Ο ταλαντούχος έφηβος που οργανώνει δωρεάν παραστάσεις θεάτρου σκιών


Ο Ηλίας Κυρατσούς, δεν είναι ένας συνηθισμένος μαθητής. Είναι ένας πολύ ταλαντούχος έφηβος που έχει ήδη, από τόσο νεαρή ηλικία, ανακαλύψει το πάθος του. 

Αγαπάει πραγματικά το θέατρο σκιών και έχει καταφέρει όχι μόνο να εκφράζεται μέσα από αυτό, αλλά και να κάνει τον κόσμο μας καλύτερο. Πώς;

Προσφέροντας ένα πολύ αξιόλογο έργο στην κοινωνία μας. Στήνει τον μπερντέ του οπουδήποτε, σε σχολεία, ιδρύματα για παιδιά, κέντρα φιλοξενίας ηλικιωμένων, ΚΑΠΗ. Τα φώτα σβήνουν και εκείνος ξεκινάει τις συναρπαστικές παραστάσεις του, που μεταφέρουν το κοινό σε έναν άλλον κόσμο. Κάνει έτσι μικρούς και μεγάλους να ξεχνούν τα προβλήματά τους και να γεμίζουν με χαρά. Τους μεταφέρει τη θετική του ενέργεια και τον αυθορμητισμό του και τους κάνει να γελούν με την ψυχή τους.

Και όλα αυτά εντελώς δωρεάν, χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Η μοναδική του ανταμοιβή είναι το χειροκρότημα, το γέλιο και η χαρά των θεατών του. Μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν τις παραστάσεις του και μιλούν με ενθουσιασμό και τα καλύτερα λόγια για εκείνον. Του ζητούν να ξαναγυρίσει για να γεμίσει την καθημερινότητά τους με αισιοδοξία και ελπίδα. Και εκείνος τους το υπόσχεται.

2

Καμία δυσκολία δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στον δρόμο του. Ακολουθεί με δυναμισμό μία επιτυχημένη πορεία και καταφέρνει να «χωράει» στη μέρα του όλα όσα αγαπάει. Και μπορεί το πρόγραμμά του να είναι «φορτωμένο», όμως εκείνος γεμίζει χαρά προσφέροντας. Όπως λένε άλλωστε, οι άνθρωποι από το περιβάλλον του είναι ένα παιδί που ξέρει από πολύ νωρίς στη ζωή του τι θέλει, ένας νέος άνθρωπος που απολαμβάνει να προσφέρει με την καρδιά του.

Ο Ηλίας πηγαίνει στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, παρακολουθεί μαθήματα βυζαντινής μουσικής και φυσικά κάνει ένα έργο κοινωνικής προσφοράς. Οργανώνει τις παραστάσεις του ο ίδιος και επιμελείται κάθε λεπτομέρεια. Δημιουργεί μόνος του τις δικές του φιγούρες Καραγκιόζη, στήνει τον μπερντέ του και φροντίζει για τον φωτισμό. Έτσι, με την παρέα του χαρίζει γέλιο και χαρά!

Περισσότερα για τον Ηλία Κυρατσούς μπορείτε να μάθετε παρακολουθώντας το τέταρτο επεισόδιο της πολύ ενδιαφέρουσας σειράς πεντάλεπτων ντοκιμαντέρ «Ένα έργο, μία ιστορία», που δημιουργήθηκε από την ERGO Ασφαλιστική, με στόχο να τιμήσει, να επιβραβεύσει και να στηρίξει το έργο του Ηλία, αλλά και πολλών ακόμη που κάνουν μικρές ή μεγαλύτερες υπερβάσεις για να προσφέρουν σε όλους μας. Πρόκειται για καθημερινούς ανθρώπους που κάνουν τα πράγματα διαφορετικά και συνεχίζουν να μας εμπνέουν. Για αυτό και η αναγνωρισμένη εταιρεία τους στηρίζει έμπρακτα, προβάλλοντας τις μοναδικές ιστορίες τους και επιβραβεύοντάς τους με ότι έχουν ανάγκη. Στον Ηλία, τον «ποιητή της σκιάς και του γέλιου» χαρίζει τεχνολογική υποδομή μαζί με ένα μεγάλο «ευχαριστώ»!

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το έργο του παρακολουθώντας το τέταρτο επεισόδιο της σειράς «Ένα έργο, μία ιστορία», που παρουσίασε η Ελεονόρα Ζουγανέλη και προβλήθηκε το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στο ΣΚΑΪ,.
Περισσότερα εμπνευσμένα παραδείγματα καθημερινών ανθρώπων μπορείτε να παρακολουθήσετε στην ιστοσελίδα του skai.gr και στο Νάσος Σμυρναίος.

Τα πεντάλεπτα επεισόδια της σειράς θα προβάλλονται στο ΣΚΑΪ, κάθε Σάββατο αμέσως μετά το βραδινό δελτίο ειδήσεων και στο History Channel της Cosmote TV κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, στις 22:10. Στις 24 Νοεμβρίου μη χάσετε το νέο επεισόδιο


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ