Ολυμπιακός – Μπλατ: “Καλή ομάδα με ή χωρίς Σβεντ η Χίμκι”


Ο Ολυμπιακός υποδέχεται αύριο (17/1) τη Χίμκι για την 19η αγωνιστική της Euroleague, με τον Ντέιβιντ Μπλατ να μιλάει για τη δύσκολη αναμέτρηση με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα στο ΣΕΦ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε ότι οι Ρώσοι διαθέτουν μία πολύ καλή ομάδα με ή χωρίς τον Σβεντ, ενώ αναφέρθηκε ακόμα στην επιστροφή του Νίκολα Μιλουτίνοφ και στο ενδεχόμενο προσθήκης.

“Ο Νίκολα επέστρεψε, νιώθει καλά γιατί είναι μαζί μας, είναι στο δρόμο της ανάρρωσης αλλά θα παίξει. Μας έλειψε σίγουρα”, τόνισε για τον Σέρβο σέντερ ο Ντέιβιντ Μπλατ.

Για την ανταπόκριση των παικτών του στο διάστημα απουσίας του Μιλουτίνοφ είπε: “Το περίμενα. Γι’ αυτό είναι η ομάδα και έχεις ένα ρόστερ με καλούς παίκτες. Πιστεύω πως αντιδράσαμε πολύ καλά στην απουσία του Μιλουτίνοφ, αλλά χαίρομαι που επέστρεψε”.

“Είναι καλό που επιστρέφουμε στο ΣΕΦ. Η Χίμκι παίζει καλό μπάσκετ και νίκησε τη Φενέρ. Έχει καλούς παίκτες και καλό προπονητή. Πρέπει να μπούμε στο ματς και να δώσουμε το σωστό πνεύμα αγωνιστικότητας και διάθεσης για να δώσουμε το καλύτερο μπροστά στον κόσμο μας. Κάθε εβδομάδα αντιμετωπίζεις προκλήσεις. Δεν υπάρχουν εύκολα ματς. Η Χίμκι είναι καλή ομάδα, έχει καλό ρόστερ και πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι”, πρόσθεσε για το παιχνίδι με τους Ρώσους

Για τον Γιώργο Μπαρτζώκα: “Ο κόουτς Μπαρτζώκας έχει μεγάλη ιστορία στον Ολυμπιακό και έχει τον σεβασμό μου”.

Ερωτηθείς πώς θα χαρακτήριζε την αντίπαλο, απάντησε: “Η Χίμκι είναι πολύπλευρη ομάδα. Έχει πολλούς καλούς παίκτες και μπορεί να παρουσιάσει διαφορετικά πράγματα”.

Για την απουσία του Αλεξέι Σβεντ: “Είναι ένας από τους αγαπημένους μου παίκτες. Βασίζονται περισσότερο στην κυκλοφορία της μπάλας, τις περισσότερες πάσες και λιγότερο στο ένας εναντίον ενός που είχαν όταν έπαιζε ο Σβεντ, που είναι μεγάλος παίκτης και μπορεί να δημιουργεί τόσο για τον εαυτό του ή μέσα από το πικ εν ρολ. Το βέβαιο είναι πως αντιμετωπίζουμε μια πολύ καλή ομάδα, με ή χωρίς τον Σβεντ”.

Για το ενδεχόμενο προσθήκης: “Ζούμε στο παρόν και το παρόν τώρα είναι η Χίμκι. Προσπαθούμε να γνωρίζουμε τις ανάγκες μας για σήμερα και το αύριο. Τα μάτια μας είναι ανοιχτά, αλλά κοιτάμε και το ματς με τη Χίμκι”. Μιλουτίνοφ: “Ήταν δύσκολο για μένα”

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος επιστρέφει στη δράση, πρόσθεσε: “Είμαι έτοιμος να σουτάρω τρίποντα και το ξέρουν και οι υπόλοιποι ότι θα συμβεί.

Ήταν δύσκολο το διάστημα γιατί δεν μπορούσα να έρθω ούτε για προπόνηση και ήταν πολύ βαρετό όλο αυτό για μένα. Αισθάνομαι ακόμα καλύτερα που είμαι σε θέση να παίξω. Ο Μπόγρης είναι πάντα θετικός και είναι ΟΚ με την επιστροφή μου.

Είναι αθλητική και γρήγορη ομάδα η Χίμκι. Πρέπει να προετοιμαστούμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό και να χρησιμοποιήσουμε αρκετή τακτική. Θα είναι δύσκολο, αλλά θα τα καταφέρουμε”.

Από την πλευρά του, ο Ουίλιαμς Γκος, τόνισε: “Είμαστε χαρούμενοι που παίζουμε ξανά στο ΣΕΦ και θα πρέπει να παίξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε για να κερδίσουμε. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για μας στην έδρα μας και ο κόσμος μας είναι αυτός που μας τροφοδοτεί με ενέργεια. Οι φίλαθλοι στην Ευρώπη είναι ιδιαίτερη και δημιουργούν ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

Δεν θα είναι εύκολο παρότι θα λείψει και ο Σβεντ. Έχουν πολλούς καλούς παίκτες, παίζουν διαφορετικά χωρίς τον Σβεντ, δεν θα πω αν είναι καλύτερο ή χειρότερο, και μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι», πρόσθεσε, ενώ εξέφρασε την άποψη πως «… σαν ομάδα είμαστε σε καλή θέση και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Είμαστε στο σωστό δρόμο”.

Για την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Ντέιβιντ Μπλατ, δήλωσε: “Το σημαντικό είναι να παίρνεις τη σωστή απόφαση. Όταν ο κόουτς σού δείχνει εμπιστοσύνη πρέπει να κάνεις το καλύτερο και να παίρνεις τη σωστή απόφαση”.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ