Κακοκαιρία Daniel: Διακοπή κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Σχιστού λόγω κατολίσθησης


Κακοκαιρία Daniel: Κατολίσθηση στη λεωφόρο Σχιστού σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης, 2 χιλιόμετρα πριν τη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στην περιοχή του Σκαραμαγκά.

Λόγω της κατολίσθησης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας στο ανώτερο σημείο.

Κακοκαιρία Daniel: Χαοτική η κατάσταση στους δρόμους της Αττικής – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Χαοτική είναι η κατάσταση στους δρόμους του λεκανοπεδίου, καθώς η ισχυρή βροχόπτωση από νωρίς το πρωί και κατά διαστήματα προκαλεί μεγάλα προβλήματα.

Παραμένουν τα προβλήματα στην Αθηνών – Κορίνθου μπροστά από τα διυλιστήρια και στα δύο ρεύματα λόγω συσσώρευσης υδάτων. «Γίνεται αποτίμηση δεν έχει κλείσει ο δρόμος αλλά τα οχήματα κινούνται πολύ αργά», τόνισε ο Κίμων Λογοθέτης, Σύμβουλος Διαχείρισης Κυκλοφορίας & Οδικής Ασφάλειας Περιφέρειας Αττικής.

Στον Κηφισό έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων και στα δύο ρεύματα λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης ενώ μεγάλα προβλήματα υπάρχουν στη Κηφισίας, την Ποσειδώνος και την Αττική Οδό.

Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στη λεωφόρο Κηφισίας όπως επίσης και στη Μεσογείων. Μεγάλες καθυστερήσεις και στην Μικράς Ασίας, στο λιμάνι του Πειραιά και στη λεωφόρο Καρέα.

Προβλήματα υπάρχουν επίσης στην Βάρης – Κορωπίου, στην περιφερειακή Υμμητού, σε Ελληνικό, Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Περιστέρι, Καματερό, Κηφισιά.

Κακοκαιρία Daniel – Μοσχάτο: Δρόμος κόπηκε στα δύο, εγκλωβίστηκαν οχήματα – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αττική

Σε Καλλιθέα και Μοσχάτο έχουν πλημμυρίσει επιχείρησεις και αποθήκες που λειτουργούν στην περιοχή ενώ το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων και απομάκρυνση φερτών υλικών.

Ειδικότερα, τέσσερα οχήματα έπεσαν μέσα σε λακκούβες το πρωί της Πέμπτης (7/9) σε δρόμο που βρίσκεται περίπου 300 μέτρα από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα να σημειωθούν ζημιές, ενώ οι οδηγοί περιμένουν στο σημείο για να απεγκλωβιστούν τα ΙΧ τους.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, λεωφορείο 14 τόνων, έπεσε πριν λίγη ώρα και αυτό μέσα στις λακκούβες περίπου μισού μέτρου που άνοιξαν λόγω της βροχής, με αποτέλεσμα να κλείσει τελείως ο δρόμος.

Στην οδό Πύργου, στο Μοσχάτο, έχει διακοπεί η κυκλοφορία από την οδό Πειραιώς μέχρι την οδό Θεσσαλονίκης καθώς στο οδόστρωμα έχουν σχηματιστεί κρατήρες και έχει ανοίξει η άσφαλτος από τους χειμάρρους με αποτέλεσμα δύο οχήματα, ένα τουριστικό λεωφορείο και ένα ΙΧ, να έχουν εγκλωβιστεί.

Κακοκαιρία Daniel: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας «Daniel» χτύπησε τα μεσάνυχτα την Αθήνα με αρκετούς δρόμους να πλημμυρίζουν και την Τροχαία να αναγκάζεται να προχωρήσει στην διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων. Ωστόσο στους περισσότερους λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Συγκεκριμένα λόγω συσσώρευσης υδάτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων:
1) στην οδό Πύργου από την οδό Πειραιώς ως την οδό Θεσσαλονίκης στο Μοσχάτο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

Αντίθετα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων:
1) στη Λ. Ποσειδώνος από το ύψος του νοσοκομείου Ασκληπιείο στη Βούλα, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά,
2) στη Λ. Ποσειδώνος από το ύψος της πλατείας Κρήτης στη Βούλα, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά,
3) στη Λ. Βουλιαγμένης από το ύψος της οδού Πρίγκηπος Πέτρου στη Γλυφάδα, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα,
4) στη Λ. Βουλιαγμένης από το ύψος της οδού Ρήγα Φεραίου στη Βούλα, στο ρεύμα προς Βουλιαγμένη,
5) στη συμβολή των οδών Ελπίδος και Παλαιάς Μαρκοπούλου στο Μαρκόπουλο,
6) στη Λ. Ποσειδώνος από το ύψος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Γλυφάδα,
7) στην οδό Πειραιώς από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας μέχρι το ύψος της οδού Πέτρου Ράλλη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας
8) στη Λ. Ποσειδώνος από το ύψος της Λ. Αλίμου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά.

Δείτε αναλυτικά την κίνηση ΕΔΩ

Κακοκαιρία Daniel – Κολυδάς: Έντονα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι στην Αττική

Δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας Daniel αναμένεται να χτυπήσει σήμερα αρκετές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Αττική, σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρή Κολυδά.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, στην οποία επισυνάπτει και σχετικούς χάρτες για να βοηθήσει τον κόσμο να αντιληφθεί το μέγεθος της κακοκαιρίας, ο «Daniel» έχει… εμμονή με την Αττική την οποία θα χτυπά δίχως έλεος και τις επόμενες ώρες με την ύφεση να αναμένεται λίγο πριν το μεσημέρι.

Όσον αφορά στις υπόλοιπες περιοχές που θα πλήξει η κακοκαιρία σήμερα, Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, η Θεσσαλία θα είναι και πάλι στο επίκεντρο. Περιοχές της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας βιώνουν το σκληρότερο πρόσωπο της κακοκαιρίας και για τρίτη ημέρα οι κάτοικοι των πιο ανατολικών περιοχών θα αντιμετωπίσουν έντονα καιρικά φαινόμενα. Ενώ, μεγάλες θα είναι και οι απορροές στον κάμπο και στα πιο δυτικά.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ