Άρης – Λαμία: “Λύτρωση” με Ματίγια στις καθυστερήσεις.


Με γκολ του Ματίγια, στις καθυστερήσεις (92″) με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Άρης νίκησε τη Λαμία 1-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και πήρε το «τρίποντο» για πρώτη φορά σε εντός έδρας παιχνίδι από τις 30 Σεπτεμβρίου 18.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Η Λαμία έδειξε να… πατά καλά στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης του “Κλ. Βικελίδης”, με τον Άρη να βρίσκει δυσκολία να μεταφέρει την μπάλα -με αξιώσεις- προς την περιοχή των φιλοξενούμενων.

Η ατυχία “χτύπησε” την ομάδα του Σάββα Παντελίδη στο 9. Ο Μπρούνο Γκάμα δέχθηκε ένα δυνατό μαρκάρισμα από τον Σκαρντοβέλι και έγινε αναγκαστική αλλαγή (στη θέση του πέρασε ο Μενέντεθ), αλλάζοντας έτσι τα πλάνα του Έλληνα τεχνικού. Η πρώτη καλή φάση του ματς πάντως ήρθε από τους Θεσσαλονικείς (15′). Ο Ματίγια εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βέλεθ έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Σαράνοφ απέκρουσε

Αυτή η ευκαιρία ήταν και η μοναδική καλή στο πρώτο μέρος. Ο ρυθμός του ματς από το 20′ και μετά χάθηκε, με τις δυο ομάδες να έχουν κακό passing game και να μην μπορούν να “χτίσουν” κάποια φάση (ούτε από κάποια “στημένη” μπάλα). Ακόμα και σε αυτό το διάστημα, η Λαμία είχε μια ελαφρά υπεροχή, αλλά και σημαντικό πρόβλημα στην τελική πάσα και τα “τελειώματα”.

Ο Άρης εμφανίστηκε “μεταμορφωμένος” με την έναρξη της επανάληψης, δείχνοντας διάθεση στην επίθεση. Η Λαμία όμως ήταν αυτή που κατάφερε να… ανησυχήσει απειλήσει Κουέστα, αρχικά με το μακρινό σουτ του Μπερτόλιο (57′) και στη συνέχεια με την προβολή του Μπαράλες (71′), με την μπάλα να περ΄να ελάχιστα άουτ.

Οι Θεσσαλονικείς έβγαλαν μεγάλο πρόβλημα στην ανάπτυξη, την ώρα που η Λαμία γινόταν απειλητική με αντεπιθέσεις. Ο Άρης όμως ήταν αυτός που “άγγιξε” το γκολ (79′), με τον Γιουνές να βγαίνει στο πρώτο δοκάρι μετά από σέντρα του Ντιγκινί και την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Στο φινάλε του ματς όμως… μίλησε ο Ματίγια. Στο 90′ είδε το σουτ του να διώχνεται πάνω στη γραμμή από τον Ασίγκμπα, αλλά στο 90+3′ κατάφερε να “λυτρώσει” τους Θεσσαλονικείς, κάνοντας το 1-0 με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια αριστερά (η μπάλα πέρασε από όλους, αιφνιδίασε τον Σαράνοφ και κατέληξε στο πλεκτό).

Παρά τη νίκη της ομάδας, οι οπαδοί των Θεσσαλονικέων φώναξαν προς τους παίκτες: “Ντροπή, ντροπή εμείς άμα παίζαμε θα είχαμε ψυχή”.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ