Πώς να σώσετε έναν σκύλο όταν πνίγεται;

Πώς να σώσετε έναν σκύλο όταν πνίγεται; Χρήσιμες πληροφορίες πρώτων βοηθειών σε περίπτωση που κάποιος σκύλος πνίγεται

Η ασφάλεια του σκύλου μας είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση και, δυστυχώς, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες έχουν ελλιπή πληροφόρηση σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που ο σκύλος τους χρειάζεται πρώτες βοήθειες.

Το παρακάτω άρθρο μας δίνει ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες για την περίπτωση πνιγμού.

Εάν ένα άτομο πνίγεται, μπορεί να μην μπορεί να μιλήσει, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν το παγκόσμιο σημάδι για τον πνιγμό και θα τυλίξουν τα χέρια τους γύρω από το λαιμό τους για να υποδείξουν ότι χρειάζονται βοήθεια.

Τα σκυλιά, από την άλλη, προφανώς δεν μπορούν να δώσουν το ίδιο σήμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζονται βοήθεια εάν δεν μπορούν να αναπνεύσουν.

Το να γνωρίζετε τι πρέπει να προσέχετε και, το πιο σημαντικό, τι να κάνετε εάν ο σκύλος σας πνίγεται μπορεί να είναι δεξιότητες που σώζουν ζωές.

Πώς να σώσετε έναν σκύλο όταν πνίγεται;

Τι προκαλεί έναν σκύλο να πνίγεται;

Όταν ένα άτομο ή ένα ζώο πνίγεται, οι αεραγωγοί τους εμποδίζονται. Στους ανθρώπους, αυτό συμβαίνει συχνότερα όταν ένα κομμάτι τροφής κατεβαίνει στην τραχεία αντί στον οισοφάγο.

Η διατροφή του σκύλου ανάλογα με την ηλικία του

Στους σκύλους, η τροφή μπορεί να προκαλέσει πνιγμό, αλλά και τα παιχνίδια και άλλα μικροαντικείμενα στο σπίτι σας.

Κανονικά, όταν ένας σκύλος καταπίνει κάτι κατεβαίνει στον οισοφάγο και στο στομάχι. Όταν ένας σκύλος πνίγεται, το αντικείμενο που καταπίνεται κατεβαίνει στην τραχεία, η οποία οδηγεί στους πνεύμονες. Η τραχεία είναι για να αναπνέει και ο οισοφάγος για φαγητό, οπότε αν το φαγητό ή άλλο αντικείμενο κατέβει σε λάθος σωλήνα, προκαλείται πνιγμός.

Πώς να σώσετε έναν σκύλο όταν πνίγεται;

Σημάδια ότι ο σκύλος σας πνίγεται

Υπάρχουν πολλά σοβαρά σημάδια που μπορεί να υποδηλώνουν ότι ο σκύλος σας πνίγεται. Ο βήχας ή το τρέμουλο είναι συνήθως το πρώτο σημάδι αν ήταν στη μέση του φαγητού ή του μασήματος.

Ο βήχας μπορεί να ακολουθηθεί με προσπάθειες να ληφθούν μεγάλες αναπνοές χωρίς το στήθος να ανεβαίνει και να πέφτει. Ο σκύλος σας μπορεί να πατήσει το πόδι του στο στόμα του ή να τρίψει το πρόσωπό του στο έδαφος σε μια προσπάθεια να βγάλει το αντικείμενο από το λαιμό του.

Εσύ μιλάς στο σκύλο σου; Μίλα του, καταλαβαίνει!

Εάν ο σκύλος σας δεν μπορεί να περάσει αέρας από το αντικείμενο στην τραχεία του, θα καταρρεύσει ή θα πέσει και θα χάσει τις αισθήσεις του επειδή δεν μπορεί να αναπνεύσει. Τα συνήθως έντονο ροζ ούλα θα ωχρά και θα γίνουν λευκά ή μπλε στο χρώμα όσο περισσότερο ο σκύλος σας δεν μπορεί να αναπνεύσει λόγω της έλλειψης οξυγόνου.

Χωρίς έγκαιρη ανάνηψη και αφαίρεση του αντικειμένου από τον αεραγωγό, δυστυχώς θα επέλθει θάνατος.

Πώς να βοηθήσετε τον σκύλο σας εάν πνίγεται

Υπάρχουν μερικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε εάν ο σκύλος σας πνίγεται.

  1. Προσπαθήστε πρώτα να τραβήξετε την προσοχή του σκύλου σας καλώντας το όνομά του. Εάν ο βήχας σταματήσει και ο σκύλος σας φαίνεται να αναπνέει και να καταπίνει κανονικά, μπορεί να μην πνίγεται ή να έχει ήδη αφαιρέσει το αντικείμενο.
  2. Εάν ο σκύλος σας δεν μπορεί να αναπνεύσει, θα πρέπει να προσπαθήσετε να απομακρύνετε το αντικείμενο από το άνοιγμα του αεραγωγού. Εάν μπορείτε να το κάνετε αυτό με το χέρι ή το δάχτυλό σας χωρίς να τραυματιστείτε, κάντε ένα γρήγορο σάρωση βαθιά στο πίσω μέρος του λαιμού του σκύλου σας.
  3. Εάν αυτό δεν έχει αποτέλεσμα, χτυπήστε σταθερά το στήθος του σκύλου σας με τα χέρια σας σαν να χτυπάτε τα χέρια σας στα πλευρά του σκύλου σας.
  4. Εάν ο σκύλος σας εξακολουθεί να πνίγεται και είναι μεγαλύτερος σκύλος, σηκώστε τα πίσω πόδια του ώστε να είναι σε «πόζα τροχού» ή σε στάση χειρός. Αν είναι μικρόσωμος σκύλος, μπορείτε να τα σηκώσετε και να τα κρατήσετε ανάποδα με τη μύτη τους να δείχνει προς το έδαφος. Ενώ ο σκύλος σας είναι ανάποδα, πιέστε σταθερά τα χέρια σας στην κοιλιά του σκύλου σας από κάτω αλλά προς τα πλευρά πέντε φορές. Εναλλακτικά, μπορείτε να τυλίξετε τα χέρια σας γύρω από την κοιλιά του σκύλου σας ακριβώς κάτω από τα πλευρά και να σπρώξετε τη γροθιά σας προς τα πάνω στην κοιλιά και προς τα πλευρά. Αυτός είναι ο ελιγμός Heimlich για σκύλους και αναγκάζει το διάφραγμα να συμπιέσει τους πνεύμονες και να σπρώξει τον αέρα έξω από την τραχεία σε μια προσπάθεια να απομακρύνει ό,τι έχει κολλήσει.
  5. Ελέγξτε το στόμα του σκύλου σας για το αποσπασμένο αντικείμενο σκουπίζοντας τα δάχτυλά σας στο πίσω μέρος του στόματός του.
  6. Επαναλάβετε τα βήματα μέχρι να αφαιρεθεί το αντικείμενο.

Μερικές φορές μια απόφραξη μπορεί να προκαλέσει πνιγμό που δεν αρκεί για να εμποδίσει εντελώς το σκυλί σας να αναπνεύσει.

Εάν το αντικείμενο μετακινηθεί, θα μπορούσε ξαφνικά να προκαλέσει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, εάν δεν μπορείτε να αφαιρέσετε επιτυχώς το αντικείμενο μόνοι σας και ο πνιγμός συνεχίζεται, θα πρέπει να πάτε τον σκύλο σας στον κτηνίατρο επειγόντως.

Πώς να αποτρέψετε τον πνιγμό του σκύλου σας

Αντικείμενα που είναι αρκετά μικρά για να τα καταπιεί ο σκύλος σας δεν πρέπει ποτέ να τα αφήνετε προσβάσιμα σε αυτά.

Το μέγεθος του αντικειμένου θα ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του σκύλου σας, αλλά να έχετε υπόψη σας πράγματα όπως μικρά κομμάτια από παιχνίδια για μάσημα και κόκαλα, λιχουδιές που είναι λίγο πολύ μεγάλες για ένα μικροσκοπικό σκυλί, παιχνίδια για γάτες και διάφορα είδη οικιακής χρήσης. ο σκύλος μπορεί να θέλει να βάλει στο στόμα του.

Τέλος, εάν ο σκύλος σας τρώει πολύ γρήγορα και είναι επιρρεπής σε πνιγμό, χρησιμοποιήστε μια υπερυψωμένη επιφάνεια και ένα φύλλο μπισκότων ή ειδικό μπολ αργής τροφοδοσίας που έχει σχεδιαστεί για να απλώνει το φαγητό.

Μπάλες του τένις, μεγάλες πέτρες ή άλλα αντικείμενα που είναι πολύ μεγάλα για να τα καταπιείτε μπορούν επίσης να τοποθετηθούν στο πιάτο φαγητού του σκύλου σας για να τον αναγκάσετε να τρώει πιο αργά επειδή πρέπει να μετακινούνται γύρω από τα αντικείμενα.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ