιακούτσκ στο πιο παγωμένο κατοικημένο χωριό του Oymyakon στη Σιβηρία για να λάβουν μέρος στον αγώνα που διοργανώθηκε στις 5 Ιανουαρίου.

Όπως γράφει το siberiantimes, το θερμόμετρο την ώρα της έναρξης της κούρσας, έδειχνε -52 βαθμούς Κελσίου!

Τα αποτελέσματα; Η μητέρα 8 παιδιών, Anastasia Stepanova διένυσε μέσα σε 4 ώρες 25 χιλιόμετρα ενώ ο 71χρονος Yegor Permyakov ολοκλήρωσε τα 15 χιλιόμετρα σε 2 περίπου ώρες.

Η μεγαλύτερη απόσταση των 39 χλμ. κατακτήθηκε από τον επικεφαλής του χωριού της Εμίσσας, Ίλια Πεστέρεβ σε τρεις ώρες και 53 λεπτά.

Το Oymyakon, έχει πληθυσμό μόλις 472 κατοίκους και θα το βρείτε στην βορειοανατολική Γιακουτία σε υψόμετρο 750 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Λόγω της βόρειας θέσης του χωριού, η διάρκεια της ημέρας κυμαίνεται από 3 ώρες το Δεκέμβριο έως 21 ώρες τον Ιούνιο.

Η πιο ακραία θερμοκρασία που έχει καταγραφεί είναι −67,7 °C στις 6 Φεβρουαρίου 1933 -με αυτό τον νούμερο έχει κερδίσει τον τίτλο του πιο παγωμένου οικισμού στη Γη.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here