Παναθηναϊκός – Ξάνθη: Οι Ακρίτες “σόκαραν” τους “πράσινους” στο φινάλε


Έπειτα από συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι κι ένα χιτσκοκικό φινάλε, ο Παναθηναϊκός και η Ξάνθη αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στο ΟΑΚΑ, για την 16η αγωνιστική της Superleague. Οι Ακρίτες «σόκαραν» τους «πράσινους» στην τελευταία φάση του αγώνα, «κλέβοντας» τον βαθμό της ισοπαλίας.

Η Ξάνθη πήρε τη… μπουκιά από το στόμα του Παναθηναϊκού στο φινάλε του αγώνα στο ΟΑΚΑ για την 16η αγωνιστική της Superleague. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, με τους Ακρίτες να παίρνουν τον βαθμό της ισοπαλίας στην τελευταία φάση του αγώνα, όταν ο Κάστρο κέρδισε πέναλτι από τον Μαυρομάτη και το εκτέλεσε σωστά, “παγώνοντας” τους “πράσινους”.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 19′ με τον Κάστρο, αλλά στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός έκανε την ανατροπή. Ο Μπουζούκης ισοφάρισε στο 48′ και ο Κολοβέτσιος στο 68′ έδωσε το προβάδισμα στο “τριφύλλι”. Ο Κάτσε στο 75′ είχε δοκάρι, με την Ξάνθη να χαμογελά στο τέλος  με τον Κάστρο.

Οι “πράσινοι” έχασαν την ευκαιρία να εδραιωθούν στην πέμπτη θέση της κατάταξης, με τους Ακρίτες να παραμένουν ζωντανοί στη “μάχη” της πεντάδας.
Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα στη δημιουργία στο ξεκίνημα του αγώνα, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να απειλήσει την εστία της Ξάνθης, η οποία έχοντας την τύχη με το μέρος της άνοιξε το σκορ στο 19′. Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα λεπτά άνοιξαν το σκορ με τον Κάστρο. Ο Καντά έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Κάστρο, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Διούδη.

Οι “πράσινοι” συνέχισαν να έχουν προβλήματα στην ανάπτυξη, αδυνατούσαν να δημιουργήσουν καλές φάσεις για γκολ, με την Ξάνθη να κρατάει με άνεση το προβάδισμα στο ημίχρονο.

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού μπήκαν με το μαχαίρι στα δόντια κι ευτύχησαν να ισοφαρίσουν στην πρώτη καλή ευκαιρία τους. Ο Μπουζούκης  με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Ζίβκοβιτς στην κλειστή του γωνία κι έκανε το 1-1 στο 49′

Οι “πράσινοι” πήραν ψυχολογία κι έκλεισαν την Ξάνθη στα καρέ της, σφυροκοπώντας την εστία του Ζίφκοβιτς. Στο 62′ ο Δώνης εν μπόρεσε να νικήσει τον Ζίβκοβιτς, στη συνέχεια ο Ινσούα έκανε το σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας της Ξάνθης σε μία πολύ δύσκολη απόκρουση έδιωξε σωτήρια. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο ρέφερι ακύρωσε σωστά γκολ του Βέργου που ήταν σε θέση οφσάιντ.

Το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό το έδωσε τελικά ο Κολοβέτσιος στο 68′, ο οποίος πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, έπειτα από σωτήρια επέμβαση του Σιλά πάνω στη γραμμή σε σουτ του Δώνη, κι έκανε με κεφαλιά το 2-1.

Στο 75′ ο Κάτσε επιχείρησε ένα τρομερό σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στη συμβολή των δοκών.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, η Ξάνθη πίεσε για την ισοφάριση, με τους Ακρίτες να κερδίζουν πέναλτι στην τελευταία φάση του αγώνα, όταν ο Μαυρομάτης ανέτρεψε τον Κάστρο. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και χάρισε στην ομάδα του ένα βαθμό.
Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Ινσούα, Κάτσε, Δώνης, Μουνιέ (60′ Βέργος), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (73′ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα (89′ Κουλιμπαλί)
Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Κοβάτσεβιτς, Μελιόπουλος (86′ Αλμέιδα), Μπρίτο (81′ Σαρπόνγκ), Καντά (70′ Μπαριέντος), Ντουρίτσκοβιτς, Κάστρο.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ