Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν τέσσερις Γεωργιανοί για την κλοπή θησαυροφυλάκιου με λεία 500.000 ευρώ


Θεσσαλονίκη: Η κλοπή-μαμούθ είχε πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2019. Συγκεκριμένα, εξιχνιάσθηκαν έπειτα από τη μεθοδική και επιστάμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς και την αξιοποίηση πληροφοριών στο πλαίσιο διεθνούς συνεργασίας με διωκτικές Αρχές έτερων Ευρωπαϊκών Χωρών και με τον Οργανισμό της EUROPOL, περίπτωση κλοπής από οικία στο κέντρο της πόλης, από την οποία αφαιρέθηκε χρηματικό ποσό και πλήθος κοσμημάτων μεγάλης αξίας.

Θεσσαλονίκη: Η δικογραφία

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων μελών εγκληματικής ομάδας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για Γεωργιανούς ηλικίας 39, 52, 27 και 46 ετών (3 άντρες – 1 γυναίκα αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Θεσσαλονίκη: Το χρονικό

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τον Ιούλιο του 2019, δύο εκ των παραπάνω εισήλθαν χωρίς ίχνη παραβίασης σε διαμέρισμα γυναίκας με τη συνδρομή έτερου μέλους της ομάδας που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός και στη συνέχεια αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε πλήθος κοσμημάτων, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται σε 500.000 ευρώ περίπου, καθώς και το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ.

Κατά την προσέγγιση και τη διαφυγή τους στον ανωτέρω τόπο, χρησιμοποίησαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του τέταρτου μέλους της ομάδας, το οποίο τους παρείχε εν γνώσει του για την τέλεση της έκνομης ενέργειας.

Θεσσαλονίκη: Οι συλλήψεις

Μετά την υποβολή της σχετικής δικογραφίας εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα σύλληψης για τρία από τα παραπάνω μέλη, ενώ ο 46χρονος μετά την ανακριτική του απολογία αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Στο πλαίσιο αναζητήσεων εντοπίστηκε και συνελήφθη η 27χρονη, στις 09-09-2023 στους Αμπελόκηπους, δυνάμει εντάλματος σύλληψης του 5ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος Θεσσαλονίκης που διατηρήθηκε σε ισχύ με Διάταξη του κ. Προέδρου Εφετών Θεσσαλονίκης.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ για τα έτερα δύο μέλη της ομάδας έχει κινηθεί διαδικασία έκδοσης Ευρωπαϊκών Ενταλμάτων Σύλληψης.

Πηγή: thestival.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ