Κακοκαιρία Daniel: Έσπασε ανάχωμα στον Πηνειό – Εκκενώνονται Βρυότοπος και Αμπελώνας


Κακοκαιρία Daniel: Ανάχωμα του ποταμού Πηνειού έσπασε με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ο Βρυότοπος και ο Αμεπλώνας. Για τον λόγο αυτό πριν από λίγο εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους των περιοχών αυτών.

 

Λάρισα: Εκκενώνονται χωριά- Πλημμυρικά φαινόμενα «χτυπούν» συνοικίες της πόλης – Στα 9,5 μέτρα η στάθμη του Πηνειού

Τα πλημμυρικά φαινόμενα άρχισαν να χτυπούν, από χθες αργά το βράδυ και την Λάρισα, κυρίως τις συνοικίες που βρίσκονται κοντά στο Πηνειό Ποταμό, καθώς σημειώνεται υπερχείλιση των φρεατίων με μεγάλη ποσότητα νερού από το ποτάμι.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής προχωρούν σε απεγκλωβισμο κατοίκων, καθώς η στάθμη του νερού έχει ανέβει επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν σπίτια.  Κλιμάκιο το δήμου Λαρισαίων προχώρησε χθες σε τροφοδοσία σακιών με άμμο στις συνοικίες, με τους εθελοντές να δημιουργούν μικρά αναχώματα για την προστασία από τα νερά.

Εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που εξελίσσονται στην περιοχή λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έπληξε την Θεσσαλία, θα πραγματοποιηθεί εκκένωση των χωριών Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι όπως αναφέρει το larissanet.gr.

Πληροφορίες που μετέδωσε  ο ΣΚΑΙ να λένε ότι το ύψος της στάθμης του έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και έχει φτάσει στα 9,5 μέτρα ενώ οι τεράστιες ποσότητες νερού συνεχίζουν να ρέουν με κατεύθυνση την πρωτεύουσα της Θεσσαλίας.

Κακοκαιρία Daniel: Καλύφθηκαν όλα στην εσωτερική κοίτη του Πηνειού – Σπάνε τα αναχώματα του ποταμού

Μεγάλη είναι η αγωνία για το ενδεχόμενο υπερχείλισης του ποταμού Πηνείου ακόμα και μέσα στην πόλη της Λάρισας

Το πρωί της Παρασκευής βρήκε τη Λάρισα αμήχανη και γεμάτη αγωνία. Όλο το βράδυ συνοικίες όπως ο Άγιος Θωμάς, η Αγία Μαρίνα και οι Εργατικές Γιάννουλης πέρασαν πολύ δύσκολα βλέποντας τους δρόμους μπροστά από τα σπίτια τους και τα υπόγειά τους να πλημμυρίζουν από τα νερά του «φουσκωμένου» Πηνειού.

Κακοκαιρία Daniel: Σπάνε τα αναχώματα για να αποσυμφορηθεί ο Πηνειός

Στην εσωτερική κοίτη του Πηνειού πλησίον του κέντρου της Λάρισας τα ύδατα έχουν καλύψει όλη σχεδόν την εσωτερική κοίτη του ποταμού.

Για να εκτονωθεί όλη αυτή η ποσότητα νερού που δεν βρίσκει διέξοδο και έχει υπερχειλίσει όλα τα χωριά από τα Τρίκαλα προς τη Λάρισα έσπασαν τα αναχώματα στο Φράγμα της Γυρτώνης, που βρίσκεται κοντά στην Εθνική Οδό πηγαίνοντας προς τα Τέμπη.

Μια ποσότητα χύθηκε στα χωράφια και μία άλλη, πιο ορμητική και με μεγαλύτερη ροή οδηγήθηκε στη θάλασσα. Εκεί όμως δημιουργείται πρόβλημα στους παραθαλάσσιους οικισμούς. Μάλιστα ένας από αυτούς που αντιμετώπισε πρόβλημα είναι η Αλεξανδρινή, στα όρια του Δήμου Τεμπών και του δήμου Αγιάς. Οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί από νωρίς, αφού γνώριζαν πως αν σπάσει το ανάχωμα θα έρθει μεγάλη και ορμητική ποσότητα νερού.

Επιπλέον, προληπτικά δεν θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί.

Το ανησυχητικό είναι ότι το νερό πλησιάζει πολύ την πεζογέφυρα του Αλκαζάρ, από την οποία έχει απαγορευθεί με κορδέλες η διέλευση πεζών.

Δείτε βίντεο: 

 

 

 

 

 

 

Κακοκαιρία Daniel: Πυροσβέστες απεγκλωβίζουν κόσμο στη συνοικία του Αγίου Θωμά στη Λάρισα

Επικίνδυνα γίνονται τα πράγματα σε τμήμα της συνοικίας του Αγίου Θωμά στη Λάρισα, καθώς άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνδράμουν ώστε να απεγκλωβίσουν κόσμο που έχει παγιδευτεί στα σπίτια τους…

 

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ