Μάριος Παπαγεωργίου: Πρόσωπο με πρόσωπο σημαντικοί μάρτυρες


Στο Μικτό Εφετείο Αθηνών βρέθηκαν σήμερα (16/1/2019) η μητέρα, συγγενείς και φίλοι του άτυχου νέου.

Με τη διαταγή για τη βίαιη προσαγωγή του ενός γιου του βασικού κατηγορούμενου να βρίσκεται σε ισχύ για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση και με την εξέταση νέων μαρτύρων, συνεχίστηκε η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου.

Ο γιος του βασικού κατηγορούμενου για μια ακόμα φορά δεν παρουσιάστηκε, ούτε και εντοπίστηκε στην οικία του από αστυνομικούς του τμήματος Νέας Σμύρνης να καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου.

EUROKINISSI

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με καταθέσεις φίλων του θύματος. Περιέγραψαν τον Μάριο σαν ένα άτομο προστατευτικό προς τη μητέρα του που βοηθούσε όποιον είχε ανάγκη, ακόμα κι αν επρόκειτο να ζημιωθεί ο ίδιος. Ένας από τους φίλους αναφέρθηκε στις πρώτες μέρες της απαγωγής τονίζοντας ότι ο ένας γιος του βασικού κατηγορούμενου τους συμβούλευε να μην καταγγείλουν στις Αρχές την απαγωγή του, γιατί δεν ήταν συγγενείς!

Άλλος φίλος κατέθεσε πως δύο μέρες πριν την απαγωγή του νέου, είχαν βγει μαζί με το θύμα και τον ένα γιο του «εγκέφαλου». Όταν εντοπίστηκε το αυτοκίνητο του Μάριου σε δρόμο του Παλαιού Φαλήρου, πήγε να το δει. Ανέφερε πως κατά τη γνώμη του δεν υπήρχε περίπτωση το θύμα να πάρκαρε το αυτοκίνητο του τόσο άτσαλα.

Το μεγάλο ερώτημα των φίλων του Μάριου ήταν για ποιο λόγο είπε ψέματα στη μητέρα του και γύρισε στην Αθήνα από το Διακοφτό όπου βρισκόταν για διακοπές. Ανέφεραν ακόμη πως επικοινωνούσαν με τον γιο του εγκέφαλου για να μάθουν τι είχε συμβεί. Εκείνος όμως δεν τους έδινε σαφείς απαντήσεις και τους απέκρυψε ότι ο πατέρας του είχε μιλήσει μαζί του το βράδυ της απαγωγής.

Στη συνέχεια εξετάστηκε μάρτυρας που δεν ολοκλήρωσε την κατάθεση του στην προηγούμενη συνεδρίαση. Ο μάρτυρας αυτός μαζί με ένα ακόμα πρόσωπο, κλήθηκαν από το δικαστήριο να καταθέσουν για πρώτη φορά σχετικά με την υπόθεση μετά από εξέταση άλλου προσώπου, που πλέον κατηγορείται για ψευδορκία και παραπέμφθηκε σε τακτική δικάσιμο. Τα άτομα αυτά ακούγονται σε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον βασικό κατηγορούμενο, σε ημερομηνίες ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την υπόθεση.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση η πολιτική αγωγή υπέβαλε αίτημα που έγινε δεκτό, ο ένας εκ των δύο να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση με εκείνον που όταν κατέθεσε, δεν έπεισε το δικαστήριο και κατηγορείται για ψευδορκία.

Παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος εμφανίστηκε στο δικαστήριο με τον δικηγόρο του, η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί λόγω κωλύματος νομικού εκπροσώπου της πολιτικής αγωγής και ορίστηκε για την επόμενη συνεδρίαση, την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου.

Την ίδια μέρα θα εξεταστεί μια ακόμη μάρτυρας, φίλη του Μάριου μετά από αίτημα της πλευράς της υπεράσπισης, που αποδέχτηκε η Έδρα. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του βασικού κατηγορούμενου, η μαρτυρία της μπορεί να συνεισφέρει στην υπόθεση και να διασαφηνιστεί ο λόγος για τον οποίο ο Μάριος επέστρεψε στην Αθήνα το μοιραίο βράδυ.

Βασική μάρτυρας κατηγορίας θα είναι και η Αγγελική Νικολούλη, η έρευνα της οποίας συνέβαλε στο να αλλάξει το κατηγορητήριο για τον βασικό κατηγορούμενο και να καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία του άτυχου νέου.

Πηγή: anikolouli.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ