Blue Horizon: Απολογούνται οι τέσσερις συλληφθέντες για τη δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη


To κατώφλι του ανακριτή θα περάσουν σήμερα, Σάββατο, οι τέσσερις συλληφθέντες για για το ειδεχθές έγκλημα που σημειώθηκε στο Blue Horizon με θύμα τον 36χρονο Αντώνη Καργιώτη ο οποίος έχασε τη ζωή του.

Πρόκειται για τον ύπαρχο του πλοίου ο οποίος στα βίντεο φαίνεται να σπρώχνει τον Αντώνη στον καταπέλτη του πλοίου μέχρι να τον ρίξει στη θάλασσα, για ένα ακόμα μέλος του πληρώματος που συμμετείχε στο πρωτοφανές έγκλημα, τον υπεύθυνος του καταστρώματος και τον καπετάνιο.

Yπενθυμίζεται ότι στον ύπαρχο του πλοίου έχει ασκηθεί ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Στα άλλα δύο μέλη του πληρώματος ασκήθηκε για συνέργεια στην ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο, ενώ στον πλοίαρχο ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

«Δεν τον πέταξαν στη θάλασσα, λύγισε το νύχι του καταπέλτη»

O δικηγόρος των συλληφθέντων, μιλώντας στο Newsbomb.gr, είχε δώσει τη δική του εκδοχή για το περιστατικό.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο δικηγόρος, Στέλιος Βουδούρης, «ούτε διαπληκτισμός υπήρξε ούτε τον πέταξαν στη θάλασσα. Λύγισε το νύχι του καταπέλτη (το κινητό τμήμα του), ο 36χρονος πρώτα ακουμπά το πόδι στην προβλήτα και μετά πέφτει στο λιμάνι. Παραλίγο να πέσει και ο ύπαρχος στη θάλασσα».

Αυτό προκύπτει από τις πρώτες εκτιμήσεις του δικηγόρου των συλληφθέντων, όπως σημειώνει ο ίδιος.

5 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 21:00, λιμάνι του Πειραιά. Το Blue Horizon καθυστερεί για λίγα λεπτά την αναχώρησή του με προορισμό την Κρήτη, καθώς οι τελευταίες νταλίκες επιβιβάζονται ακόμη στο γκαράζ.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο του Newsbomb.gr, που ξεκινάει στις 21:07, φαίνεται η διαδικασία της φόρτωσης των οχημάτων και τα δραματικά γεγονότα πέντε λεπτά πριν το μοιραίο συμβάν και πριν τα μέλη του πληρώματος αρνηθούν την είσοδο στον Αντώνη με τον βίαιο αυτόν τρόπο που οδήγησε στον θάνατό του.

Όπως φαίνεται, ο άτυχος Αντώνης Καργιώτης, ο οποίος όπως προέκυψε από ανακοίνωση του Λιμενικού, διέθετε κανονικά το εισιτήριο του, επιλέγει να μην επιβιβαστεί ακόμα, καθώς η διαδικασία της φόρτωσης είναι σε εξέλιξη.

Ο Αντώνης σκέφτεται ότι έχει λίγο χρόνο ακόμα, πριν επιβιβαστεί και πραγματοποιήσει το τόσο γνώριμο ταξίδι για αυτόν, από την Αθήνα στην πατρίδα του την Κρήτη. Παρατηρεί όσα συμβαίνουν γύρω του στο λιμάνι, τα οχήματα να εισέρχονται στο Blue Horizon, αλλάζει θέσεις στον ντόκο, μέχρι που πηγαίνει και κάθεται για λίγο στις δέστρες των πλοίων.

Από τη δέστρα του Blue Horizon, όπου μετακινήθηκε, συνειδητοποιεί ότι το πλοίο είναι πια έτοιμο να αναχωρήσει και τρέχει να επιβιβαστεί μέχρι τον καταπέλτη του πλοίου, ο οποίος δεν έχει αρχίσει ακόμα να σηκώνεται.

Όμως, για τους εγκληματικούς λόγους που θα εξηγήσουν στη Δικαιοσύνη, τα μέλη του πληρωμάτος δεν τον αφήνουν να επιβιβαστεί. Η συνέχεια, γνωστή.Ο Αντώνης καταλήγει στη θάλασσα και πνίγεται.

Στο μπαλκόνι της πρύμνης του πλοίου, που ξεκίνησε πια το ταξίδι, φαίνεται να επικρατεί μια μικρή αναστάτωση, και κόσμος να σπεύδει να παρατηρήσει τι έχει συμβεί.

Στην προβλήτα καταφθάνουν ακόμα τρεις άνθρωποι, οι οποίοι πρόσεξαν το τραγικό γεγονός.

Ακριβώς δίπλα από τη δέστρα του πλοίου «Έλυρος», και μάρτυρας του φόνου, βρίσκεται κι ένας άνδρας με μηχανάκι και διακριτικά για τη νύχτα, πιθανότατα εργαζόμενος στο λιμάνι. Πιθανότατα επίσης, ο 36χρονος να αντάλλαξε λίγο νωρίτερα κάποια λόγια και μαζί του, όπως φαίνεται στο βίντεο.

Λιμενικός στο σημείο δεν φαίνεται να υπάρχει, τουλάχιστον λίγα λεπτά πριν και μετά τη στιγμή της δολοφονίας.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση, είναι το γεγονός ότι όπως φαίνεται στο βίντεο, ο Αντώνης έχει μια σύντομη συνομιλία με το ένα μέλος του πληρώματος. Τον ακολουθεί μάλιστα μέχρι τη δέστρα του Blue Horizon, από όπου το μέλος του πληρώματος έλυσε τον κάβο για να ξεκινήσει το ταξίδι.

Τι μπορεί να είπαν και, δεδομένου ότι το θύμα βρισκόταν για αρκετή ώρα κοντά στο πλήρωμα, για ποιον λόγο μπορεί να του απέτρεψαν την είσοδο, και μάλιστα με αυτόν τον βίαιο τρόπο που οδήγησε στον θάνατό του;

Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε αποτελεί μέρος της δικογραφίας και τις τελευταίες ώρες εξετάζεται από τον εισαγγελέα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ