Ξέσπασμα του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης Νίκου Ταχιάου κατά του προέδρου πολυτέκνων – Τον αποκάλεσε φασίστα και εκκολαπτόμενο “χρυσαύγουλο” (vid, pic)


Απίστευτα τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα στη Θεσσαλονίκη μετά την κοπή της πίτας του συλλόγου πολυτέκνων «Άγιοι Πάντες» 

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία κ. Νίκος Ταχιάος, βάλει κατά του προέδρου του συλλόγου πολυτέκνων «Άγιοι Πάντες» κ. Θεοτοκάτου χαρακτηρίζοντάς τον φασίστα και εκκολαπτόμενο “χρυσαύγουλο” με αφορμή μια φράση που παρερμήνευσε κατά την εκδήλωση της κοπής της πίτας του συλλόγου, παρουσία 500 προσκεκλημένων, μεταξύ των οποίων και του προέδρου Αναπήρων Ελλάδας, αλλά και όλων των υποψήφιων δημάρχων της πόλης.

Σε ανάρτησή από το προσωπικό του προφίλ στο facebook ο κ. Ταχιάος εξαπέλυσε δριμύ επίθεση κατά του κ. Θεοτοκάτου, χαρακτηρίζοντάς τον φασίστα, προκαλώντας την οργή χιλιάδων Θεσσαλονικιών.

Διαβάστε το δελτίο τύπου που εξέδωσε την περασμένη Κυριακή:

Στην αλγεινή εντύπωση που του προκάλεσε η τοποθέτηση του προέδρου του συλλόγου πολυτέκνων «Άγιοι Πάντες» στην διάρκεια εκδήλωσης στα γραφεία του συλλόγου, αναφέρθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» σε ανάρτηση στην σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, εξέφρασε «την λύπη και ντροπή» που αισθάνθηκε όταν άκουσε την πρόταση του κ. Θεοτοκάτου να κοπούν τα επιδόματα αναπήρων για να δοθούν στους πολυτέκνους, χαρακτηρίζοντάς την ” απεχθέστατη” και «απολύτως φασιστική άποψη που θυμίζει τον σπαρτιάτικο Καιάδα και που δεν ξεπλένεται ούτε με τους αγιασμούς και τις αναφορές στην Ορθοδοξία, ούτε με τους ύμνους στην πατρίδα και το έθνος.».
Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Ταχιάου
«Βρέθηκα χθες στην κοπή βασιλόπιτας μιας κοινωνικής ομάδας που σέβομαι και τιμώ για το κουράγιο της να αναδεχθεί οικογενειακά βάρη που οι περισσότεροι δεν αντέχουμε και πραγματικά χάρηκα την ευλογία που ανέδιδε η εικόνα των πολλών μικρών παιδιών που συνόδευαν τους γονείς τους.
Λυπήθηκα και ντράπηκα όμως, γι’ αυτό που άκουσα από τον εκπρόσωπό τους ότι τα επιδόματα προς τους αναπήρους πρέπει να κοπούν και να κατευθυνθούν προς αυτούς. Πρόκειται για μία απολύτως φασιστική άποψη που θυμίζει τον σπαρτιάτικο Καιάδα και που δεν ξεπλένεται ούτε με τους αγιασμούς και τις αναφορές στην Ορθοδοξία, ούτε με τους ύμνους στην πατρίδα και το έθνος.
Εύχομαι αυτές οι απόψεις να μην εκπροσωπηθούν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Είναι απεχθέστατες. Ο ίδιος πάντως δεν πρόκειται να τείνω χείρα συνεργασίας σε αυτές και ασφαλώς, όλες οι ευπαθείς ομάδες θα νιώσουν τη στοργή και τη φροντίδα της διοίκησής μου. Στη σκέψη μου δεν έχω μηχανισμούς ελέγχου ψηφοφόρων ή κοινωνικές ομάδες που συγκρούονται, αλλά ανθρώπους που έχουν την ανάγκη των υπολοίπων. Μόνο έτσι θα υπάρξουμε ως κοινωνία και ως έθνος.
Γι’ αυτό και αυτή η ανάρτησή μου. Δεν πρόκειται να χαϊδέψω αυτιά των άκρων για να μην έχω εχθρούς.»

Η απαράδεκτη ανάρτηση του κ. Ταχιάου με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του κ. Θεοτοκάτου, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook που εξόργισε χιλιάδες δημότες της Θεσσαλονίκης αλλά και το σύνολο των πολυτέκνων:

Διαψεύδει τον Ταχιάο ο Θεοτοκάτος για τα περί επιδομάτων πολυτέκνων

Εάν σεβόταν την πολύτεκνη οικογένεια θα ερχόταν τα προηγούμενα 28 χρόνια που κάναμε κοπή πίτας, είπε με νόημα ο πρόεδρος του Συλλόγου «Άγιοι Πάντες»

Δεν έκανα απολύτως καμιά αναφορά στα επιδόματα που δίνονται είτε στους ανάπηρους είτε στους πολύτεκνους, είτε σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα, δήλωσε o Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων Θεσσαλονίκης «οι Άγιοι Πάντες», μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 96,5, μετά τη λεκτική διαμάχη που είχε με τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ, Νίκο Ταχιάο.

«Έχοντας μία αδερφή ανάπηρη και παρουσία του εκπροσώπου των αναπήρων», όπως είπε, «δεν θα μπορούσα να μιλήσει κατά τον τρόπο που μου προσάπτεται», ενώ διαμήνυσε πως «δεν είναι δυνατόν για ένα άτομο που παίρνει με πλάγιο τρόπο 67% αναπηρία να δίνονται 20 μόρια για τον διορισμό του στην εκπαίδευση, τώρα που πρόκειται να διοριστούν εκπαιδευτικοί και στους πολύτεκνους δύο μόρια για κάθε παιδί». Συμπλήρωσε, δε, πως «γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πολλοί χρησιμοποιούν πλάγια μέσα για να παίρνουν αναπηρία για να έχουν τα προνόμια που έχουν οι πραγματικοί ανάπηροι».

Ειδικά σε ό,τι αφορά την καταγγελία του κ. Ταχιάου, ο κ. Θεοτοκάτος είπε πως «κανένας άλλος από τους υποψηφίους δημάρχους και τους επισήμους δεν άκουσε κάτι τέτοιο» και τόνισε πως  «ίσως ο κύριος Ταχιάος, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την ΝΔ να θίχτηκε από την δήλωση μου ενώπιον των άλλων υποψηφίων δημάρχων ότι θα θέλαμε ο επόμενος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης να είναι ανεξάρτητος και να αγαπάει τη Θεσσαλονίκη και τους Θεσσαλονικείς».

Αναφορικά με τις δηλώσεις του κ. Ταχίαου που υποστήριξε πως ο κ. Θεοτοκάτος επιχείρησε να ανασκευάσει τα λεγόμενα του και ζητώντας του παράλληλα συγγνώμη αν διαστρέβλωσε τα όσα είχαν ειπωθεί από την πλευρά του προέδρου των πολύτεκνων , ο κος Θεοτοκάτος δήλωσε στον Alpha 96,5 Θεσσαλονίκης ότι «το θεωρώ απαράδεκτο γι’ αυτές τις δηλώσεις το να λέει έναν άνθρωπο φασίστα και ότι δε θέλει να συζητάει με τα άκρα» και διερωτήθηκε: «Δηλαδή όποιος δε συμφωνεί μαζί μου θα τον θεωρώ φασίστα και εγκληματικό στοιχείο;».

Ο Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος ανέφερε πως δεν επιθυμεί να δώσει συνέχεια στο συγκεκριμένο ζήτημα λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν θέλω να ανασύρω πράγματα που δεν αξίζει και δε πρέπει να αναφέρονται, πρέπει να είμαστε άνθρωποι ανεκτικοί, πρέπει να σεβόμαστε το κάθε πρόσωπο, τον κάθε άνθρωπο».

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων Θεσσαλονίκης «οι Άγιοι Πάντες» άφησε αιχμές ότι «εάν σεβόταν (σ.σ. ο κ. Ταχιάος) την οικογένεια την πολύτεκνη και την εκτιμούσε, θα ερχόταν τα προηγούμενα 28 χρόνια που κάναμε κοπή της πίτας».

Ο πρόεδρος των πολυτέκνων μίλησε για το συμβάν στην Ειρήνη Εμινίδου “Αφουγκραζόμενοι την πόλη” μέσα από τον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 96,5 της Θεσσαλονίκης. Έχει ενδιαφέρον να δείτε τι είπε:


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ