Θεσσαλία: Πόρτα πόρτα ο εμβολιασμός έναντι του τετάνου

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός έναντι του τετάνου, των πληρωμάτων που επιχειρούν στο πεδίο, των πυροσβεστών, των εθελοντών πυροσβεστών και όποιου άλλου επιθυμεί, στο Κέντρο Συντονιστικών Επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Εκεί μια μόνιμη ομάδα του ΕΟΔΥ παρέχει το εμβολιασμό σε όποιον το επιθυμεί. Επίσης σε εξέλιξη είναι ο εμβολιασμός και σε χωριά της Καρδίτσας, που έχουν πληγεί από τις καταστροφές. Ο εμβολιασμός των πολιτών έναντι του τετάνου γίνεται σε συνεργασία και με τις ΤΟΜΥ, της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας από την 5η Υ.Πε, χωριό-χωριό, σπίτι-σπίτι. Ο εμβολιασμός θα επεκταθεί σε όλες τις πληγείσες περιοχές προκειμένου να προστατευτούν και να βοηθηθούν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών στις ανάγκες υγείας που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάλη, «αυτό που συμβαίνει τώρα στη Θεσσαλία με τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ και τις ΤΟΜΥ της πρωτοβάθμιας, είναι το μοντέλο που θέλουμε για τη νέα πρωτοβάθμια φροντίδας υγείας. Αυτό θα κάνουμε, αυτό είναι το νέο μοντέλο το οποίο θα δουν οι πολίτες σε όλη τη χώρα, τις ΤΟΜΥ, τις κινητές μονάδες  να πηγαίνουν, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους επισκέπτες υγείας χωριό-χωριό, σπίτι-σπίτι, για να μπορέσουν να παρέχουν τη φροντίδα υγείας που έχουν ανάγκη οι πολίτες σε αυτή τη χώρα,  εκεί ακριβώς που ζουν και εργάζονται χωρίς να ταλαιπωρούνται. Αυτό είναι το όραμά μας  για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και αυτό θα δείτε να ξετυλίγεται το αμέσως επόμενο διάστημα και σε σχέση με αυτή την τετραετία».

Όπως ανέφερε η κα Αγαπηδάκη, «το σημαντικό εδώ είναι όταν έχει κανείς συμπτώματα, να πηγαίνει στο γιατρό. Για να διευκολύνουμε τους πολίτες, επειδή ακριβώς δεν είναι εύκολο να μετακινούνται, έχουμε τις κινητές μονάδες και της πρωτοβάθμιας, παρέχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κάνουν αξιολόγηση συμπτωμάτων στο πεδίο, επισκέπτονται ηλικιωμένους, ανθρώπους οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο δυσκολεύονται να προσεγγίσουν τις υπηρεσίες υγείας. Έτσι, δεν στεκόμαστε μόνο σε αυτούς που φτάνουν στις υπηρεσίες υγείας, αλλά το Υπουργείο Υγείας φτάνει στα σπίτια των πολιτών».

 

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ