Θεσσαλονίκη: Αρνείται να μεταφέρει μαθητές ο σύνδεσμος τουριστικών λεωφορείων

Θεσσαλονίκη: Περίπου 15.000 οικογένειες, ίσως και περισσότερες, ψάχνουν τρόπο να μετακινούνται τα παιδιά τους στα σχολεία, καθώς ο Σύνδεσμος Τουριστικών Λεωφορείων της συμπρωτεύουσας βρίσκεται σε απεργιακή κινητοποίηση.

Σημαντικά είναι τα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν χιλιάδες οικογένειες στη Θεσσαλονίκη με τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία της πόλης.

Περίπου 15.000 οικογένειες, ίσως και περισσότερες, ψάχνουν τρόπο να μετακινούνται τα παιδιά τους στα σχολεία, καθώς ο Σύνδεσμος Τουριστικών Λεωφορείων Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε απεργιακή κινητοποίηση.

Ο Σύνδεσμος αντιδρά σε μία εγκύκλιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που έφτασε στα γραφεία τους την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, υποχρεώνοντάς τους να τοποθετήσουν παιδικά καθίσματα στα λεωφορεία τους, ζώνη ασφαλείας και όχι τη ζώνη δυο σημείων που διαθέτουν.

Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η εγκύκλιος ορίζει ότι εφόσον βρεθεί μαθητής, που δε φοράει ζώνη, θα αφαιρείται η άδεια από τον οδηγό του τουριστικού λεωφορείου για δύο μήνες.

Αυτό είναι κάτι για το οποίο αντιδρούν πάρα πολύ έντονα οι ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων και έχουν αποφασίσει ότι αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, δεν πρόκειται να μεταφέρουν τους μαθητές.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ