Στο χρηματιστήριο το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το 2024

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, μέσα στο 2024 το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα έχει εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Στο χρηματιστήριο μπαίνει το αεροδρόμιο της Αθήνας, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσης των μέτρων για την Οικονομία.

Ο κ. Χατζηδάκης, έκανε λόγο για πρωτοβουλίες εκτός προϋπολογισμού για να στηρίξει την κοινωνία η κυβέρνηση. Όπως ανέφερε, οι πρωτοβουλίες αυτές γίνονται πάντα μέσα σε πλαίσιο σοβαρότητας.

«Η Ελλάδα μετά από πολλά χρόνια ανάκτησε την επενδυτική βαθμίδα», σχολίασε ο υπουργός κάνοντας αναφορά στον ρυθμό ανάπτυξης της χώρας που είναι ο δεύτερος στην ΕΕ. Μίλησε για το ρεκόρ εξαγωγών και το ρεκόρ μείωσης του δημόσιου χρέους, το οποίο όπως είπε είναι υψηλό, ενώ η ανεργία, όπως τόνισε, είναι στα προ κρίσης επίπεδα.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του 50% των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης, δίνοντας έμφαση στην ψηφιακή πλατφόρμα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής ενώ υπογράμμισε ότι δόθηκε μάχη για την τήρηση της νομιμότητας στις παραλίες. «Έγιναν πάνω από 3.500 έλεγχοι και απελευθερώθηκαν πάνω από 10.000 τ.μ.», όπως είπε. Ακόμη, έκανε αναφορά στη μεταφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΔΑΘ στο δημόσιο αλλά και στην εισαγωγή του αεροδρομίου στο χρηματιστήριο. Μίλησε για τις συμφωνίες του ΤΑΙΠΕΔ, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στη σύμβαση για την Αττική Οδό η οποία ξεπέρασε τις προσδοκίες.

«Δανειζόμαστε φθηνότερα από χώρες που έχουν ήδη επενδυτική βαθμίδα. Αυτό είναι αναγνώριση της αξιοπιστίας της χώρας», επεσήμανε.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ