Αρχίζει σήμερα η άσκηση «Παρμενίων – 23»


Η εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας «Παρμενίων – 23» θα διεξαχθεί από σήμερα, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023, σε ολόκληρη την περιοχή ευθύνης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε η αρχική ενημέρωση της άσκησης στο αμφιθέατρο «Επισμηναγός (Ι) Δημήτριος Καμπέρος», παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και των αρχηγών των Γενικών Επιτελείων, αντιπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά αρχηγού ΓΕΑ, αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη αρχηγού ΓΕΣ και αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ αρχηγού ΓΕΝ.

Η άσκηση σχεδιάσθηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης παρουσιάστηκε η τακτική πλαισίωση και ο γενικός σχεδιασμός διεξαγωγής της.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έδωσε κατευθύνσεις για την επιτυχή και ασφαλή διεξαγωγή της, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στα συμπεράσματα και διδάγματα αντίστοιχων ασκήσεων προηγούμενων ετών και στην ρεαλιστική αντιμετώπιση των προσχεδιασμένων και έκτακτων επεισοδίων της άσκησης σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες.

Στην άσκηση που διεξάγεται σε 24ωρη βάση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία, τις μείζονες διοικήσεις, τους σχηματισμούς και μονάδες, συμμετέχουν σε όση έκταση απαιτείται σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα Σώματα Ασφαλείας καθώς και φορείς του Πολιτικού Τομέα.

Ως κύριοι σκοποί της άσκησης, σύμφωνα με τη ανακοίνωση, καθορίστηκαν:

  • Η προσαρμογή της επιχειρησιακής σχεδίασης στην διαμορφούμενη από τις διεθνείς εξελίξεις κατάσταση στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της Χώρας μας.
  • Η εξάσκηση στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων σύμφωνα με το Δόγμα Διακλαδικών Επιχειρήσεων.
  • Η εφαρμογή των διαδικασιών του Συστήματος Χειρισμού Κρίσεων και του Εθνικού Συστήματος Συναγερμού, καθώς και του αντίστοιχου Συστήματος Συναγερμού Παλλαϊκής Άμυνας – Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτου Ανάγκης του ΓΕΕΘΑ.
  • Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, των φορέων του Πολιτικού Τομέα και των Σωμάτων Ασφαλείας κατά την εφαρμογή των Εθνικών Σχεδίων.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ