Κύπρος: Σε εξέλιξη οι προσπάθειες κατάσβεσης πυρκαγιάς στη Λεμεσό


Ικανοποιητικά εξελίσσεται η διαχείριση της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες στις 13:28 κοντά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, σε περιοχή της Κοινότητας Ακρούντας, όπως ανακοίνωσε το Τμήμα Δασών του υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο ενεργοποίησης του Σχεδίου ΗΦΑΙΣΤΟΣ, συγκλήθηκε η υπουργική Ομάδα Χειρισμού Κρίσεων, στις 7:30 το πρωί στο Συντονιστικό Κέντρο ΖΗΝΩΝ, στη Λάρνακα. Έλαβαν μέρος οι υπουργοί Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ‘Αμυνας, Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, καθώς και οι Γενικοί Διευθυντές του Υπουργείου Γεωργίας, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς και ο υπαρχηγός της Αστυνομίας, η Διοικήτρια της Πολιτικής ‘Αμυνας και όλες οι υποστηρικτικές Υπηρεσίες που λαμβάνουν μέρος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Η υπουργική ομάδα, αφού ενημερώθηκε για τις ολονύκτιες επιχειρήσεις κατάσβεσης και έλαβε υπόψη την επικρατούσα κατάσταση, καθώς επίσης και την αναμενόμενη άφιξη των δύο πτητικών μέσων από την Ιορδανία, αποφάσισε την μη ενεργοποίηση του μηχανισμού rescEU και ως εκ τούτου δεν κρίθηκε αναγκαία η άφιξη των 2 αεροσκαφών τύπου Canadair, τα οποία ήταν σε ετοιμότητα για να αποσταλούν από την Ιταλία.

Οι προσπάθειες των επίγειων και εναέριων μέσων συνεχίζονται με στόχο να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο το συντομότερο δυνατό.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ