Δημήτρης Λιντζέρης: «Η αγάπη μου για το δήμο είναι το μοναδικό μου κίνητρο για να διεκδικήσω τη δημαρχία – Η Νίκαια είναι μεγάλο brand name» [βίντεο]


Ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας, Δημήτρης Λιντζέρης βρέθηκε στο πλατό του Action 24 και συγκεκριμένα στην εκπομπή «Action Τώρα» προκειμένου να μιλήσει για την υποψηφιότητά του στον ενοποιημένο δήμο Αγίου Ιωάννη Ρέντη-Νίκαιας.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο με τεράστια εμπειρία και αγάπη για τον δήμο του καθώς έχει μεγαλώσει εκεί και όπως δεν σταματά να δηλώνει αφουγκράζεται τις πλείστες ανάγκες των πολιτών. Όντας ο ίδιος Γυναικολόγος – Μαιευτήρας θέλει οι νέες γενιές να ζήσουν σε έναν καλύτερο κόσμο, δικαιότερο, με περισσότερες ευκαιρίες για μια επί της ουσίας καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ο ίδιος διετέλεσε Πρόεδρος στον ΕΟΦ ενώ όλοι τον θυμόμαστε από την θητεία του όντας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε 4 εκλογές επί 12 συναπτά έτη όντας πάντοτε εύστοχος και με σταθερές αξίες και αρχές.

Ο Δημήτρης Λιντζέρης στο πέρασμα των ετών έδωσε αγόγγυστα τη μάχη του με σεβασμό στους «αντιπάλους» του, μην κάνοντας εκπτώσεις στις αξίες και πεποιθήσεις του έχοντας στο μυαλό του ένα πολύ συγκεκριμένο και βιώσιμο πλάνο αν καταφέρει να διεκδικήσει τη δημαρχία για την ανάπτυξη και προβολή του δήμου Νίκαιας και την πάταξη της ανεργίας.

Πρόκειται για μια ήρεμη δύναμη, με όραμα και με τη διάθεση να αφοσιωθεί ψυχή τε & σώματι στο δήμο της Νίκαιας όντας δίπλα στους πολίτες όχι ξύλινος και απρόσιτος αλλά κοντά τους στα απλά τα καθημερινά αλλά και συγχρόνως δύσκολα που ζητούν άμεσες λύσεις και όχι πλάνα αόριστα και στα χαρτιά με πειραματισμούς και σπατάλες.

Στο ερώτημα γιατί δραστηριοποιείται στη Νίκαια ο ίδιος ανέφερε πως εκεί γεννήθηκε, δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε, όποτε είναι λογικό να νιώθει ως καθήκον του να επιστρέψει καθώς αισθάνεται πως έχει ένα χρέος να ξεπληρώσει καθώς επιθυμεί διακαώς να προσφέρει στους συνδημότες του έναν καλύτερο κόσμο. Όπως τόνισε το μοναδικό του κίνητρο είναι η αγάπη στη «γειτονιά» του.

Σπεύδοντας να εξηγήσει αυτήν την βαρύγδουπη αλλά γεμάτη νόημα λέξη είπε πως όσο μεγαλώνει κάποιος τείνει να επιστρέφει από κει που ξεκίνησε με μια γλυκιά ανάμνηση και προσδοκία για το καλύτερο που έρχεται.

Δημήτρης Λιντζέρης: Τα τεράστια προβλήματα της Νίκαιας και το μεγάλο στοίχημα

«Το μεγάλο στοίχημα είναι να μπει ο δήμος στην καινούργια εποχή. Η τοπική αυτοδιοίκηση διανύει μια μεταβατική περίοδο όπου τα κονδύλια από εσωτερικούς πόρους αρχίζουν να λιγοστεύουν και αν έχεις τη δυνατότητα να μπεις στα ανταγωνιστικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής ένωσης αλλά συγχρόνως να καταθέσεις και συγκεκριμένα προγράμματα ανάπτυξης θα μπορούσες να πεις πως μπορείς να έχεις πόρους», δήλωσε ο κος. Λιντζέρης.

Η πόλη πρέπει να μπει στην ηλεκτρονική εποχή

Στο κομμάτι του πρασίνου υπάρχουν κάποιες υποδομές αλλά χρειάζονται και συντήρηση καθώς και επέκταση. Πρέπει να δοθεί έμφαση στην καθαριότητα και το πράσινο και τους δρόμους.

Το μεγάλο στοίχημα για τις προσφυγικές και τις εργατικές κατοικίες και τους νέους που έφυγαν

Όπως είπε ο κύριος Λιτζέρης «οι εκάστοτε δήμαρχοι έκαναν κάποιος προσπάθειες χωρίς ωστόσο να υπάρχει μια ουσιαστική βελτίωση. Ένα από τα προβλήματα είναι ότι η Νίκαια στερείται εμπορικού κέντρου ενώ είναι ο τρίτος μεγαλύτερος δήμος μετά το Περιστέρι.

Η επέκταση του μετρό ήταν μια πολύ μεγάλη επένδυση καθώς έφτασε στην πλατεία του Αγίου Νικολάου και δυστυχώς ήταν από τις λίγες περιοχές του λεκανοπεδίου που δεν ακολουθήσε ανάπτυξη όπως για παράδειγμα στο Περιστέρι.

Χρειάζεται ένα μεγαλόπνοο σχέδιο και όχι επιμέρους δράσεις ώστε το πρόβλημα να βρει λύση και να ξεκινήσουν επενδύσεις, άλλωστε κάτι αντίστοιχο έγινε και στην περιοχή του Ψυρρή. Έχουν ξεκινήσει μελέτες από το Πολυτεχνείο κατά συνέπεια μπορούμε να διεκδικήσουμε κονδύλια».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε το σκεπτικό του λέγοντας: «Πρέπει να δημιουργηθεί ένα ζωντανό μουσείο μικρασιατικού πολιτισμού και δράσεων που μπορούν να φέρουν και άλλες επενδύσεις, άρα και δουλειές. Μπορούν να δημιουργηθούν εστιατόρια με σμυρναίικη κουζίνα στην οδό ”8” (σ.σ. Τσαλδάρη)».

Όλοι οι υποψήφιοι είναι γνωστοί μεταξύ τους και φίλοι

Υπάρχουν 6 συνδυασμοί για 110.000 ανθρώπους και ο στόχος είναι η συνεργασία και την επαύριο των εκλογών στοχεύοντας στην καλύτερη αρωγή των πολιτών και των συμφερόντων τους.

Η Νίκαια είναι μεγάλο brand name

Αυτή η πόλη δημιουργήθηκε, όπως τόνισε ο κος. Λιντζέρης, από την Μικρασιατική καταστροφή. Μέχρι το 22 δεν υφίστατο ενώ εκεί υπήρχε απλώς ένα κόκκινο χώμα από το οποίο πήρε το όνομά της η Κοκκινιά. Άρχισε να δημιουργείται όταν η μητέρα πατρίδα άνοιξε την αγκαλιά της με τα δεκάδες προβλήματα στους ενάμισι εκατομμύριο ανθρώπους που βρέθηκαν ξεριζωμένοι εκεί προσπαθώντας να «αναγεννηθούν από τις στάχτες» τους καθώς τους πρόσφυγες κυριολεκτικά του πέταξαν εκεί. Η Νίκαια, ήταν το σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης και του μπλόκου της Κοκκινιάς.

Στη συνέχεια, αναπτύχθηκε άναρχα στα πλαίσια της εσωτερικής μετανάστευσης καθώς άνθρωποι μετά τον εμφύλιο εγκαταστάθηκαν εκεί. Είναι μια προοδευτική πόλη που χρειάζεται πολλές υποδομές και ανάπτυξη.

Δείτε ΕΔΩ το προεκλογικό του έντυπο

Ο ίδιος υπόσχεται ότι θα δώσει όλο του το είναι για το καλό της Νίκαιας ενώ επιζητά την ανάλογη στήριξη ώστε να έχει το βήμα όντας δήμαρχος να προσφέρει με το χέρι στην καρδιά.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ