Τι είναι η πλατωνική σχέση;

Τι είναι η πλατωνική σχέση; Είναι αυτή στην οποία οι άνθρωποι μοιράζονται έναν στενό δεσμό αλλά δεν έχουν σεξουαλική επαφή

Η έννοια προέρχεται από τις ιδέες του αρχαίου φιλοσόφου Πλάτωνα, από το όνομα του οποίου προέρχεται ο όρος.

Εκεί που ο Πλάτωνας πίστευε ότι αυτού του είδους η αγάπη θα μπορούσε να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά σε ένα θεϊκό ιδεώδες, η σύγχρονη χρήση του όρου επικεντρώνεται στην ιδέα των ανθρώπων να είναι στενοί φίλοι.

Το αντίθετο μιας πλατωνικής σχέσης είναι μια σεξουαλική ή ρομαντική σχέση. Ενώ ο όρος μερικές φορές θεωρείται ότι ισχύει μόνο για φίλους του αντίθετου φύλου, μπορεί επίσης να εφαρμοστεί και σε φιλίες του ίδιου φύλου.

Τι είναι η πλατωνική σχέση;

Αντίκτυπος πλατωνικών σχέσεων

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η ύπαρξη πλατωνικών σχέσεων είναι σημαντική για την υγεία και την ευημερία σας. Μερικά από τα θετικά αποτελέσματα που μπορεί να φέρουν αυτές οι σχέσεις στη ζωή σας περιλαμβάνουν:

  • Αγάπη και Υποστήριξη. Η έρευνα δείχνει ότι η αγάπη και η υποστήριξη από τους ανθρώπους στη ζωή σας μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Αυτός ο τύπος υποστήριξης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για ασθένεια, να βελτιώσει την ανοσία σας και να μειώσει τον κίνδυνο κατάθλιψης και άγχους.
  • Χαμηλότερο άγχος. Το άγχος μπορεί να έχει σοβαρό αντίκτυπο τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική σας υγεία. Το χρόνιο ή παρατεταμένο στρες μπορεί να συμβάλει σε προβλήματα υγείας όπως στην καρδιακή νόσο, την υψηλή αρτηριακή πίεση, τα πεπτικά προβλήματα και τη μειωμένη ανοσία. Μπορεί επίσης να διαδραματίσει ρόλο σε προβλήματα διάθεσης όπως την κατάθλιψη. Έχοντας ισχυρές πλατωνικές σχέσεις εκτός άμεσων οικογενειακών και ρομαντικών συνεργασιών, ωστόσο, έχει βρεθεί ότι βοηθά τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν καλύτερα τις πηγές άγχους. Όχι μόνο αυτό, έχοντας υποστηρικτικές πλατωνικές φιλίες μειώνει το άγχος που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι.
  • Αυξημένη ανθεκτικότητα. Οι πλατωνικές σχέσεις μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να γίνετε πιο ανθεκτικοί απέναντι στις προκλήσεις της ζωής. Είτε πρόκειται για προβλήματα στις ρομαντικές σας σχέσεις, προβλήματα στην οικογένειά σας, εργασιακούς αγώνες ή προκλήσεις υγείας, οι πλατωνικές σας σχέσεις μπορούν να σας υποστηρίξουν καθώς θα αντιμετωπίζετε τις δυσκολίες της ζωής.
Τι είναι η πλατωνική σχέση;

Συμβουλές για πλατωνικές σχέσεις υγείας

Οι πλατωνικές σχέσεις δεν είναι πάντα εύκολο να βρεθούν. Όταν δημιουργείτε έναν ισχυρό πλατωνικό δεσμό, είναι σημαντικό να συνεχίσετε να καλλιεργείτε και να ενισχύετε αυτή τη σύνδεση. Μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε αυτές τις σχέσεις υγιείς περιλαμβάνουν:

  • Μην τους κάνετε να κάνουν όλη τη δουλειά: Μην βασίζεστε στο άλλο άτομο για να κάνετε όλα τα σχέδια ή να ξεκινήσετε όλη την επαφή. Να τους προσεγγίζετε τακτικά για να τους προσκαλέσετε να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες.
  • Μείνετε σε επαφή: Καλέστε, στείλτε μήνυμα ή ακόμα και στείλτε email στο άλλο άτομο από καιρό σε καιρό μόνο και μόνο για να διατηρήσετε αυτή τη γραμμή επικοινωνίας ανοιχτή. Ενημερώστε τους ότι τους σκέφτεστε, προσεγγίστε για να μοιραστείτε ένα αστείο που ξέρετε ότι θα απολαύσουν ή απλά ρωτήστε τους πώς είναι.

Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε πότε να αφήσετε μια πλατωνική σχέση. Οι ανθυγιεινές σχέσεις μπορούν να δημιουργήσουν άγχος, οπότε μην φοβάστε να τερματίσετε τη σχέση σας εάν το άλλο άτομο είναι αγενές, χειραγωγικό και δεν σας υποστηρίζει με τον τρόπο που το υποστηρίζετε.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ