Ο σκύλος σου σε βοηθάει σε κάτι που δεν σου περνάει απ’ το μυαλό


Ο σκύλος σου σε βοηθάει σε κάτι που δεν σου περνάει απ’ το μυαλό: Το να έχεις σκύλο κάνει πολύ καλό στην κοινωνική σου ζωή

Κι αν δεν μας πιστεύεις, διάβασε τα ευρήματα μιας νέας έρευνας, σύμφωνα με την οποία οι μισοί ιδιοκτήτες σκύλων κάνουν φίλους λόγω της βόλτας που πάνε με τα σκυλιά τους.

Ο σκύλος βοηθάει την κοινωνική ζωή σου καθώς απλά μια βόλτα με τον πιστό σου φίλο μπορεί να σε φέρει κοντά με άλλους ανθρώπους.

Αυτά πρέπει να κάνετε για να είναι ο σκύλος σας ευτυχισμένος

Η έρευνα που έγινε απ’ το τηλεοπτικό κανάλι Boomerang έδειξε οι 2.000 ιδιοκτήτες σκύλων που συμμετείχαν έχουν γνωρίσει κατά μέσο όρο τέσσερις νέους ανθρώπους λόγω του σκύλου τους.

Ο σκύλος σου σε βοηθάει σε κάτι που δεν σου περνάει απ’ το μυαλό

Μάλιστα, το 60% των ιδιοκτητών πιστεύουν ότι το κατοικίδιο ζώο τους έχει φίλους άλλα σκυλάκια. Η έρευνα έδειξε ότι ένας σκύλος θεωρείται ότι έχει τρεις φίλους, με τους οποίους συναντάται συχνά σε βόλτες.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι 8 στους 10 ιδιοκτήτες σκύλων πιστεύουν ότι είναι σημαντικό για τα σκυλιά να έχουν φίλους που βλέπουν τακτικά.

Να γιατί ο σκύλος σου σε ακολουθεί παντού σαν σκιά

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα σκυλιά είναι ένας τέλειος τρόπος «να σπάσει ο πάγος» ανάμεσα σε δύο ανθρώπους και ν’ αρχίσουν να μιλούν, γι’ αυτό θεωρείται ότι φέρνουν μια σειρά από βελτιώσεις στην ψυχική και σωματική υγεία.

Όπως διαπιστώθηκε απ’ την έρευνα, το 54% των ιδιοκτητών σκύλων πιστεύουν ότι το κατοικίδιο ζώο τους έχει ενισχύσει την εμπιστοσύνη τους καθώς μπορούν εύκολα να μιλήσουν με ξένους, ενώ άλλοι τομείς της ζωής τους που έχουν βελτιωθεί περιλαμβάνουν τα επίπεδα άγχους, την υγεία και τον χρόνο που δαπανούν σε εξωτερικούς χώρους.

4 στους 10 ακόμη δήλωσαν ότι η συνολική τους ευτυχία έχει ενισχυθεί και το 1/3 παραδέχτηκε ότι οργανώνει ημέρες παιχνιδιού με τον σκύλο του.

Δες τους 25 τρόπους που ο σκύλος σου… σου λέει σ’ αγαπώ!

Παράλληλα, και η ερωτική ζωή των ανθρώπων με σκύλο φαίνεται πως βελτιώνεται, καθώς ένας στους έξι γνωρίζει κάποιον που έχει συναντήσει το άλλο μισό λόγω του σκύλου του.

Είναι μάλλον περιττό ν’ αναφέρουμε ότι η πλειοψηφία των ιδιοκτητών σκύλων που συμμετείχαν στην έρευνα υποστήριξαν πως όντως ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ