Κακοκαιρία Daniel: Με ελικόπτερο Σινούκ οι απεγκλωβισμοί στην πολύπαθη Καρδίτσα


Νέα επιχείρηση διασώσεων από αέρως εγκλωβισμένων σε χωριά της Καρδίτσας από τις πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel ξεκίνησε με το πρώτο φως της ημέρας την Παρασκευή.

Στη σημερινή επιχείρηση συμμετέχει και ελικόπτερο Σινούκ το οποίο πραγματοποιεί συνεχείς πτήσεις προς και από το χωριό Βλοχός όπου χθες υπήρξαν δραματικές εκκλήσεις για διάσωση.

Κακοκαιρία Daniel: Συντονισμένες οι προσπάθειες

Στο χωριό μεταφέρθηκε αξιωματικός της Αεροπορίας Στρατού ο οποίος έχει οργανώσει τους εγκλωβισμένους πολίτες σε ομάδες των 33 με την πρώτη να προσγειώνεται στο γήπεδο της Καρδίτσας περίπου στις 9:30 το πρωί.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο χωριό από το μεσημέρι της Πέμπτης βρίσκονται τέσσερις βάρκες του στρατού και 10 άτομα που έκαναν μετακινήσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο.

Εκτός από το ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού, στην ίδια περιοχή πραγματοποιούν συνεχώς πτήσεις για απεγκλωβισμούς δύο ελικόπτερα Agusta Bell-214

Κακοκαιρία Daniel: 1.881 διασώσεις

Όπως ανακοινώθηκε από την πυροσβεστική από το πρωί της Τρίτης έχουν γίνει συνολικά 1.881 διασώσεις – απομακρύνσεις ατόμων, που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, με τις 110 να αφορούν διασώσεις από αέρος σε χωριά της Καρδίτσας και των Τρικάλων που πλημμύρισαν και συγκεκριμένα:

-24 (23 και 1 μωρό) άτομα καθώς και 1 σκύλος από Αγία Τριάδα Καρδίτσας
-28 άτομα από Παλαμά Καρδίτσας
-25 άτομα από Μεταμόρφωση Καρδίτσας
-1 άτομο από Κοσκινά Καρδίτσας
-11 άτομα από Ψαθοχώρι Καρδίτσας
-15 άτομα από Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων
-4 άτομα από Ερμήτσι Καρδίτσας
-2 άτομα από Αστρίτσα Καρδίτσας.

Ενδεικτικό του επείγοντος της κατάστασης το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις δεν σταμάτησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και οι πτήσεις των ελικοπτέρων για διασώσεις από αέρος.

Όπως δήλωσε λίγο πριν τις 6 το πρωί της Παρασκευής ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, το μεγαλύτερο βάρος των διασώσεων θα πέσει σήμερα σε 8 χωριά στην Καρδίτσα (Αγία Τριάδα, Καλογριαννά, Ριζοβούνι, Αγναντερό, Μεταμόρφωση, Κοσκινά, Μαραθέα, Βλόχο) όπου βρίσκονται άνθρωποι εγκλωβισμένοι που μετακινήθηκαν σε υψηλότερα σημεία προκειμένου να γλιτώσουν από τα νερά.

Παράλληλα με εντολή του αρχηγού του Λιμενικού για τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας αναχωρούν δύο τριμελείς ομάδες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών με δύο λέμβους τύπου Zodiac και μια 8μελης ομάδα από την Ειδική Ομάδα Επιχειρήσεων Πειραιά για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις που διεξάγονται.

Ανέβηκαν στη σκεπή σπιτιού για να σωθούν στον Κοσκινά – Βίντεο από την Καρδίτσα

Οι κάτοικοι του Κοσκινά Καρδίτσας έχουν ανέβει στη σκεπή σπιτιού και γύρω τους είναι πλημμυρισμένα τα πάντα.

Άνθρωποι στην ταράτσα, παιδιά σκεπασμένα με πετσέτες και γύρω τους ένα πλημμυρισμένο χωριό από τη φονική κακοκαιρία Daniel που μέχρι τώρα έχει ως αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον έξι άνθρωποι, να έχουν εγκλωβιστεί πολλοί και να είναι άγνωστος ο αριθμός των ανθρώπων που αγνοούνται.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ