Κακοκαιρία Elias: Ο Βασίλης Κικίλιας πήγε με τρακτέρ σε πληγείσες περιοχές της Εύβοιας

Ενόσω η κακοκαιρία Elias εξακολουθεί να «σφυροκοπά».

Οι κάτοικοι στη Θεσσαλία, τη Φθιώτιδα και την Εύβοια πέρασαν άλλη μία εφιαλτική νύχτα (27η προς 28η Σεπτεμβρίου), με τη στάθμη των υδάτων σε πολλές περιοχές να έχει ξεπεράσει τα όρια συναγερμού, μετά το «σφυροκόπημα» της κακοκαιρίας Elias. Ως αποτέλεσμα, ολόκληρες εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει και παρατηρούνται εικόνες καταστροφής.

Όλες οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος της Βόρειας Εύβοιας, ενισχυμένες με ειδικές ομάδες (ΕΜΟΔΕ, ΕΜΑΚ) από τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα επιχειρούν από το πρωί (28/09) στο βόρειο τμήμα του νησιού το οποίο πλήττεται από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Όπου έχει χρειασθεί, στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος μεταφέρουν πολίτες από πλημμυρισμένους υπαίθριους χώρους και σπίτια σε ασφαλή σημεία, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούν αντλήσεις υδάτων.

Συγκεκριμένα, στη Βόρεια Εύβοια επιχειρούν 28 οχήματα με 50 πυροσβέστες, 2 ομάδες ΕΜΟΔΕ, μία ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ με όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό και 1 άρμα, ενώ στην περιοχή έχει μεταβεί και ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Μάλιστα, ο κ. Κικίλιας μετακινήθηκε με τρακτέρ στις πληγείσες περιοχές, επειδή δεν μπορούσε να περάσει, λόγω των φερτών υλικών που έφεραν τα πλημμυρικά φαινόμενα στο έδαφος.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ