Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε σεξ με το ταίρι σας;


Μπορεί να μην είναι καλή ιδέα να συγκρίνετε τη σεξουαλική σας ζωή με αυτή άλλων ζευγαριών. Αλλά είναι ενδιαφέρον να δούμε τι λένε οι στατιστικές για αυτό το θέμα

Μπορεί να νομίζετε ότι κάνετε σεξ λιγότερες φορές από τους συνομηλίκους σας, αλλά οι επιστημονικές μελέτες μπορεί να αποδείξουν ότι κάνετε λάθος.

Για παράδειγμα, μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι τα ζευγάρια στην Αμερική κάνουν λιγότερο σεξ από ό,τι πριν από μια δεκαετία. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει τέλεια απάντηση στην ερώτηση.

Μέσος αριθμός φορών που τα ζευγάρια κάνουν σεξ ανά εβδομάδα

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τη Γενική Κοινωνική Έρευνα δείχνει τα εξής:‌

 • Το 7% των Αμερικανών ενηλίκων έκανε σεξ μία ή δύο φορές τον τελευταίο χρόνο
 • Το 10% δεν έκανε σεξ τον περασμένο χρόνο
 • Το 19% έκανε σεξ δύο ή τρεις φορές το μήνα
 • Το 17% έκανε σεξ μία φορά το μήνα
 • Το 5% έκανε σεξ τέσσερις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα
 • Το 16% έκανε σεξ δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα
 • Το 25% έκανε σεξ κάθε εβδομάδα

Μια άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2019 διαπίστωσε ότι περίπου το 47% των παντρεμένων ζευγαριών κάνουν σεξ λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα. Η συχνότητα του σεξ λέγεται ότι συνδέεται στενά με τον ευτυχισμένο γάμο.

Όμως η έρευνα δείχνει ότι οι παντρεμένοι που κάνουν περισσότερο σεξ την εβδομάδα δεν είναι πιο ευτυχισμένοι από εκείνους που κάνουν λιγότερο. Αυτό προκύπτει από μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν 30.000 άτομα.

Μάλλον είστε εντός του φυσιολογικού εύρους. Εάν είστε ευχαριστημένοι με τον αριθμό των φορών που κάνετε σεξ στο γάμο σας, αυτή είναι η σωστή ποσότητα σεξ για εσάς.

Έρευνες δείχνουν ότι η ώθηση της συχνότητας του σεξ σε περισσότερες από μία φορά την εβδομάδα μπορεί να μειώσει την επιθυμία και την απόλαυση του σεξ. Αυτό σημαίνει ότι η ποιότητα είναι τόσο ζωτικής σημασίας όσο και η ποσότητα.

Παντρεμένο ζευγάρι: σεξ και ικανοποίηση

Η ικανοποίηση και η διαπροσωπική σύνδεση είναι πιο σημαντικές στο γάμο από τη συχνότητα της σεξουαλικής οικειότητας. Υπάρχει επίσης μια ισχυρή σύνδεση μεταξύ της ευεξίας, των θετικών συναισθημάτων και του σεξ. ‌Ο αμοιβαίος σεβασμός συμβάλλει σημαντικά στη σεξουαλική ικανοποίηση. Οι ερωτηθέντες σε ερευνητικές μελέτες ανέφεραν ότι αναζητούν τα ακόλουθα για βελτιωμένη σεξουαλική ζωή: ‌

 • Περισσότερο ποιοτικός χρόνος με τον σύντροφό τους
 • Περισσότερη αγάπη και ρομαντισμός
 • λιγότερο άγχος

Προσπαθήστε να είστε καλύτερος επικοινωνιακός. Το ταξίδι για να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή ξεκινά με την εξασφάλιση ανοιχτής επικοινωνίας με τον σύντροφό σας. Μια μελέτη συνδέει τη σεξουαλική επικοινωνία με μια καλύτερη σεξουαλική εμπειρία και ικανοποίηση. Για παράδειγμα, είναι λιγότερο πιθανό να προσποιηθείς έναν οργασμό αν κάνεις ανοιχτές συζητήσεις για το σεξ με τον σύντροφό σου.‌

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι όσο περισσότερο προσποιείστε τους οργασμούς, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να μιλήσετε για σεξ με τον σύντροφό σας. Αυτό συμβαίνει γιατί θα νιώσετε αμήχανα και θα επιλέξετε να μην μιλήσετε για αυτό. Μερικοί λόγοι για αυτό περιλαμβάνουν το να μην θέλεις να πληγώσεις τα συναισθήματα του συντρόφου σου ή να μην αισθάνεσαι άνετα να είσαι ρητός.

Είναι ο γάμος σας σε προβλήματα;

Όταν σταματήσετε να κάνετε σεξ στο γάμο, η σχέση σας γίνεται ευάλωτη σε αποστασιοποίηση, θυμό, απιστία και τελικά σε διαζύγιο. Η έλλειψη συχνού σεξ στον γάμο μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

 • Ηλικία
 • Φυσικά επίπεδα λίμπιντο
 • Η κατάσταση της υγείας κάθε συντρόφου
 • Η συνολική ποιότητα της σχέσης

Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει τυπική κλίμακα για να καθορίσει πόσο συχνά πρέπει να κάνετε σεξ στο γάμο σας. Το να κάνεις σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα είναι ιδανικό για να διατηρήσεις τον γάμο ανέπαφο. Αλλά το να κάνεις σεξ λιγότερο από δέκα φορές το χρόνο είναι αρκετός λόγος για να χαρακτηριστεί ένας γάμος χωρίς φύλο. Με τον καιρό, μπορεί να οδηγήσει σε διαζύγιο λόγω δυσαρέσκειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έλλειψη σεξ δεν συνεπάγεται πάντα έναν αποτυχημένο ή δυσλειτουργικό γάμο. Η σεξουαλική οικειότητα είναι ο τρόπος που εκφράζετε την αγάπη και την επιθυμία σας για τον σύντροφό σας. Το να μην κάνεις σεξ δεν καταλήγει απαραίτητα σε διαζύγιο. Παρόλα αυτά, είναι κάτι που πρέπει να προσπαθήσετε να χειριστείτε πριν τα πράγματα ξεφύγουν από τον έλεγχο.

Το σεξ μπορεί εύκολα να πέσει στο τέλος της λίστας υποχρεώσεων για τους περισσότερους ανθρώπους. Ωστόσο, είναι η κόλλα που τα κρατά ενωμένα. Χωρίς αυτό, μπορεί να κατευθυνθείτε στη ζώνη των «καλών φίλων» στην καλύτερη περίπτωση ή στους «καυγάδες» στη χειρότερη.

Συγχρονισμός των σεξουαλικών σας ορέξεων

Πρέπει να ισχύουν πολλοί παράγοντες για να γίνει το σεξ κάτι που επιθυμείτε και θέλετε να κάνετε συχνά. Για τα περισσότερα ζευγάρια, η διαφορά απόψεων είναι συνήθως το κύριο πρόβλημα που επηρεάζει τη συχνότητα του σεξ στο γάμο τους. Το πρόβλημα συνήθως δεν αφορά το σεξ, αλλά το να φτάσουμε στην ίδια την πράξη.

Η προθυμία σας για σεξ οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να μην ταιριάζει πάντα με αυτή του συντρόφου σας. Το μυστικό είναι να διαπραγματευτείτε πόσες φορές την εβδομάδα λειτουργεί και για τους δύο σας. Όπως και πολλοί άλλοι τομείς στο γάμο, το σεξ και η συχνότητά του απαιτούν επίσης συμβιβασμούς. Αλλά οι μελέτες δείχνουν ότι μια εβδομαδιαία συχνότητα είναι αρκετά καλή για να κρατήσει τον γάμο σας ευτυχισμένο.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ