Θεσσαλονίκη: Κρατούσαν ομήρους 10 μετανάστες – Δύο συλλήψεις διακινητών

Στην απελευθέρωση δέκα αλλοδαπών που κρατούνταν παρά τη θέλησή τους σε εγκαταλελειμμένο κτήριο, στην περιοχή του Δενδροποτάμου και τη σύλληψη δύο διακινητών, οδήγησε συντονισμένη επιχείρηση από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Στην απελευθέρωση δέκα αλλοδαπών που κρατούνταν παρά τη θέλησή τους σε εγκαταλελειμμένο κτήριο, στην περιοχή του Δενδροποτάμου και στη σύλληψη δύο διακινητών οδήγησε συντονισμένη επιχείρηση από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο αδέρφια ηλικίας 33 και 38 (άντρας – γυναίκα αντίστοιχα), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της αρπαγής, της παράνομης κατακράτησης, της εκβίασης και της παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας με τη συνδρομή του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, μεσημεριανές ώρες χθες (20/9), στην περιοχή του Δενδροποτάμου, εντοπίστηκαν σε εγκαταλελειμμένο κτήριο, που τους είχαν μεταφέρει οι ανωτέρω, δέκα αλλοδαποί που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες κρατούσαν τους αλλοδαπούς παρά τη θέλησή τους, ενώ ασκούσαν βία σε βάρος τους με σκοπό την αποκόμιση επιπλέον χρηματικών ποσών.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης, σε διαμέρισμα έτερου κτιρίου όπου διαμένει 30χρονος αλλοδαπός, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μία συσκευασία που περιείχε κάνναβη συνολικού βάρους (78,5) γραμμαρίων, ένα μαχαίρι πολεμικού τύπου και ένα μαχαίρι – μπαλτάς, οπότε και συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ