Ψήφος εμπιστοσύνης – Καμμένος: Δύο φορές με πρόδωσε ο Τσίπρας στο Σκοπιανό


«Απασφάλισε» την Τετάρτη (16/01/2019) ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, εξαπολύοντας επιθέσεις κατά πάντων, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, και κατηγορώντας τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι του είπε ψέματα, και μάλιστα δύο φορές, αναφορικά με την εξέλιξη του Σκοπιανού.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό σταθμό «Βεργίνα Τηλεόραση», ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. χαρακτήρισε την προωθούμενη συμφωνία Ελλάδας – Σκοπίων «κουρελόχαρτο» και «διάτρητη» και υποστήριξε πως αυτή δεν πρόκειται, σε καμία περίπτωση, να περάσει από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Επισήμανε, εξάλλου, ότι η συμφωνία, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί, καταργεί το erga omnes και δεν έχει την απαραίτητη επικύρωση από τον Πρόεδρο των Σκοπίων.

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε «προδομένος» από τον πρωθυπουργό. «Δεν μου είπε την αλήθεια δύο φορές, όταν αρχικά ήταν να συζητηθεί το θέμα της Συμφωνία. Η πρώτη ήταν μετά τις εκλογές και δεν έγινε ποτέ και η δεύτερη όταν ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας μου είπε πως θα ξαναβλέπαμε το θέμα το Μάρτιο και έρχεται τώρα στη Βουλή».

«Η Συμφωνία Κοτζιά που υπογράφηκε στις Πρέσπες δεν είναι ίδια με αυτή που έρχεται προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή», πρόσθεσε.

Και συνεχίζοντας την επίθεσή του κατά του Νίκου Κοτζιά, τον αποκάλεσε «διακινητή της τσάντας του Γιωργάκη», ενώ επανέλαβε τους ισχυρισμούς του για «χρηματισμό πολιτικών από τον Ίδρυμα Σόρος με 25 δισεκατομμύρια ευρώ».

Αίσθηση, ωστόσο, προκάλεσε η μομφή του κ. Καμμένου κατά του Προκόπη Παυλόπουλου: «Έχει προσωπική ευθύνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εγώ τον συνάντησα και του είπα ότι δεν συμμετέχω πλέον ως Κυβερνητικός Εταίρος και ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη. Περιμένω την απάντησή του».

Ο ίδιος, εξάλλου, εκτίμησε πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην πάρει τις 151 ψήφους που θέλει η κυβέρνηση και αυτή η πιθανότητα οφείλεται στους ΑΝ.ΕΛ., ενώ κάλεσε τον Κώστα Ζουράρι «εάν είναι ο 151ος που θα ψηφίσει τη Συμφωνία, πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ