Πώς η ΜακΚένζι μπορεί να εκδικηθεί τον Μπέζος και να «καταστρέψει» την Amazon – Τα 4 πιθανότερα σενάρια


Μπορεί να τα βρετανικά μέσα να λένε πως ο Τζεφ Μπέζος προνόησε ένα χρόνο πριν και κατάφερε να πείσει την πλέον πρώην γυναίκα του ΜακΚένζι Μπέζος να μείνει μακριά από την Amazon, ωστόσο αυτό δεν είναι σίγουρο μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις.

Η εξωσυζυγική σχέση του Τζεφ Μπεζος με την πρώην παρουσιάστρια και πιλότο Λόρεν Σάντσεζ, καθώς και τα δημοσιεύματα που περιγράφουν αναλυτικά τα παθιασμένα μηνύματα που της έστελνε, όπως και τις selfies με το πέος του, μπορεί να «κάνουν» την ΜακΚένζι να αλλάξει γνώμη και να εκδικηθεί με το χειρότερο τρόπο τον πρώην σύζυγό της. Μπορεί όμως να το κάνει;

Με το θέμα, λοιπόν, ασχολήθηκε εξονυχιστικά η Forbes.

Στηριζόμενη στους νόμους της Ουάσινγκτον, όπου και ζει το πρώην ζευγάρι, η Forbes επισημαίνει πως τα περιουσιακά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του γάμου πρέπει να χωριστούν στην μέση. Η Amazon , λοιπόν,ιδρύθηκε και ξεκίνησε αφού το ζεύγος παντρεύτηκε, πράγμα που σημαίνει πως θα πρέπει κι αυτή να χωριστεί 50-50.

Την ώρα, λοιπόν, που πολλοί αναφέρουν πως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει και πως ο Μπέζος θα συνεχίσει να είναι ο ιδρυτής και CEO της Amazon, άλλοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να δούμε ξαφνικά την ΜακΚένζι μέτοχο της Amazon.

Πόσο κακό μπορεί να κάνει, λοιπόν, η ΜακΚένζι στον Τζεφ αν βρεθούν στα χέρια της το 8% των μετοχών της εταιρίας;

Αναλυτές και οικονομολόγοι της Wall Street θέλησαν να δώσουν μερικά πιθανά σενάρια στο Forbes.

Aυτά είναι τα πιο πιθανά σενάρια, σύμφωνα με αναλυτές της Wall Street:

Η ΜακΚένζι συνωμοτεί με την Walmart (μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες λιανικού εμπορίου στον κόσμο) ώστε να εκμεταλλευτεί τις μετοχές της και να αποκτήσει την Amazon. To Facebook , η Google και η Microsoft είναι επίσης εταιρίες με τις οποίες θα μπορούσε να συνωμοτήσει η ΜακΚένζι κατά της Amazon.
Η ΜακΚένζι πουλάει τις μετοχές της στην Walmart επιτρέποντας σε ένα άτομο να μπει στο διοικητικό συμβούλιο της Amazon και να «κερδίσει» πρόσβαση στον εσωτερικό «κόσμο» της Νο.1 αντίπαλης της εταιρίας.

Η MακΚένζι διατηρεί τα μερίδιά της και επιβάλει στην εταιρία να αυξήσει όλους τους μισθούς των εργαζομένων καθώς και να τους προσφέρει κι άλλα προνόμια, πράγμα που μπορεί να «φέρει» μειωμένα κέρδη στην εταιρία.

Ο Τζεφ Μπέζος λόγω της αρνητικής δημοσιότητας και του σκανδάλου που ξέσπασε με την Λόρεν Σαντσεζ παραιτείται από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Amazon και στρέφεται προς άλλες κατευθύνσεις.

Πάντως όσο δελεαστικά ακούγονται τα παραπάνω στα αυτιά όσων θα ήθελαν να διαλυθεί η Amazon, σύσσωμοι οι αναλυτές της Wall Street κατέληξαν στο εξής συμπέρασμα:

Ο έλεγχος του 8% των μετοχών της Amazon δεν αρκεί για να επιτρέψει στην ΜακΚένζι να συνωμοτήσει με την Walmart ή οποιονδήποτε άλλη εταιρία, αντίπαλη της Amazon.

Κι επειδή μιλάμε για τον πιο πλούσιο άνθρωπο στον κόσμο που ξεκίνησε από το μηδέν και έχτισε μόνος του μία αυτοκρατορία, η Forbes θεωρεί πως τελικά το επικρατέστερο σενάριο δεν περιλαμβάνει εκδίκηση και πως ο Τζεφ και η ΜακΚένζι Μπέζος θα διευθετήσουν φιλικά και ήσυχα το διαζύγιό τους, ώστε να προχωρήσουν χωριστά τις ζωές τους, έχοντας βέβαια πολλά πολλά εκατομμύρια στους λογαριασμούς τους.

Αλλωστε όπως αναφέρει η πηγή, η ΜακΚένζι είναι μία γυναίκα με αυτοπεποίθηση που στάθηκε δίπλα στον πρώην άνδρα της όσο καιρό εκείνος προσπαθούσε να κάνει την Amazon την μεγαλύτερη εταιρία στον κόσμο, η οποία σήμερα κοστίζει 1 τρισ. δολάρια.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ