Ο Τσίπρας φέρνει τη Συμφωνία των Πρεσπών με fast-track διαδικασίες


Συμφωνία των Πρεσπών | Αλέξης Τσίπρας: Σε μια προσπάθεια νέου πολιτικού αιφνιδιασμού ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει να φέρει άρον – άρον στη Βουλή προς κύρωση την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, που «τσουβαλιάζει» με τον πλέον απαράδεκτο τρόπο ένα σοβαρό εθνικό θέμα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε μια ιδιόμορφη κούρσα ενάντια στο χρόνο, ώστε να εισαγάγει την προωθούμενη συμφωνία Ελλάδας – Σκοπίων στη Βουλή το αργότερο την Πέμπτη ή την Παρασκευή (18/01/2019), με σκοπό η συζήτηση και η κρίσιμη ψηφοφορία να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρει το CNN Greece, την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη η Συμφωνία θα εισαχθεί προς συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές, οι οποίες εκτός των άλλων θα πρέπει να αναδιατάξουν την κυβερνητική πλειοψηφία μετά την άρση της εμπιστοσύνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Σε ό,τι αφορά στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων που μετείχε και θα εξακολουθεί να μετέχει ως ανεξάρτητος βουλευτής ο Σπύρος Δανέλλης και στην οποία θα συζητηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, για να διατηρηθεί η κοινοβουλευτική δεδηλωμένη, θα πρέπει το Ποτάμι να προτείνει δικό του βουλευτή κι ο ΣΥΡΙΖΑ να προσθέσει όσους χρειάζονται.

Νωρίτερα πάντως, στη Βουλή κυκλοφόρησαν σενάρια περί επίσπευσης της διαδικασίας, με κύρωση της Συμφωνίας την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου.

Αίσθηση, εξάλλου, προκάλεσε η ξαφνική (;) αλλαγή ρότας του Ποταμιού, το οποίο πλέον φαίνεται να παίζει με τις λέξεις.

Μιλώντας νωρίτερα την Τρίτη (15/01/2019) από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής και αντιπρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Μαυρωτάς, δήλωσε πως «το Ποτάμι είτε θα ψηφίσει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, είτε θα απέχει από τη συνεδρίαση».

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, υποστήριξε πως το κόμμα δεν αλλάζει της θέση του ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά πως «εκείνο που αλλάζει είναι το πολιτικό σκηνικό».

Δείτε σχετικά:

«Μύλος» στο Ποτάμι: Επανεξετάζει τη στάση του στη Συμφωνία των Πρεσπών

Τον λόγο έχει πλέον ο κυρίαρχος ελληνικός λαός

Οι τακτικισμοί του Μαξίμου είναι πλέον κάτι παραπάνω από προφανείς: Ο κ. Τσίπρας τρέχει άρον – άρον να φέρει τη Συμφωνία στο ελληνικό Κοινοβούλιο, με σκοπό να προλάβει άμεσα τους «πρόθυμους» βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. και του Ποταμιού και να αποσπάσει τη στήριξή τους για το «ναι», προτού αυτοί αλλάξουν γνώμη και ρότα.

Προφανώς, ο πρωθυπουργός δεν αντιλαμβάνεται πως αυτές οι μεθοδεύσεις μπορεί να τον κρατούν γερά «γαντζωμένο» στην καρέκλα της εξουσίας, όμως ο ίδιος μοιάζει να λογαριάζει δίχως τον… ξενοδόχο, που δεν είναι άλλος από τον κυρίαρχο ελληνικό λαό.

Οι Έλληνες οφείλουν να ορθώσουν το ανάστημά τους μπροστά σε αυτή την επαίσχυντη Συμφωνία και να μην επιτρέψουν, σε καμία περίπτωση, να ευοδωθούν τα σχέδια και οι προθέσεις όλων όσων θέλουν να ξεπουλήσουν «μπιρ παρά» την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Έχουν καθήκον να εμποδίσουν, με γνώμονα την αγνή φιλοπατρία και όχι το στείρο και ανούσιο εθνικισμό, τους μηχανισμούς εκείνους που επιδιώκουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα και συνεπάγονται, με μαθηματική ακρίβεια, την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ