Ρία Δελούτση: To δράμα της καλλονής του παλιού ελληνικού σινεμά


Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας μαζί με τον σύζυγο και τα εγγόνια της ζει εδώ και χρόνια η σ..ξοβόμβα του ελληνικού κινηματογράφου και Σταρ Ελλάς 1961, Ρία Δελούτση.

Σύμφωνα με την Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα, η ηθοποιός που έχει πάρει μέρος σε 32 ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου δεν μπορεί να ξεπεράσει τον ξαφνικό θάνατο του γιου της, Γιώργου, το 2010.

Ο μοναχογιός της σκοτώθηκε σε ηλικία 38 ετών την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του με τη μηχανή του.

Η πρώην σεξοβόμβα του ελληνικού κινηματογράφου, την οποία το τηλεοπτικό κοινό θυμάται μεταξύ άλλων στο πλευρό του Χρόνη Εξαρχάκου και της Ρένας Βλαχοπούλου στην «Παριζιάνα» είναι σήμερα 75 ετών, και ζει στα δυτικά προάστια της Αττικής με μόνη παρηγοριά τα εγγόνια της.

Η Ρία Δελούτση έχει πατέρα Ιταλό και μητέρα Ελληνίδα. Σε ηλικία δεκαπέντε χρόνων έδωσε εξετάσεις σαν εξαιρετικό ταλέντο στο θέατρο Ρεξ με το έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα «Ματωμένος Γάμος και πέρασε παμψηφεί.

Γράφτηκε στη Σχολή Θεάτρου και Κινηματογράφου Λυκούργος Σταυράκος και σπούδασε υποκριτική και δραματολογία. Δάσκαλοί της υπήρξαν οι : Γ. Θεοδοσιάδης, Τίτος Βανδής, Λυκούργος Καλέργης, Στέφανος Ληναίος, Λιάκος Χριστογιαννόπουλος, Τζ. Καρούσος, Γιάννης Βογιατζής και Αλίκη Βέμπο.

Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1960 μ’ ένα μικρό ρόλο στο έργο «Νυφιάτικο τραγούδι» του Ν. Περγιάλη. Ήταν μια παράσταση της Δραματικής σχολής που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός».

Το 1961 εκλέχθηκε Σταρ Ελλάς και αναχώρησε για το Μαϊάμι των ΗΠΑ όπου συμμετείχε στο διαγωνισμό Μις Υφήλιος και κέρδισε τον τίτλο της «Μις Φιλία». Μετά τα διεθνή καλλιστεία, παρ’ όλο που της έγινε πρόταση να παραμείνει στις ΗΠΑ για να συμμετάσχει σε ταινία του Χόλιγουντ, επέστρεψε στην Ελλάδα και συνέχισε τις σπουδές της. Το 1962 αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή.

Είναι παντρεμένη με τον ηθοποιό Βαγγέλη Πλοιό από το 1970 – τους πάντρεψε ο συνάδελφος και φίλος τους Σταύρος Παράβας. Απέκτησαν έναν γιο, ο οποίος εργαζόταν ως ηλεκτρονικός στην ΕΡΤ.

ΠΗΓΗ

 

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ