Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: Αποβλήθηκαν από τη δίκη Δημόσιο και μικρομέτοχοι

Δεν θα παρασταθούν ως πολιτική αγωγή στη δίκη για τα «θαλασσοδάνεια» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου την περίοδο 2008-2010 τόσο το Ελληνικό Δημόσιο όσο και οι χιλιάδες μικρομέτοχοι του ΤΤ έπειτα από σχετική απόφαση του δικαστηρίου για αποβολή τους.

Αντίθετα, το δικαστήριο δέχθηκε ως πολιτικό ενάγοντα μόνο τον ειδικό εκκαθαριστή του ΤΤ που ανέλαβε το 2013, όταν ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας του από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Αγγέλου Φιλιππίδη, πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ζήτησε πάντως να προηγηθεί από τους μάρτυρες η εξέταση του Διευθυντή ελέγχου της Τραπέζης της Ελλάδος, προκειμένου να ενημερωθεί το δικαστήριο για τα νέα ελεγκτικά δεδομένα που ισχύουν μετά την ένταξη της χώρας στα μνημόνια και την συνολική αλλαγή που έχει γίνει ως προς τα κριτήρια χορηγήσεων δανείων. Το αίτημα του συνηγόρου υποστήριξαν και οι υπόλοιποι συνήγοροι.

Όπως είναι γνωστό στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθονται περισσότερα από 30 άτομα, μέλη της πρώην διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που κατηγορούνται -κατά περίπτωση- για τα αδικήματα της απιστίας, της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 21 Ιανουαρίου.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here