Κουτσούμπας: Είστε αθεράπευτα τυχοδιώκτες, κάνετε συνέχεια το μαύρο – άσπρο

Την αντιμετώπιση των θέσεων του ΚΚΕ εκ μέρους κάποιων βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας με «φανερή αμηχανία, επιφανειακά σχόλια και μπόλικη προσπάθεια συσκότισης των γεγονότων και των επιχειρημάτων« επισήμανε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη δευτερολογία του στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Δεν συζητάμε βέβαια για τα γνωστά και μη εξαιρετέα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο που γράφουν καθ’ υπόδειξη του Μαξίμου και της Κουμουνδούρου. Αναπαράγοντας μάλιστα, χιλιοειπωμένα αντιδραστικά και αντικομμουνιστικά επιχειρήματα σαν αυτά που είπε μέχρι πριν από λίγο και ο συνεταίρος του στην κυβέρνηση. Φαίνεται ότι οι συμμαχίες που φτιάχνετε εκτός από τους ΑΝΕΛ, με σεσημασμένους αντικομουνιστές συγγραφείς πιάνουν τόπο κ. Τσίπρα» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό και τη νεολαία υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει την κυβέρνηση γιατί:

– Εξαπατά το λαό με τις υποσχέσεις για τις καλύτερες μέρες που έρχονται στη μεταμνημονιακή εποχή, την ίδια ώρα που έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει πολιτική μνημονίου διαρκείας, πολιτική ματωμένων πλεονασμάτων στα χρόνια που έρχονται.

– Αφού φόρτωσε στο λαό ασήκωτα βάρη, τον καλεί να πανηγυρίσει γιατί δεν θα γίνουν νέες πρόσθετες μειώσεις και θα επιστραφούν ελάχιστα σε λίγους από τη μεγάλη κλοπή των προηγούμενων χρόνων.

– Με θράσος καλεί σε προοδευτική συμπαράταξη ενάντια στη σημερινή νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΕΕ, ενώ εφάρμοσε από το 2015 όλες τις αντιλαϊκές, νεοφιλελεύθερες όπως τις λέει, κοινοτικές κατευθύνσεις και εισέπραξε με χαρά τα εύσημα της Μέρκελ στην Αθήνα.

– Καλεί σε συστράτευση με την ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία για «να φράξουμε δήθεν τον δρόμο στην άκρα Δεξιά, κρύβοντας την τεράστια ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και συνολικά των σοσιαλδημοκρατικών κυβερνήσεων που με την αντιλαϊκή πολιτική τους βοήθησαν τα ακροδεξιά εθνικιστικά κόμματα να ψαρεύουν σε θολά νερά».

– Καλλιεργεί την αυταπάτη ότι η ιμπεριαλιστική συμμαχία της ΕΕ μπορεί να αλλάξει σήμερα και να γίνει φιλολαϊκή.

– Αναλαμβάνει το ρόλο του σημαιοφόρου του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο, μετατρέποντας την Ελλάδα σε στρατιωτικό στόχο και εμπλέκοντας το λαό όλο και βαθύτερα στο επικίνδυνο κουβάρι των αντιθέσεων ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα που έχουν συμφέροντα και παρεμβαίνουν στην περιοχή.

Επισήμανε ακόμα ότι η κυβέρνηση μετατρέπει την Ελλάδα σε μια αλυσίδα αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων και ότι το ΝΑΤΟ ήταν, είναι και θα είναι αντιδραστική μηχανή επεμβάσεων, πολέμων και αποσταθεροποίησης συνόρων.

«Καταψηφίζουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών και συνολικά την προσπάθεια της κυβέρνησης να αλυσοδέσει τους λαούς των Δυτικών Βαλκανίων στη φυλακή του ΝΑΤΟ, στην πολιτική του ”διαίρει και βασίλευε”, με αξιοποίηση του επικίνδυνου αλυτρωτισμού και του αντιδραστικού εθνικισμού. Πρόκειται για μια κατάπτυστη συμφωνία, την οποία θα πληρώσουν ακριβά οι λαοί των Βαλκανίων, με πρώτο από όλους τον ελληνικό λαό» τόνισε.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει την κυβέρνηση «που δεν τολμά να προχωρήσει ούτε καν σε στοιχειώδεις υπερώριμους αστικούς εκσυγχρονισμούς, όπως η απλή και ανόθευτη απλή αναλογική, ο ουσιαστικός, απαραίτητος σήμερα πλήρης διαχωρισμός κράτους – Εκκλησίας, η πλήρης κατάργηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών, έτσι ώστε αυτοί να αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους άλλους πολίτες, η κατάργηση του προνομίου η εκάστοτε κυβερνητική πλειοψηφία της Βουλής να αποφασίζει για την ποινική δίωξη των υπουργών».

Το ΚΚΕ καταψηφίζει την κυβέρνηση γιατί καλλιεργεί τη μείωση των απαιτήσεων και ευθύνεται για την ηττοπάθεια και την απογοήτευση που έχει καλλιεργήσει στα λαϊκά στρώματα.

Την καταψηφίζει ακόμα γιατί η κυβέρνηση «παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει πως η κυβερνητική συνεργασία της με το ακροδεξιό εθνικιστικό μόρφωμα των ΑΝΕΛ του Καμμένου έδωσε αέρα στα πανιά της ακροδεξιάς ρητορικής, ενίσχυσε και ενισχύει την εξοικείωση ενός τμήματος του λαού μας με αντιδραστικά οπισθοδρομικά μορφώματα, άνοιξε το δρόμο για παραπέρα συντηρητικοποίηση, αντιδραστικοποίηση τμημάτων του λαού, αφού ο λαϊκισμός, ο έρπον φασισμός τέτοιων θέσεων, βρήκαν έδαφος πρόσφορο εξαιτίας και της ανέχειας, της φτώχειας, της ανεργίας, των μνημονίων, της κρίσης, της διαφθοράς που ακολούθησε και αυτή η κυβέρνηση, συκοφαντώντας αρχές, αξίες, και οράματα της αριστεράς».

Εγκάλεσε, δε, την κυβέρνηση για «θράσος», καθώς εμφανίζεται ως αντίπαλος της νεοφιλελεύθερης πολιτικής την ίδια στιγμή που προχωρά στη μείωση των κρατικών δαπανών για την κοινωνική πολιτική, στον περιορισμό των ελλειμμάτων, στην επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, όπως ακριβώς και οι προκάτοχοί της.

Επισήμανε ότι «η βελτίωση των δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας απλά αποτυπώνει λογιστικά τη μεγάλη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και στο εισόδημά τους τα προηγούμενα χρόνια” αναφέροντας στη συνέχεια ότι η κυβέρνηση εφάρμοσε το σύνολο των λεγόμενων “μνημονιακών” ρυθμίσεων που ψήφισαν οι προηγούμενοι για μισθούς, συντάξεις και φορολογία, κλιμάκωσε την επίθεση ΄που είχαν ξεκινήσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στους συνταξιούχους, κλιμάκωσε τη φοροεπιδρομή στα λαϊκά στρώματα, έφερε τον νόμο Κατρούγκαλου, τον “νόμο-λαιμητόμο”, που οδήγησε σε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, σε δραστικές περικοπές στις συντάξεις».

Ανέφερε επίσης ότι παρά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί «φιλολαϊκής τομής» μετά τον Αύγουστο, «τίποτα απ’ όλα αυτά δεν πρόκειται να αλλάξει τη μεταμνημονιακή περίοδο», καθώς «οι συντάξεις δεν πρόκειται να ανέβουν, οι φόροι δεν θα μειωθούν ενώ προετοιμάζεται νέα μείωση του αφορολόγητου, οι μισθοί δεν πρόκειται να επανέλθουν στα προ κρίσης επίπεδα, οι δαπάνες για την υγεία και την παιδεία δεν πρόκειται να αυξηθούν».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ακόμα ότι «πληγή για τον ελληνικό λαό» είναι «η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κινείται στον αστερισμό της πολιτικής της ΝΔ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων» όπως και η ενισχυμένη εποπτεία της ΕΕ.

Είπε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί όσο κι αν προσπαθεί να το κρύψει για την προώθηση συγκεκριμένων μέτρων για το επόμενο διάστημα για το οποία ελέγχεται από τους δανειστές, μέτρα όπως η δημιουργία καζίνο στην Αττική, η σύμβαση για το Ελληνικό, η προώθηση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, και η καθυστέρηση της ιδιωτικοποίησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ που θα οδηγήσει σε νέες αυξήσεις στα ήδη υπέρογκα για τις λαϊκές οικογένειες τιμολόγια.

«Το παράρτημα της συμφωνίας του Αυγούστου αποδεικνύει πως άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Τα μέτρα που έχετε ήδη υπογράψει, στην 3η αξιολόγηση αλλά και γενικότερα, εκτείνονται πολύ μετά το 2019» ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, προσθέτοντας «η Ελλάδα του κεφαλαίου, η δική σας Ελλάδα, για να επιζήσει, πατά στην άλλη Ελλάδα, του ελληνικού λαού που στενάζει».

Πρόσθεσε, δε, ότι η πολιτική της κυβέρνησης δεν μπορεί και ούτε πρόκειται να δώσει στέρεες λύσεις ακόμα και στην καπιταλιστική ανάπτυξη που ευαγγελίζεται και επικαλούμενος συγκεκριμένα στοιχεία τόνισε ότι την ώρα που η κυβέρνηση υπόσχεται αυξημένους ρυθμούς ανάπτυξης, «οδεύουμε διεθνώς προς μια νέα καπιταλιστική κρίση, που μια οικονομία, τόσο ανοικτή όσο η ελληνική, ατμομηχανή, της οποίας όπως λέτε άλλωστε είναι ο τουρισμός και οι διεθνείς μεταφορές, έχει την προοπτική πραγματικά να γονατίσει».

Είπε ότι οι αθεράπευτα τυχοδιώκτες-οπορτουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ απολαμβάνουν μόνο της εμπιστοσύνης κάποιων επιχειρηματικών ομίλων των Αμερικάνων και της Γερμανίας.

Αναφέρθηκε στη «δικαιολογημένη αηδία» του ελληνικού λαού με «τα παζάρια, την εξαγορά και τις μεταπηδήσεις» από το ένα κόμμα στο άλλο εν μια νυκτί σημειώνοντας “είστε όλοι σας σε αυτό. Απ’ τη γιαλαντζί Αριστερά της μεταρρύθμισης κι όχι της επανάστασης, μέχρι την Ακροδεξιά των ναζί”.

Σημειώνοντας ότι κανείς δεν έχει εμπιστοσύνη στο τι λέει και τι κάνει η κυβέρνηση ο Δ. Κουτσούμπας κατέληξε τονίζοντας “γι’ αυτό ο λαός πρέπει να πει την τελική του λέξη και να αποφασίσει να σας δώσει το πραγματικό μάθημα που σας αξίζει. Και σε σας και στους υπόλοιπους μνηστήρες της εξουσίας, που κι αυτούς έτυχε και τους έχει γνωρίσει πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια κι απ’ τη καλή κι απ’ την ανάποδη. Τώρα να κάνει το βήμα με το ΚΚΕ”.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here