Άφησε την πολυεθνική για να τρέξει σε όλη την Αμερική


Ο Μάτι Γκρεγκ, ένας 40χρονος πρώην μηχανικός της Apple, χρειαζόταν μια αλλαγή στη ζωή του. Έτσι, αποφάσισε ότι να τρέξει σε όλη τη χώρα. «Ήθελα μια απόλυτη αλλαγή», δήλωσε ο Γκρεγκ στο World Runner.

«Εκτός από την απόφαση για το τρέξιμο, πούλησα το διαμέρισμά μου, αγόρασα το πατρικό μου στο Νιού Χάμσαϊρ και έφυγα από τη δουλειά μου στην Apple», τόνισε ο Γκρεγκ που πριν ξεκινήσει την προσπάθειά του τόνισε πως ελπίζει να έρθει σε επαφή με την «πραγματική Αμερική» τρέχοντας 5,075 μίλια σε όλη τη χώρα. Μέσω αυτή της προσπάθειας στόχος του ήταν να συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο δολάρια για το δίκτυο υποστήριξης καρκίνου «Firefighter».

Ο Γκρεγκ ξεκίνησε την πορεία του στις 6 Νοεμβρίου και έχει σχεδιάσει στάσεις κατά μήκος όλων των ΗΠΑ. Στόχος του είναι να τρέχει 40 χιλιόμετρα την ημέρα και προγραμματισμένη ημερομηνία λήξης της διαδρομής του είναι η 7η Αυγούστου 2019. Τότε θα έχει κάνει κυριολεκτικά τον γύρο των ΗΠΑ και θα έχει τερματίσει στο σπίτι του στο Νιού Χάμσαϊρ.

Δεν πρόκειται φυσικά για κάποιον που είναι χθεσινός σε όλα αυτά: η εμπειρία του Γκρεγκ από μαραθώνιους και γενικότερα από αγώνες μεγάλων διαδρομών είναι πολύ μεγάλη. Κάθε χρόνο παίρνει μέρος σε σημαντικούς αγώνες ενώ το 2017 είχε αναδειχθεί πρώτος στον Μαραθώνιο Ανθρωπιστικής Προσφοράς.

Όπως είναι προφανές, διάφοροι χορηγοί έχουν σπεύσει να ενισχύσουν την προσπάθειά του. Ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς είναι το πυροσβεστικό σώμα. Μάλιστα, στις 11 Νοεμβρίου έτρεξε με δυο οχήματα της πυροσβεστικής να τον συνοδεύουν. «Ήταν λίγο αμήχανο αλλά ταυτόχρονα ήταν και φοβερό που έτρεχαν μαζί μου», είπε ο Γκρεγκ.

Επίσης, έχει πρόσωπα που τον στηρίζουν και που είναι διατεθειμένοι να τρέξουν μαζί του. Η Αμέλια Μπουν, μια ποδηλάτισσα φίλη του καθώς και ο δικηγόρος της Apple αναμένεται να τον ενισχύσουν σε κάποιο κομμάτι της διαδρομής τρέχοντας δίπλα του ενώ όπως ο ίδιος τονίζει, αυτό το παράδειγμα πρόκειται να το ακολουθήσουν κι άλλοι φίλοι ή συγγενείς του.

«Η οικογένειά μου αγαπά την προσπάθεια που κάνω. Οι συνάδελφοί μου πιστεύουν ότι είμαι τρελός. Οι φίλοι μου εκτιμούν πολύ το ότι ακολουθώ ένα διαφορετικό μονοπάτι στη ζωή μου παρά το γεγονός ότι ήμουν πολύ άνετα στην Apple. Βλέπω μέρη στον κόσμο όπου η δράση μου μπορεί να έχει πολύ μεγάλο αντίκτυπο και έτσι μου αρέσει να τα διασχίζω και να μαθαίνω περισσότερα για αυτά ώστε να μπορέσω να βοηθήσω», τονίζει.

Το πατρικό του Γκρεγκ, το οποίο επέστρεψε στην κατοχή του εκ νέου, ήταν άδειο για περίπου 20 χρόνια και όπως τονίζει και ο ίδιος: «Η ιδέα ότι τρέχω προς αυτό το σπίτι με γεμίζει με κίνητρα κάθε μέρα. Από τότε που το αγόρασα ξανά έχω περάσει μόνο δυο μέρες εκεί και μάλιστα χωρίς να κοιμηθώ σε αυτό. Δεν μπορώ καν να περιγράψω πόσο ενθουσιασμένος είμαι που η πορεία που θα τελειώσει εκεί».

Πριν από αυτή την μεγάλη πορεία, ο Γκρεγκ πέρασε τα τελευταία 13 χρόνια της ζωής του δουλεύοντας σε διάφορα πόστα στην Apple. «Μου άρεσαν τα 13 χρόνια που πέρασα εκεί. Ήμουν εκεί στην προ-iPhone εποχή και σχεδόν στην προ-iPod εποχή. Πολλά από τα μέλη της ομάδας μου στην Apple αποφάσισαν να τρέξουν έναν γύρο μαζί μου για να με στηρίξουν. Είναι εκπληκτικό πόσα άτομα ενώθηκαν για να κάνουν αυτή τη διαδρομή ξεχωριστή», τονίζει.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ