Blue Horizon: Οι καταθέσεις θα ρίξουν φως στο θάνατο του Αντώνη Καργιώτη


Blue Horizon: Ξεκαθαρίζει η εικόνα που έχουν οι Αρχές για τα όσα συνέβησαν στο λιμάνι του Πειραιά και έφεραν το θάνατο του Αντώνη Καργιώτη

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε η ανθρωποκτονία του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη προσπαθεί να διαλευκάνει η Εισαγγελία Πειραιά, λαμβάνοντας καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Real News, οι μάρτυρες έχουν συμβάλει σημαντικά στην απόφαση της Εισαγγελίας να ασκήσει βαρύτατες ποινικές διώξεις στους τέσσερις κατηγορούμενους της υπόθεσης.

Πλέον, με τη βοήθεια των βίντεο, οι Αρχές έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τον ρόλο που διαδραμάτισε καθένας από τους κατηγορούμενους.

Ο ύπαρχος του πλοίου, ο άνθρωπος που φαίνεται να σπρώχνει τον 36χρονο στο νερό, κατηγορείται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Τα άλλα δυο μέλη του πληρώματος, κατηγορούνται για συνέργεια. Κακουργηματική είναι η κατηγορία και για τον καπετάνιο του «Blue Horizon», για παράβαση του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου.

Μάλιστα, ο εισαγγελέας είναι βέβαιος για το γεγονός πως ο καπετάνιος γνώριζε για την πτώση ανθρώπου στη θάλασσα, ωστόσο έδωσε εντολή να αναχωρήσει το πλοίο κανονικά για το λιμάνι του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, ακόμα και στην περίπτωση που ο καπετάνιος δεν μπορεί να σταματήσει τη διαδικασία αναχώρησης, θα έπρεπε να φτάσει εντός οριοθετημένου σημείου μέσα στο λιμάνι του Πειραιά και έπειτα να γυρίσει και να δέσει ξανά.

Αντίθετα χρειάστηκε να παρέμβει εισαγγελέας ώστε να επιστρέψει ο καπετάνιος στον Πειραιά.

Βίντεο-ντοκουμέντο του Newsbomb.gr: Τα πέντε δραματικά λεπτά πριν τον φόνο

5 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 21:00, λιμάνι του Πειραιά. Το Blue Horizon καθυστερεί για λίγα λεπτά την αναχώρησή του με προορισμό την Κρήτη, καθώς οι τελευταίες νταλίκες επιβιβάζονται ακόμη στο γκαράζ.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο του Newsbomb.gr, που ξεκινάει στις 21:07, φαίνεται η διαδικασία της φόρτωσης των οχημάτων και τα δραματικά γεγονότα πέντε λεπτά πριν το μοιραίο συμβάν και πριν τα μέλη του πληρώματος αρνηθούν την είσοδο στον Αντώνη με τον βίαιο αυτόν τρόπο που οδήγησε στον θάνατό του.

Όπως φαίνεται, ο άτυχος Αντώνης Καργιώτης, ο οποίος όπως προέκυψε από ανακοίνωση του Λιμενικού, διέθετε κανονικά το εισιτήριο του, επιλέγει να μην επιβιβαστεί ακόμα, καθώς η διαδικασία της φόρτωσης είναι σε εξέλιξη.

Ο Αντώνης σκέφτεται ότι έχει λίγο χρόνο ακόμα, πριν επιβιβαστεί και πραγματοποιήσει το τόσο γνώριμο ταξίδι για αυτόν, από την Αθήνα στην πατρίδα του την Κρήτη. Παρατηρεί όσα συμβαίνουν γύρω του στο λιμάνι, τα οχήματα να εισέρχονται στο Blue Horizon, αλλάζει θέσεις στον ντόκο, μέχρι που πηγαίνει και κάθεται για λίγο στις δέστρες των πλοίων.

Από τη δέστρα του Blue Horizon, όπου μετακινήθηκε, συνειδητοποιεί ότι το πλοίοείναι πια έτοιμο να αναχωρήσει και τρέχει να επιβιβαστεί μέχρι τον καταπέλτη του πλοίου, ο οποίος δεν έχει αρχίσει ακόμα να σηκώνεται.

Όμως, για τους εγκληματικούς λόγους που θα εξηγήσουν στη Δικαιοσύνη, τα μέλη του πληρωμάτος δεν τον αφήνουν να επιβιβαστεί. Η συνέχεια, γνωστή.Ο Αντώνης καταλήγει στη θάλασσα και πνίγεται.

Στο μπαλκόνι της πρύμνης του πλοίου, που ξεκίνησε πια το ταξίδι, φαίνεται να επικρατεί μια μικρή αναστάτωση, και κόσμος να σπεύδει να παρατηρήσει τι έχει συμβεί.

Στην προβλήτα καταφθάνουν ακόμα τρεις άνθρωποι, οι οποίοι πρόσεξαν το τραγικό γεγονός.

Ακριβώς δίπλα από τη δέστρα του πλοίου «Έλυρος», και μάρτυρας του φόνου, βρίσκεται κι ένας άνδρας με μηχανάκι και διακριτικά για τη νύχτα, πιθανότατα εργαζόμενος στο λιμάνι. Πιθανότατα επίσης, ο 36χρονος να αντάλλαξε λίγο νωρίτερα κάποια λόγια και μαζί του, όπως φαίνεται στο βίντεο.

Λιμενικός στο σημείο δεν φαίνεται να υπάρχει, τουλάχιστον λίγα λεπτά πριν και μετά τη στιγμή της δολοφονίας.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση, είναι το γεγονός ότι όπως φαίνεται στο βίντεο, ο Αντώνης έχει μια σύντομη συνομιλία με το ένα μέλος του πληρώματος. Τον ακολουθεί μάλιστα μέχρι τη δέστρα του Blue Horizon, από όπου το μέλος του πληρώματος έλυσε τον κάβο για να ξεκινήσει το ταξίδι.

Τι μπορεί να είπαν και, δεδομένου ότι το θύμα βρισκόταν για αρκετή ώρα κοντά στο πλήρωμα, για ποιον λόγο μπορεί να του απέτρεψαν την είσοδο, και μάλιστα με αυτόν τον βίαιο τρόπο που οδήγησε στον θάνατό του;

Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε αποτελεί μέρος της δικογραφίας και τις τελευταίες ώρες εξετάζεται από τον εισαγγελέα.

«Φωνάζαμε όλοι»

«Ήταν μεγάλο σοκ. Τον πέταξαν στη θάλασσα μπροστά μας. Όλοι φωνάζαμε. Ήταν φως φανάρι πως θα πνιγεί». Με αυτά τα λόγια αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν στο λιμάνι του Πειραιά, επιβάτιδα σε κατάθεσή της.

Παρά τις κινήσεις του πληρώματος, στο επίμαχο βίντεο φαίνεται ο άτυχος Αντώνης να προσπαθεί να εξηγήσει στα μέλη του πληρώματος. Όμως εκείνοι δεν του έδιναν σημασία…

«Όταν τελικά ο άνθρωπος έπεσε στη θάλασσα, δεν ασχολήθηκαν καθόλου. Δεν του πέταξαν σωσίβιο. Απλά τον κοιτούσαν και δεν έκαναν τίποτα», σημείωσε η μάρτυρας.

Σημαντική θεωρείται και η μαρτυρία ενός ναυτικού ανάμεσα στους επιβάτες.

«Ήμουν στο κατάστρωμα και ξαφνικά είδα έναν άνθρωπο να τρέχει με φόραν να μπει μέσα. Ακολούθησαν φωνές. Ήταν συνολικά τρία άτομα από το καράβι. Τα δυο άρχισαν να τον βρίζουν και να τον σπρώχνουν. ‘Φύγε, όξω, όξω’, του φώναζε δυνατά και επίπονα ο ένας. Το παιδί δεν το άκουγα. Δεν ξέρω τι έλεγε. Το μόνο που κατάλαβα είναι πως προσπαθούσε να μπει στο καράβι. Εκείνος ο άνδρας, αντί να τον αφήσει να μπει μέσα, συνέχιζε να τον σπρώχνει. Πραγματικά δεν ξέρω τι είχαν πάθει», φέρεται να έχει καταθέσει.

«Θα υπάρξουν και άλλοι κατηγορούμενοι»

Την εκτίμησή του ότι θα ανοίξει το κατηγορητήριο, αλλά και ο κύκλος των κατηγορούμενων στην υπόθεση του άτυχου Αντώνη Καργιώτη, έκανε στην Real News, ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, που εκπροσωπεί την οικογένεια του άτυχου 36χρονου.

«Περιμένουμε από πλευράς της οικογένειας να δούμε τι θα πουν τις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι και τη Δευτέρα θα δηλώσουμε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας. Είναι πολύ σημαντικό το πόρισμα που αναμένεται από το Λιμενικό, για να δούμε εάν στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχε λιμενικός, το οποίο θεωρώ πως θα παίξει και αυτό ρόλο. Πιστεύω ότι θα ανοίξει το κατηγορητήριο και ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλοι κατηγορούμενοι», δηλώνει ο δικηγόρος στην Real.

«Μου κάνει τρομερή εντύπωση πως είναι δυνατόν από τα άλλα άτομα τα οποία εργάζονταν στο πλοίο και είναι σίγουρο ότι θα είχαν άμεση ενημέρωση μέσα στα επόμενα 5 λεπτά ότι δεν ασχολήθηκε κανένας, έστω για να επιστρέψει μετά από σχεδόν 50 λεπτά», πρόσθεσε ο κύριος Λύτρας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ