Αρκάς: Η εικόνα ισχυρότερη της σκέψης σύμφωνα με το νέο του σκίτσο

Αρκάς: Το σημερινό σκίτσο του έχω την εντύπωση πως απευθύνεται στον κύριο Κασσελάκη ο οποίος εμφανίστηκε από το πουθενά παίζοντας ένα πολύ καλό επικοινωνιακό παιχνίδι έχοντας και την στήριξη των ΜΜΕ αλλά και του κου Παππά.

Εκτιμώ πως οι αιχμές του Αρκά έχουν να κάνουν με την δύναμη της εικόνας και την επιρροή που ασκούν τα social media τόσο στην πολιτική όσο και σε άλλους τομείς της ζωής όπως για παράδειγμα οι Influencers.

Ο κος. Κασσελάκης προορίζεται να πάρει τη θέση του κου. Τσίπρα όντας νέος, εμφανίσιμος, ανατρεπτικός και φυσικά μάχιμος. Το ζήτημα δεν είναι αν είναι ικανός ή μη. Το πρόβλημα τίθεται στο αν χρειαζόμαστε μια ισχυρή αντιπολίτευση και στο τιμόνι έναν ηγέτη που να αφουγκράζεται τις ανάγκες του λαού και την εμπειρία να διαχειρίζεται κρίσεις.

Φοβάμαι, πως χωρίς να γνωρίζω τον κ. Κασσελάκη έχει μια υπεροψία. Αν θυμάμαι καλά διάβασα πως είχε μια ταμπέλα έξω από το δωμάτιό του που έλεγε «χτυπάτε την πόρτα του πρωθυπουργού».Συγκεκριμένα, ο πατέρας του Στέφανου Κασσελάκη, υποψήφιου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στην τηλεόραση του Mega λέγοντας πως ο γιος του: «Τελείωσε το καλύτερο κολλέγιο της Αμερικής, που πέρασαν τα μεγαλύτερα ονόματα και ήρθε στην Ελλάδα. Ήταν διαρκώς στην πολιτική, θεωρώ ότι είναι ένα αξιόλογο στέλεχος, ένα αξιόλογο παιδί. Θεωρώ ότι έχει κάνει πολύ καλή δουλειά».

Πρόκειται για παιδική ανοησία ή υπεροψία;

Ποιος είναι ο σκιτσογράφος Αρκάς

Ο Αρκάς είναι Έλληνας σκιτσογράφος και συγγραφέας. Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 δημοσιεύοντας τη σειρά Ο Κόκκορας στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια στο Παρά Πέντε και στο Μικρό Παρά Πέντε. Το έργο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα – πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ. Από τα έργα του ο Ισοβίτης έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση από τον Μάνθο Σαντοριναίο. Δουλειές του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, πολωνικά, ρουμανικά, σέρβικα και βουλγάρικα), ενώ έχει γράψει και θεατρικά έργα.

Το πραγματικό ονοματεπώνυμο του εν λόγω συγγραφέα είναι άγνωστο, καθώς ο ίδιος δεν το έχει αποκαλύψει, ενώ τα ονόματα Αντώνης Ευδαίμων και Γεράσιμος Σπανοδημήτρης που έχει χρησιμοποιήσει σε έργα του, θεωρούνται ψευδώνυμα. Επίσης, έχει προταθεί το όνομα Άρης Καστρινός (απ’ όπου υποτιθέμενα προέρχεται και το ΑΡ-ΚΑΣ).

Κατά καιρούς ασκήθηκε κριτική στο έργο του, κυρίως (αλλά όχι αποκλειστικά) από τον πολιτικό χώρο της Αριστεράς. Οι επικρίσεις αφορούν κυρίως ορισμένα σκίτσα του που κατηγορήθηκαν ότι είναι μισογυνικά και “χοντροφοβικά”. Τον Ιούλιο του 2019 η σελίδα του στο Facebook, σύμφωνα με τον ίδιο, απενεργοποιήθηκε για διάστημα μίας εβδομάδας λόγω συνεχών αναφορών από χρήστες που κατηγόρησαν τις αναρτήσεις του.

Αρκάς: ΜΜΕ & αρθρογράφοι έχουν εστιάσει στις πολιτικές του πεποιθήσεις

Ο ίδιος ο Αρκάς, καθώς και ΜΜΕ και αρθρογράφοι, χαρακτήρισαν τις επικρίσεις απόπειρα λογοκρισίας, ενώ υποστήριξαν ότι η σάτιρα του Αρκά στοχεύει το φαινόμενο της πολιτικής ορθότητας, επειδή το θεωρεί επικίνδυνο και ικανό να απειλήσει κατοχυρωμένα δημοκρατικά δικαιώματα και την ελευθερία του λόγου.

Λόγω της αλλαγής του περιεχομένου και των πολιτικών μηνυμάτων των έργων του ανά τα χρόνια καθώς και της ανωνυμίας του ορισμένοι εικάζουν πως ο αυθεντικός Αρκάς έχει πεθάνει και πλέον τα υποτιθέμενα έργα του δημιουργούνται από τρίτους.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ