Blue Horizon: Για ανθρωποκτονία από κοινού κατηγορούνται καπετάνιος και τα 3 μέλη του πληρώματος που συνελήφθησαν – Είχε εισιτήριο ο Αντώνης


Blue Horizon: Το μεσημέρι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πειραιά οι τέσσερις συλληφθέντες του πληρώματος μετά τον τραγικό θάνατο 36χρονου άντρα από τον καταπέλτη του πλοίου εχτές το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορία που τους βαραίνει είναι ανθρωποκτονία από κοινού.

Blue Horizon: Ο 36χρονος είχε εισιτήριο

Ο 36χρονος που ήθελε να ανέβει στο πλοίο και εμποδίστηκε από τα μέλη του πληρώματος, είχε εισιτήριο για να επιβιβαστεί νόμιμα στο πλοίο.

Ποιος ήταν ο 36χρονος Αντώνης που προσπάθησε να μπει στο Blue Horizon

Ο 36χρονος λεγόταν Αντώνης και ήταν το αγαπητό παιδί του Αγίου Νικολάου. Ο νεαρός άνδρας σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται να ήταν άτομο με αναπηρία. Ο άτυχος Α.Κ ήταν ένας αδύνατος άκακος άνθρωπος που ζούσε διαφορετικά και δύσκολα, χωρίς ασφάλιση και έσοδα. Βοηθούσε επαγγελματίες της τοπικής αγοράς, κουβαλούσε ψώνια και καθάριζε καταστήματα.

Ο αδερφός του μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο έμαθε ότι ο άτυχος Αντώνης είναι νεκρός. Ο ίδιος με λίγα λόγια και φωνή που δεν έβγαινε περιγράφει τα τραγικά λεπτά της είδησης ότι ο αδερφός του δεν ζει πια αλλά και την επικοινωνία που είχε μαζί του λίγο πριν επιβιβαστεί στο καράβι.

«Με έπαιρναν κατά τις 22:30, δεν το πίστευα. Δεν ξέρω πώς βρήκαν το τηλέφωνό μου, με κάλεσαν με απόκρυψη. Λέω αποκλείεται, φάρσα είναι. Έρχεται ο άλλος αδερφός μου και μου λέει ο αδερφός μας πνίγηκε. Λέει τον έσπρωχναν έξω από το καράβι είδα το βίντεο. Τραγικό να σπρώξουν το παιδί, να πέσει στη θάλασσα. Ήταν να ταξιδέψει για Κρήτη. Το καράβι άνοιγε στις 6 του είπα να πάει. Δεν πρόλαβε, καθυστέρησε. Έτρεχε να μπει μέσα. Είναι τραγικό δεν του επέτρεψαν. Δεν τον άφηναν», είπε με σπασμένη φωνή ο αδερφός του άτυχου Αντώνη.

Ήδη έχει προταθεί η κηδεία του να γίνει δημοσία δαπάνη από τον Δήμο Αγίου Νικολάου

Πειραιάς: Έσπρωξαν τον 36χρονο από τον καταπέλτη του Blue Horizon

Δύο μέλη του πληρώματος διαπληκτίζονται με τον άνδρα που έχει προλάβει και έχει ανέβει κανονικά στον καταπέλτη και τον σπρώχνουν κάτω από αυτόν. Τον σπρώχνουν και δεύτερη φορά και ο άνθρωπος κατέληξε στη θάλασσα. Την ώρα εκείνη το πλοίο πραγματοποιούσε απόπλου, έχοντας βάλει μπροστά τις μηχανές αναχωρώντας από το λιμάνι του Πειραιά.

Πειραιάς: Συγκλονιστική μαρτυρία από άνθρωπο που είδε την τραγωδία του Blue Horizon

Αυτόπτης μάρτυρας μίλησε στην ΕΡΤ και εξήγησε τι συνέβη: «Ο άνθρωπος ήταν μέσα στο πλοίο και μάλλον δεν είχε εισιτήριο. Τον έσπρωχνε ο τύπος με το λευκό πουκάμισο. Έκανε δύο τρεις προσπάθειες ο άλλος να μπει μέσα στο πλοίο. Την ώρα που ξεκινούσε ο καταπέλτης να φύγει, έφευγε ξεκόλλαγε και αυτός συνέχιζε και τον έσπρωχνε. Φώναζαν: τι κάνεις, τι κάνεις; Έπεσε ο άνθρωπος στη θάλασσα. Και οκ έκανες τη βλακεία και τον έριξες στη θάλασσα…

Τον έριξες επί τόπου, κοιτάς ψυχρά έναν άνθρωπο στη θάλασσα και την ώρα που τον παίρνει η δίνη και τον τραβάει μέσα γυρνάς και λες φεύγουμε χωρίς να κάνεις μια προσπάθεια. Να του πετάξεις ένα σωσίβιο. Να πεις: σταμάτα το πλοίο, έπεσε άνθρωπος, πνίγεται να τον σώσουμε. Τίποτα σαν να μη συμβαίνει τίποτα, ξεκίνησε το πλοίο, έφυγε.

Μετά από λίγο βγήκε στην επιφάνεια, είχε πνιγεί κατευθείαν. Τον γύρναγε μέσα η θάλασσα και μετά από λίγο τον χάσαμε. Πήρα το λιμεναρχείο, είχαν πάρει και άλλα άτομα και μετά από λίγο μας γύρισαν πίσω.

Το πλήρωμα έλεγε ότι πήγε να προλάβει το πλοίο και έπεσε μόνος του. Αλλά δεν έγινε αυτό».

Το βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης kakajason και το Πρώτο Θέμα:

Σε δεύτερο βίντεο επιβατών από διπλανό πλοίο φαίνεται η στιγμή που ο 36χρονος έχει βρεθεί στην ταραγμένη από τις προπέλες θάλασσα. Ο άτυχος άνδρας δεν φαίνεται πλέον και είναι άγνωστο προς το παρόν αν πνίγηκε, εάν χτύπησε στο κεφάλι από τη δίνη στον προβλήτα ή τις προπέλες.

Κάποιος από το κατάστρωμα ακούγεται να λέει: «Ρε, θα πνιγεί!».

Βίντεο από το σημείο που πνίγηκε ο 36χρονος

Πειραιάς: Συνελήφθησαν ο καπετάνιος και μέλη του πληρώματος

Συνελήφθησαν, με εντολή εισαγγελέα, ο καπετάνιος και τρία μέλη πληρώματος για το αποτρόπαιο συμβάν στον Πειραιά, κατά το οποίο 36χρονος αργοπορημένος επιβάτης προσπαθούσε να ανέβει στο «Blue Horizon» και δύο άτομα από το πλήρωμα τον έσπρωξαν έξω από το πλοίο που συνέχιζε τις διαδικασίες απόπλου με αποτέλεσμα ο άνδρας να βρει τραγικό τέλος!

Σημειώνεται ότι στον καταπέλτη βρίσκονταν το νούμερο 2 του πλοίου, ο ύπαρχος, όπως και ο λοστρόμος, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν. Στους τέσσερις που συνελήφθησαν και ο αξιωματικός του καταστρώματος.

Η εταιρεία θα αλλάξει το πλήρωμα και το πλοίο θα ξεκινήσει και πάλι για Κρήτη, αφού ολοκληρωθούν οι καταθέσεις των επιβατών.

Πειραιάς: Τα ολέθρια ψεύδη του πληρώματος του Blue Horizon στους επιβάτες

Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ μέλος του πληρώματος φαίνεται να έχει ρίξει τον 36χρονο στη θάλασσα, η ενημέρωση από τους ανθρώπους του Blue Horizon στους επιβάτες ήταν η εξής: «Ενημερώνουμε τους κυρίους επιβάτες ότι η καθυστέρηση απόπλου του πλοίου οφείλεται σε περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν. Ευχαριστούμε για την κατανόηση».

Το «Blue Horizon» είχε λάβει εντολή να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά, τη στιγμή που το πλήρωμα επιχείρησε να αποσιωπήσει το τραγικό περιστατικό και να αποκρύψει τις ευθύνες του πληρώματος που έσπρωξαν στον υγρό θάνατο τον 36χρονο.

Blue Horizon: Η ανακοίνωση της εταιρείας

Η Διοίκηση της Attica Group, συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμένα Πειραιά, δηλώνει ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για το περιστατικό.

«Η Διοίκηση της Attica Group, συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό που έλαβε χώρα στο λιμένα Πειραιά, δηλώνει ότι συνεργάζεται με κάθε αρμόδια Αρχή για την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος»

Βαρβιτσιώτης: Εκφράζω τη θλίψη μου

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με ανάρτησή του στο Twitter, εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο του 36χρονου και παράλληλα τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για την απόδοση ευθυνών.

«Εκφράζω τη θλίψη μου για το τραγικό περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος. Γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το Λιμεναρχείο Πειραιά για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών», ανέφερε.

ΠΝΟ για τραγωδία στον Πειραιά: Σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Ναυτικών

Tη βαριά θλίψη και την οδύνη της για τον τραγικό θάνατο του επιβάτη στο πλοίο «Blue Horizon» εξέφρασε με σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία απευθύνοντας παράλληλα τα θερμά συλλυπητήριά της στην οικογένεια και στα αγαπημένα του πρόσωπα.

Βίντεο, που είδαν το φως της δημοσιότητας, δείχνουν μέλη του πληρώματος να σπρώχνουν τον 36χρονο από τον καταπέλτη, ενώ οι μηχανές του πλοίου δούλευαν στο φουλ, με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να πέφτει στη θάλασσα από όπου ανασύρθηκε μετά από λίγο νεκρός.

«Το αποτρόπαιο οπτικοακουστικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Ναυτικών, οι οποίο διαθέτουν υψηλό επίπεδο ναυτοσύνης και εκπαίδευσης, πράγμα που το αποδεικνύουν καθημερινά μεταφέροντας και σε ετήσια βάση εκατομμύρια επιβατών και ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο σε ασφυκτικές συνθήκες, χωρίς καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής, έχοντας σαν πρώτο μέλημα τους αυτό που τους επιβάλει ο επαγγελματισμός τους δηλαδή την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα» αναφέρει η ΠΝΟ.

Συμπληρώνει εξάλλου ότι αναμένει το πόρισμα των αρμόδιων Υπηρεσιών για τη διαλεύκανση του τραγικού περιστατικού.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ