Ζελένσκι: Τίποτα δεν θα αποδυναμώσει την αποφασιστικότητα της Ουκρανίας στον πόλεμo κατά της Ρωσίας

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι τίποτα δεν πρόκειται να αποδυναμώσει τον πόλεμο της χώρας του ενάντια στη Ρωσία, μια ημέρα αφότου το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε ένα νομοσχέδιο για την έκτακτη χρηματοδότηση του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους, χωρίς όμως να συμπεριλαμβάνεται στον νόμο αυτό μια νέα βοήθεια στην Ουκρανία.

Επίσης, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ τόνισε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστινμ, έλαβε διαβεβαιώσεις ότι το Κίεβο θα λάβει περαιτέρω στρατιωτική βοήθεια από την Ουάσινγκτον.

«Ο υπουργός Όστιν με διαβεβαίωσε ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ουκρανία θα συνεχιστεί και ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες θα συνεχίσουν να έχουν ισχυρή υποστήριξη στο πεδίο της μάχης», τόνισε ο Ουμέροφ στο X.

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Όλεγκ Νικολένκο τόνισε επίσης ότι η ουκρανική κυβέρνηση εργάζεται με τους Αμερικανούς εταίρους της «προκειμένου να διασφαλίσει πως η νέα απόφαση σχετικά με τον αμερικανικό προϋπολογισμό, που θα ληφθεί τις προσεχείς 45 ημέρες, θα περιλαμβάνει νέες χρηματοδοτήσεις ώστε να βοηθηθεί η Ουκρανία». Ο ίδιος προσπάθησε να καθησυχάσει τους Ουκρανούς σχετικά με την μελλοντική υποστήριξη των ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι δεν θα επηρεαστούν κονδύλια που είχαν εγκριθεί προγενέστερα.

Οι ΗΠΑ έχουν βοηθήσει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον το Κίεβο, αποδεσμεύοντας κάπου 110 δισεκατομμύρια δολάρια σε πολιτική και στρατιωτική βοήθεια από τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο Ζελένσκι, σε μια βιντεοσκοπημένη ομιλία του για την εορτή της Ημέρας των Υπερασπιστών, δεν αναφέρθηκε ευθέως στη ψηφοφορία στο Κογκρέσο, αλλά επανέλαβε την αποφασιστικότητά του να πολεμήσει μέχρι τη νίκη.

Όπως είπε, η Ουκρανία θα σταματήσει να αντιστέκεται και να πολεμά μόνο την μέρα που θα νικήσει. «Καθώς πλησιάζουμε στη νίκη, κάθε μέρα, λέμε, “Θα πολεμήσουμε για όσο χρειαστεί”».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε ότι η Ουάσινγκτον δεν θα εγκαταλείψει την Ουκρανία, υπογραμμίζοντας πως οι Ρεπουμπλικάνοι δεσμεύτηκαν να εγκρίνουν την επιπρόσθετη βοήθεια στην Ουκρανία, μέσω ξεχωριστής ψηφοφορίας.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ